Hirdetés
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni:
Ki kellene deríteni egy Turion 64 x2-es prociról, hogy jó-e. Foglalat: S1
TMDTL50HAX4CTAzaz kéne valaki aki bevállalja, hogy némi szereléssel beletesszük a gépébe.
-
Tudja valaki, mikor jönnek a 45nm-es Turionok?
-
syC
addikt
Hello!
Valaki tudja, hogy az az alaplap, ami kezeli a turion 64et, az a turion X2-t is kezeli?
-
AMD Turion MK38, mit lehet tudni erről a prociról?
Notiban lenne, de nem ismerem pontosan , ha jól sejtem ez nem dual magos...
-
klambi
addikt
3000+ból elég nagy hűtéssel (winchester)3500 ki took hozni
[Szerkesztve] -
Frenky89
addikt
Az utolsó hsz. óta eltelt egy pár hónap és érdekelne, hogy azóta hová fejlődött a téma. (van/volt valami másik ilyen mobil A64-es téma is, de azt az istenért se találom
)
Erősen gondolkozom azon, hogy kellene valami rendes proci a mostani helyett, mert ez nem igazán birkózik meg 2*512MB DDR500-as RAM-mal és gondoltam, hogy mondjuk egy 3200+-os 81,5W-os jobban ''ráizgulna'' a témara és nem is olyan drága. (ha már szerencsém volt és olyan BT-5-östöket szereztem, amik lazán viszik a 255-ös FSB-t, akkor legyen olyan procim, ami ki is hajtja őket) -
konrad
aktív tag
UPpot a témának!
-
DVD_2_U
senior tag
UP... én is ilyen prockót tervezek
-
konrad
aktív tag
Kihalt lett a topik!
-
konrad
aktív tag
Hopssz!
Itt már lehet Turiont kapni?
Bővebben: link -
r0dg3cc
tag
kozben felhivtak ra a figyelmem hogy el van szamolva a brutto ar.. igy 250.. igyse rossz de...
-
r0dg3cc
tag
en meg ilyet talaltam:
Bővebben: link
szerintem ez nagyon barati ar egy turion magos notiert
csak az a sis chipset aggaszt , eleg keves info van meg errol a notirol neten es nekem azert lenyeges lenne hogy linux is menjen rajta de nemtudom hogy tamogatva van e ez a chipset.. -
konrad
aktív tag
Vajon Abit NF8-ban fognak működni a Turionok?
-
alorinc
tag
a turion már 2magos processzoros?
-
g4dg3t
senior tag
Bizony 64bites alkalmazasoknal komoly elonye lehet majd a Turionnak...es erre nem kell egeszen a Longhornig varni hisz van mar 64bites WinXP is...a 64bites Linux distrok pedig mar joideje elerhetok.
Arak (newegg):
Hasonlo kiepitesu Turion ill. P-M Acer notik (1.6Ghz / 512MB / 80GB / DVD-RW / 15'' / egyszeru VGA);
mindketto $999
[Szerkesztve] -
alorinc
tag
Ha ua. az ára akkor természetes, h. centrino lesz.
Bár agnol fórumon olvastam, h. a Turion nagy előnye a 64bit (Longhorn), tehát már up-to-date, míg a centrinon nem fog menni a Longhorn.
EW-ben láttam FuSi-t ami 80000-ftval olcsóbb mint a centrinos társa de nem x800 a vga, hanem sis. A kérdés mennyi lesz a Turion jó vga-val. -
konrad
aktív tag
Ez a Totyik teccik!
-
g4dg3t
senior tag
Hat azert a Pentium M-nek azonos orajelen van nemi elonye a Turionhoz kepest. Persze ez nem olyan egetvero es kesobb (64bites alkalmazasoknal) akar az ellenkezojere is valtozhat
Melegedessel abszolut nincs gond...ezek a CPUk kifejezetten alacsony hotermelesuek.
Ha notit akarsz venni sztem az ar legyen a donto. Ha hasonlo minosegu/hasonlo szolgaltatasokkal rendelkezo Turion64es noti joval olcsobban a tied lehet akkor erdemes azt valasztani...maskulonben szerintem Centrino. -
alorinc
tag
A turion64 grafikus alkalmazásokra is jobb mint a pentium-m? (gondolom igen, mert a játék grafika igényes, de gondoltam megkérdem)
Akkor ez azt jelenti, h. nem fog melegedni?
