Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Csicsóka #40943 üzenetére

    Köszi a választ Csicsóka, Vodike, Gamerhun!

    Nem várom az asztali x86-os gépem sebességét, másrészt nem ringatom magam abban a hitben, hogy erőben ezek a masinák nyomába tudnak érni egy asztali gépnek. Illetve azt is tudom, hogy a fentebb ajánlott Bail Trail Pentiumok és Celeronok is a bányászbéka segge alatt vannak erőben, ha desktop feladatokról van szó.

    Az USB-n lógó HDD sem zavar, egyszerre 1-2 torrentet akarok letölteni, azt is WiFi-ről, háttértárnak pedig egy 32GB-os microSD kártyát szánok. Ezen felül a fájlátvitelnek természetesen mennie kell a desktop és a média box között, hogy FTP, SMB/CIFS vagy SSH fölött az nekem majdnem mindegy.

    A Kodi képességei nekem teljesen elegendőnek tűnnek, főleg hogy van YouTube plugin is.

    Telepíthető rá több Armbian alapú Linux distro, ha az LE képességei nem elegendőek.

    A LE-t Raspberry Pi3+ fölött próbáltam és a médialejátszással elégedett voltam, a kötöttségekkel viszont nem: már egy sima transmission torrent szerver (daemon) telepítése is ZIP-fájlos hackelést igényelt mert a Kodi plugin - storejában nem találtam, apt-get, apt pedig nincsen a rendszeren. Ez nekem nem jön be. Ha lehet rá normálisan működő Linuxot tenni amin elfut egy teljes funkcionalitású Kodi, akkor azt preferálom nem pedig egy szétherélt Linuxot. Távol áll tőlem a hekkelgetés meg a Linuxos vacakolás, de előre látom, hogy mindig lesz 1-2 funkció amit én szeretnék használni, de a Libreelec készítője úgy gondolja, hogy nekem arra nincsen szükségem, tehát maradnék a normál Linuxnál a LE helyett.

    Armbian alatt van 4-es kernel, mint az RPI-nél, de a 3-as is rengeteg hardver elemet támogat,

    Tehát azt mondod, hogy veszek valamilyen 12-egytucat S905X boxot és Armbian alatt jó eséllyel menni fog minden funkció (WiFi, vidógyorsítás, BT, infra ha van etc ) anélkül hogy szenvedni kéne vele?

    Én azért néztem első körben a C2-t meg ezt a Khadast, mert úgy tűnik ezek talán egy picit jobban elterjedtebbek, illetve a C2-t még sokáig akarják gyártani, nem húzzák ki a dugót. C2-nél mondjuk nem szimpi, hogy alapból nem kapnék házat, illetve csak vacak házak vannak hozzá és alapból WiFi sincsen benne, no meg eMMC-t is külön kell venni .

    Tehát akkor kinézek valamit 50 dollárért Kínából és Armbian+Kodi-val az jó eséllyel működni fog?

    Armbian alól grafikus felületről indított kodi nem tökéletes.

    Ezt fejtsd ki légyszi bővebben, mert én pont így képzeltem el a dolgot (Armbian+Kodi+Transmission+)! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák