Aktív témák

• shabbarulez

őstag

válasz Statmux #88 üzenetére

Akkor én felteszem újra a topic elején pedzegetett digitális pc-tuner kártyás kérdést.

Meg lehetne-e oldani azt hogy közvetlenül a digitális jelek érkezzenek a pc-be, és ne legyen szükség fölösleges DA-AD átalakításra, mivel a STB-nek csak analóg kimenete van.

A cég oldala szerint DVB-C a jelküldés szabványa, viszont úgy tűnik van benne egy csavar ami megöli a pc-tuner használatát, az hogy a jel föl van konvertálva a 12ghz-es sávba. Így egy standard digitális pc/tuner ami a DVB-C-t ismeri(5-860Mhz) nem fogja ''látni'' a jelet. Gondolom ezt a lekonvertáló mechanikát némi pénzért külön beépítette az AH a Philips STB-jébe. Kérdés lehetne e külön olyan eszközt kapni ami hasonlóan megoldja ezt a frekvencia konverziót és értelmezhető jel kimenetet ad egy pc-s DVB-C kártyának?

Persze ha ez megvan az még mindig nem elég mert CI kártyát is kellene kapni hozzá az AH-tól hogy a jel dekódolható legyen. Szintén kérdés ad-e különs CI kártyát az AH, nem pedig csak STB-hez kötötten?

Én úgy gondolom a fenti két feltétel teljesülése esetén működne a digitális pc-tunerrel a vétel és lehetne tv-zni a számítógépen is. Vagy kellene még hozzá más is és laikusként rosszul gondolkodtam?

Aktív témák