Én egy MT-34 es notit néznék ki magamnak, ha valóban nincs különbség (nagyon rámijesztett a szervízes srác az olvadással), mert erőben a tesztek alapján ott van ahol a P-m. -
Bumbi
tag
Lédíz end Dzsentölmenz, hír kámz da sztáff:
console
aktív tag
összegezve csupán azt mondom, hogy a Dothan ''öregségében'' rejlő amortizáció pontosan kompenzálja azt a pici árkülönbséget a kettő közt.
procin nem veszed észre, hogy használt vagy nem (csak ha agyonhúzták). alaplapon, satöbbin igen. meg a gari... ugye... de ahányszor egy ilyen proci romlik el ''csakúgy''...
amúgy abban reménykedek, hogy mindkét fél lejjebb viszi mindkét proci árát a konkurencia hatására 20-30%-kal.
nomeg az Aopen i915 árát...
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
Azert egy DFI NF3 UT minosegben es szolgaltatasokban joval inkabb az ASUS Deluxe lapjaihoz hasonlithato mint az SE/VM-hez.
Egyebkent ASUS K8N4-E Deluxe $116 (newegg) ...ez ugyebar mar NForce4 + PCI-E
Persze hasznalt Dothant konnyebb talalni EBay-en, itt-ott. Ebben teljesen igazad van. De nem illik hasznalt arat ujhoz hasonlitani -
console
aktív tag
valóban, de NForce3 mindkettő. azért mondhatom nyugodtan én is a P4P800SE-t vagy VM-et.
gyakorlatilag csak halvány chipsetnyi különbségek választják el a P4C800-E-vel őket.
a Dothannak már volt ideje amortizálódni... mivel több mint egy éve van piacon. EBayen találhatsz egy vagon Dothan procit már most... az itteni megszokott árak alatt jócskán.
de Turiont... hehhearra még várhatsz, hogy olcsósodjon.
még EBayen is csak 2-3 noti ment el Turion maggal.
procit egyet sem látni.
Neo1-es úgy legolcsóbb, hogy Neo 2 és Neo 4 mellett.
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
Az MSI Neo az egyik legjobb 754es lap! Me'ghogy a legolcsobb...
De OK vegyuk a legeslegjobbat AMD fronton is DFI NF3 UT! Ez ~$110 azaz 9 dolcsival dragabb mint az MSI!
NEM jatszottam az arakkal...ez a valosag!!!
Dothanokban ismétlem, hogy szép kis áresésre számíthatunk... nomeg azért abból már van is a piacokon...
Megnyugodhatsz a Turion azonos orajelen 100% hogy olcsobb lesz a Dothannal...de semmikeppen se dragabb.
[Szerkesztve] -
console
aktív tag
miért pont a Neo 1-est? mert az a legolcsóbb?
akkor erre reflektálva: Asus P4P800 SE vagy P4P800 VM (ezek 20k körüliek újonnan ugyanúgy).
P4C800-E Deluxe a legjobb CT479-kompatibilis lap, azért említettem elsősorban. De drasztikus különbségek nincsenek i865 és i875 közt.
Dothanokban ismétlem, hogy szép kis áresésre számíthatunk... nomeg azért abból már van is a piacokon egy szép kis ideje, ami miatt lehet jó helyeken jó árakon találni...
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
Ugy latszik a hulyeseg hatartalanBővebben: link
72milla es egy randa melegszendvics sutore hasonlit -
g4dg3t
senior tag
MSI K8N Neo Platinum - $101 (newegg) / ~20k HUF
Turion64 MT-30 - 23k JPY / ~42k HUF
~62k HUF
ASUS P4C800-E Deluxe - $182.00 (newegg) / ~36k HUF
ASUS CT479 - $47.99 (xpcgear) / ~10k HUF
Pentium M 730 - $218 (actbuy) / ~43k HUF
~89k HUF
Aze' nem olyan kicsi a kulonbseg(es a Turion config javara!)
[Szerkesztve] -
console
aktív tag
vagy Aopen i915
(390 dollár USA-ban... viszont beszarsz a tulajdonságain...)
amúgy Turion proci sem lesz olcsóbb a Pentium M-nél... sőt... a Pentium M már most olcsóbb, és hamarosan árcsökkenés várható benn az 533-as fsb-s Dothanok terjedése miatt.
alaplap talán olcsóbb lesz hozzá, mint a Asus CT479+mondjukegyAsus P4C800-E Deluxe
de végeredményben csaknem ugyanott vagy, ha Asus átalakítóval raksz össze egy Pentium M-et.
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
Azonos orajelen a Pentium-M valoban jobb (legalabbis a legtobb alkalmazasban). Ez egyebkent betudhato a 2MB alacsony idozitesu L2 cache-nek.
DE itt 'mi' desktop gepet szeretnenk epiteni belole. Pentium-M eseteben ez eleg borsos arat jelentKet lehetoseg van: vagy veszel egy meregdraga AOpen/DFI 855 lapot vagy egy ASUS atalakitot ami szinten nem olcso. Turion64-nel viszont ilyen gond nincs hala a normal S754 tokozasnak.
Felreertes ne essek a Pentium-M sztem nagyon jo CPU (ellenben a P4-l) es ha notit szeretnek vszeg Centrinost vennek en is. -
alorinc
tag
While the Pentium-M delivers better performance per clock over the Turion64, the Turion64 does have some fairly significant features which should not be overlooked. The Turion64 has an integrated memory controller, for smoother application performance, in addition to DDR-400 memory support (opposed to DDR-333). The Turion64 also has the ability to execute 64-bit code, whereas the Pentium-M does not. One could pick up a Turion64 for a low-power, ultra-portable Windows XP X64 Edition 64-bit mobile platform, whereas the Pentium-M is stuck in 32-bit land at this time, and will likely continue to stay here until mid-2006 at the earliest.
Itt már látszik, hogy a centrino jobb. Hiánya 64bit (de mikor lesz Longhorn)
http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=turion64&page=13&MSCSProfile=95385A1F52DEA1A229D5B37542054464B185CBFCA8C81A9D437ED99AAAC76A7976B0C588003A21401D85219FD26F96EB6870EBE5562815531AF93359E32C61B4D4403A62E4A0AD38019B26ACC1EA9E53BF82D6A704B8FB98E477AC3A23EF5B91E40E0052764B1958F625E0E6A6AFFEF11BB427D78000681B76D6529930EFC86792A43EF1EAC30060 -
pisti
őstag
Az ,,ilyen gépet,, azt a úgy értettem, hogy a jelenlegi egyik legjobb teljesítményű rendszert, ami jelen esetben A64es rendszert jelent.
De igaz, hogy te meg a Turionokról írtál, lényeg az hogy lehessen kapni őket majd emberi áron, én magam se vetnék meg mondjuk 1-1,5 év múlva egy 3GHzen futkorászó Turiont. Aztán kitudja hátha csinálnak vmi még takarékosabb procimagot a 65nm-s gyártástechnológiájukkal. Annak is tudnék majd örülni. -
g4dg3t
senior tag
Aki ilyen gépben gondolkodik az az esetek többégében azért vesz ilyet mert játszani akar a PC-jével.
En meglatasom szerint inkabb:
1. Aki ultra halk (akar passziv) rendszert akar epiteni!
2. Tuningorultek akik a valogatott alacsony magfeszu CPUk miatt biznak a brutalis tuningtobbletben! (Az ilyen emberek nem azert tuningolnak hogy gyorsabban fusson a Doom X-edik resze hanem mert 'ilyenek')
Egyébként ezt csak azért írtam mert ezeknek a nextgen konzoloknak a megjelenése hatással lehet a PC-s hardwerek fejlesztésére is.
Vmilyen szinten hatassal lesz...ez biztos! De raerunk ezzel akkor foglalkozni. Egyenlore tervek se nagyon vannak a PCs implementalasra. Sztem ez alapjan nem szabad megitelni egy uj PCs x86 CPU-t. Szep es jo a CELL...rengeteg lehetoseg van benn de 'nekunk' (PCseknek) egyenlore ez van...szal ezt kell szeretni. -
-
-
g4dg3t
senior tag
Sajna meg odebb van. Itthon vszeg meg az europai megjelenes utan is nagyon sokaig kuriozum lesz. Rendelni kell majd az USA-bol.
Japanban viszont mar aruljak az ML-40-et is (potom ~120k)
DeadMeat
nagyúr
Mikor lesz mar kaphato europaban?Turelmetlen vagyok!!!!!
-
console
aktív tag
német EBayen elment az első általam észlelt Turion.
-
g4dg3t
senior tag
Turion64 @ 3100MHz / 1.7V (le'ggel) Bővebben: link
A srac azt allitja ~2800MHz korul stabil a cucc 1.5V-on
Egy par erdekesseg meg:
Lancaster = 1 Mb (E4) -> San Diego on S754
Newark = 512Kb (E3) -> Venice on S754
Oakville = 512Ko (D0) -> Winchester on S754
Tehat a Turionok (Ex) mar a Venice/San Diego magra epulnek...amibol lehet kovetkezteni...igencsak brutal tuningprockok lesznek ezek...csak birjuk kivarni
modellszam:
TMSMT34BQX5LD
TM S= Turion Mobile 25W(S)
MT34= 1.8 GHz
B= 754 pin Liddless OmPGA
Q= 1.200v
X= 95°C
5= 1MB L2 Cache
LD= (??? Nothing ''official'' yet)
TMDML37BKX5LD
TM D= Turion Mobile 35W(D)
ML37= 2.0 GHz
B= 754 pin Liddless OmPGA
K= 1.350v
X= 95°C
5= 1MB L2 Cache
LD= (??? Nothing ''official'' yet) -
g4dg3t
senior tag
Igen igen az NF4es lapok minden bizonnyal magasabb FSBt birnak...sajna nalam nem a lapon fog mulni a max FSB...memoimnak elobb vege lesz (2x512 ST 466). Egyelore ugyis csak terv...van meg ido donteni a lapot illetoen
Turion 64 @ 2500MHz / 1.3V
DeadMeat
nagyúr
Sziasztok!
Mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban az ilyen maggal keszult procik?Vagy mar megjelentek? -
AMD Power
titán
Itt jó kis link! Az MSI megoldása elég aranyos.
g4dg3t
senior tag
Turion 64 @ 2GHz / 1.056v Bővebben: link
Lehet en is inkabb S754 fele fogok kacsintgatniDFI + MT-3x
-
DVD_2_U
senior tag
válasz
AMD Power #30 üzenetére
Mobil proci nyílván... de mint a mobil Peniumokat is bele lehet szerelni asztali lapokba... így ezt is. Kell hozzá BIOS támogatottság. nForce 3 és nForce4 es lapok az ASUS-tól és a DFI-től biztosan viszik. Az a lényeg hogy támogassa az E steppinget. Amugy DFI-vel tesztelték is a fentebbi review-ben.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Hát igen ez a teszt eredmény kicsit kemény. Bár nem tudom , talán kicsit van ferdítve van. De ha ferdítve is van az eredmény , ez akkor is nagyon jó! Látszik , hogy a következő notebook-m Turion-s lesz!
-
DVD_2_U
senior tag
én is ilyen procit keresek... meg hozzá való alaplapot.
Az ASUS nak van nForce4-es lapja... 754sockethez -
szicsu
őstag
Hali!
Szerintetek a ''régi'' 754-es lapok szeretni fogják???? -
Domy
aktív tag
És vajon ki gyárt hozzá NF4-es lapot? A procc hol beszerezhető?
-
Raymond
titán
Turion review:
desiato
csendes tag
válasz
strike-force #19 üzenetére
tényleg...csak elég rosszul hangzik...
-
nem annyira, mert ha visszalapozol láthatod a különbséget 128,256,512 és 1024 cache között.
a következő oldalon folytatódik. -
desiato
csendes tag
válasz
strike-force #15 üzenetére
128Kb L2 cache? Azért ez elég gáz...nem?
-
Overlocker
veterán
válasz
strike-force #15 üzenetére
Nem,de ez sem rossz megoldás.s754-es 2800+ megvásárlásán gondolkozom,csak nincs olyan olcsó lap ami kihajtaná.
-
Overlocker
veterán
Akit érdekel a téma: Bővebben: link
-
válasz
Overlocker #6 üzenetére
nem erre gondoltál? viszont ez sztem nem Turion, hanem sima Palermo magos 2600+-os s754es Sempron
anulu
félisten
nem rossz, sőt!
az S754 mellett pedig egy AGP-s 6600GT-vel (megfelelő hűtéssel) egy halk, de gyors gépet lehet belőle építeni. az 754 lapok árai pedig már a határozottan baráti kategóriába tartoznak.
-
Legolas
senior tag
Egyenlő a teljesítménye, de még fele annyit sem fogyaszt. Ergo csendes rendszert lehet belőle építeni egy high-end s939-es rendszer erejével. Azért az nem semmi. És gondolom egy kisz feszemeléssel igen komoly tartalékai vannak.
Érdektelen lenne számotokra egy halkan hűthető 4000+?
-
desiato
csendes tag
válasz
Overlocker #6 üzenetére
Hát ha egyenlő a teljesítménye, akkor miért kap új nevet? Azthittem teljesen új cucc...
-
Janesz
őstag
válasz
Overlocker #6 üzenetére
ha azonos mhz-en azonos a s939-el (gondolom nem a dualcore-al
) akkor innentől nem érdekel..
-
Janesz
őstag
azért ez nem rossz teljesítmény...
hát még ha meg is van cibálva...
arra kíváncsi lennék azért,hogy miben másabb mint egy átlag newcastle magos,hogy nem csak játékban basz oda.....vagy ilyen a sima a64 is??
na mindegy kíváncsi leszek továbbá még arra,hogy hány asztali lap tudja majd fogadni... -
eXodus
őstag
754 tűs
desiato
csendes tag
Szvsz jól hangzik...Amúgy milyen foglalatba illeszkedik? Bele megy a rendes asztali cuccokba is vajon?
-
eXodus
őstag
Nem tudom hogy ez mennyire hivatalos, de ha lehet hinni neki akkor elég meggyőző teljesítménye.
Remélem nem volt már erről topic
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- PlayStation 5
- Ingatlanos topic!
- Facebook és Messenger
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest