- Vezetékes FÜLhallgatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robertosz91
tag
A driverekkel nekem is volt pár bajom, mindig össze akadt valamivel. Mióta mindent legyalultam amivel akadt, azóta nincs gond.
De csak megsúgom, pont a g-sync nem ment egy jó ideig a windows frissítésnek hála. A legújabban már talán jó, ebben nem vagyok biztos.
Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
robertosz91
tag
-
robertosz91
tag
Ez a 670-680 nem véletlenül az oem-eknek szól? Tudjátok mint a 570x/580x? Szükség van valami "újra" ezért eljátszák megint.
-
-
robertosz91
tag
Jelenleg egy kölcsön 270x van a gépben, és azt kell mondjam közel se elég 4k-ra (tudom nagyon meglepő ) Régebbi gammák még csak csak, de a 2012-től felfelé már nagyon kevés. Pl most witcher 1-et játszom, az kb tudja tartani a 60fps-t. Mass Effect 1 kb 40-50. De a witcher 3 pl full lowon 10-15 fps. Persze itt a 2gb limitál. A Fury jó lenne, de a 4gb ram sztem hamar limitálni fogja. Pedig az ereje megfelelne.
Ha a 490 vagy mi lesz a neve, kb 1070 szinten lenne kb 130e magasságába, akkor azonnal rárepülnék.
-
robertosz91
tag
Szomorúan látom, hogy az évben már nem várható erősebb kártya a 480-tól. Abu battlefield jóslata úgy látszik nem jött be. Hát ez így nagyon gáz... Pedig reménykedtem benne, hogy október végén már ott csücsül a gépházba. Freesync monitor mellé 4k-hoz nincs AMD kártya...
-
-
robertosz91
tag
válasz füles_ #23962 üzenetére
Egy kis javítás
RX 460-GTX 1040?
RX 470 (P10PRO)-GTX 1050 (GP106)
RX 480 (P10XT))-GTX 1060 (GP106)
RX 490 (V10PRO)-GTX 1070 (GP104)
??? (V10XT)-GTX 1080 (GP104)
??? (V11PRO)-GTX 1080Ti (GP102)
??? (V11XT)-GTX Titan P? (GP102)Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
robertosz91
tag
válasz gothic20 #23951 üzenetére
Tudtommal a gddr5x azonos frekvencián járatva, ha jól emlékszem kb 30%-al eszik kevesebbet. A gyártónak kell eldönteni, hogy mit tart fontosabbnak. Ha a sebesség a lényeg, akkor pl egy 10-12ghz-es gddr5x többet eszik jóval, mivel ehhez nagyobb üzemi feszültség dukál. Vagy ez, vagy az. Ahogy HSM kolléga írja, a valódi előrelépést a HBM alkalmazása jelentené, de a magasabb előállítási költség miatt a kártya többe kerülne. Nem beszélve arról, hogy a polaris arhitechtúra lehet nem is tudja kezelni. (nagyon valószínű)
-
-
robertosz91
tag
válasz távcsőves #23929 üzenetére
Az volt az eredeti terv, de ez a 480 karcsú, egy 290 vaporx-et adtam el miatta, de kár volt. Na nem a teljesítmény miatt, hanem a drága magyar árazásnak köszönhetően. Custom modellek meg még sehol, ha lesznek akkor meg arany áron. Egyszerűen nekem ez így nem éri meg. Ha nyitott volna 85-ön, és lemegy mondjuk 75-re, akkor azt mondom oké, de így? Az 1070-re is kb 130-ra tippeltem, a kezdeti árazás után meg 120-125 környékére. Erre a normális modellek 165-től indulnak. Ha a Vega is ilyen áron lesz, akkor le is teszem a lantot. Ennyi pénzt nem ér meg a hobbi. Pedig jó lenne, mert már a 4k-s monitor is megvan, de ha így szállnak el az árak, akkor megválok tőle, vissza teszem a régi 1680x1050-es felbontású monitorom, veszek használtan egy 390x-et oszt csókolom. Azzal elleszek pár évig.
Bocsi de ezt már ki kellett adjamAz élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
robertosz91
tag
válasz velizare #23926 üzenetére
Hát ez zavar engem is. Nem tudni semmi konkrét infót. Ez a bizonytalanság nagyon idegesítő. Nemrég vettem egy freesync-es monitort, ezért jó lenne AMD kártyát venni, de a végén veszek 1070-et (már vettem volna, de az ára kib...ta a biztosítékot).
-
robertosz91
tag
Ezekről a rev2-es kártyákról mit lehet tudni? Ezek a kártyák pótolják az x-es kártyákat? Mondjuk a 485 olyan lesz mint egy 480x? Vagy mi fene?
-
robertosz91
tag
Én eddig úgy tudtam, hogy a 480 teljes chip, vagyis ebből nem tudom, hogy lenne 490.
A Vega 10 (mert ugye ez a kissebb)tudtommal még idén jön a battlefield 1 startra. Ez a chip küzd majd a gtx 1080/70-en ellen. A Vega 11 meg majd a leendő Titan P ; 1080Ti ellen majd januárban. A kicsi vega 4096 maggal, míg a nagy ,6 ezer valamennyivel .Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
robertosz91
tag
Látom, pörög a topik
Nincs valami érdemi hír a 490-el kapcsolatban?Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
robertosz91
tag
Látom srácok a helyzet olyan mint kisgyerek korunkban, karácsony előtti napon. Nem bírtok aludni annyira várjátok az ajándékot
Nálam is kapóra jött az éjszakás hét[ Szerkesztve ]
-
robertosz91
tag
Engem eddig nem nagyon érdekelt ez a kategória, de mostmár igen
Lehet kihúznám vele a következő generációig, de sajna a 4k alá kell az erőAz élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
robertosz91
tag
Most látom Cole kolléga már vesz fel előrendelést 480-ra 67e jó magyar forintért lesz elérhető. Akárhogy nézem ez baráti, főleg kezdőárnak.
-
robertosz91
tag
válasz #45185024 #20889 üzenetére
A Sapphire nem először használ led-et. 290 vaporx-em volt, azon is volt, és a kártya hőmérsékletétől függően változott a színe, kék-sárga-piros. Szerintem az jó volt benne. Például a crimson venti hibáját így vettem észre. Witcher 1-et toltam éjszaka fülessel, mikor kiszúrtam, hogy pirosan világít, és addig még egyszer sem vettem észre. Gyorsan kilépve látom, hogy a kártya 90 fokos. Na akkor jól jött a led. Remélem az újjaknál is lesz ilyen.
-
robertosz91
tag
válasz Petykemano #18407 üzenetére
Az tényleg nem lenne rossz.
Televan:
Hát a ház az pofás, az árazás lehet, hogy pofátlanAz élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
robertosz91
tag
válasz FollowTheORI #18287 üzenetére
Hát ha annyiért adná akkor biztos nem, az már nevetséges árazás lenne. Ahogy írod, max 80 ropi, annyit sztem megér.
-
robertosz91
tag
Várom már a következő generációs kártyák érkezését. Mind két oldalról.
De volna egy-két meglátásom. Én úgy látom, hogy a gddr5x nagyon jó lehet az "alsóbb" szegmensben. R9 270-290x/gtx 960-980 teljesítményű kártyákra gondolok. Én úgy látom, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha a teljesítményét hasonlóan lőnék be mint a sima gddr5-t. Vagyis a teljesítménye ugyanaz vagy csak egy kicsivel felette, addig amíg nem jelentkezik a jelentős többlet fogyasztás. Egy 290x fogyasztásának kb 30%-a a memória rendszer adja. Ha ezt a teljesítményt kevesebb fogyasztással tudja, az már elég jó szerintem. Ha a fogyasztás nem változik, akkor meg nagyobb teljesítményt nyújt. Mellette itt van még a csíkszéllesség váltás is. Egy olyan kártyára vevő lennék ami hozza a 290x-et kb 150watt fogyasztással. Most egy 290-es vaporx-et hajtok, de NEKEM megérné.
A HBM (gondolok itt a HBM2-re) szép és jó dolog, de nem látom értelmét ezen a szinten. Szerintem csak az árát nyomná feljebb, mondván azért drága mert az van rajta. A gddr5x viszont abban is jobb, hogy "hibrid" memória rendszert lehet építeni rá pl lehet 3Gb vagy 4Gb. Azt viszont nem tudom, hogy melyik megoldás járna kissebb fogyasztással, a fele akkora busz szélesség dupla akkora órajellel vagy fordítva. A leglényegesebb kérdés szerintem továbbra is az(persze a memóriát nézve), hogy vajon a gyártóknak megéri-e átállni a Gddr5x-re. Minden pénzügyi kimutatásokon múlik sajnos, ha szerintük nem éri meg akkor bukta. Nagyon kíváncsi vagyok a csúcs kártyákra is, de az nem az én világom $
Ti, hogy látjátok?
(bocsi az agymenésért )Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
robertosz91
tag
válasz Malibutomi #18038 üzenetére
Ez örvendetes!
Remélem az egész termékpaletta azon jön
[ Szerkesztve ]
-
robertosz91
tag
válasz Dtomka #18036 üzenetére
Egy AMD Phenom II x6 1055t mellé lenne, ezért a 270/x a kiszemelt.
Azért ide írok, mert nem vagyok fanboy Nem nagyon érdekel a színe az ára legyen jóA leírtak alapján az AMD se tudja milyen kártyákat hoz a középkategóriába
[ Szerkesztve ]
-
robertosz91
tag
Van valami hír, hogy mikor érkeznek az új generációs kártyák? Most nem a csúcs érdekel, hanem, hogy lesz-e valami változás a közép kategóriában. Az öcsémnek kéne egy 270/x, de használtan alig találni jó vételt, új meg már nincs. Arra lennék kíváncsi, hogy érdemes-e kivárni addig amíg jönnek az ujjak. Bár gyanítom nem, mert szinte csak most startolt a 300-as széria. Néztem 370-et, de az egy rossz vicc. Már nvidia féle kacsintok, a 950 jó lenne, de annak is az ára... 40-45-ért már venném is, de a legolcsóbb amit láttam 47e a gigabyte egy ventis, azzal meg nem vagyok megbarátkozva. Már őszintén szólva, a f...om tele van a témával.
Tehát nincs valami hír a középkategóriás kártyákról? Csökkent csíkszéllel jön vagy marad 28 nanon?
-
robertosz91
tag
válasz Malibutomi #17831 üzenetére
Nem tudom mi az olcsóbb, átdolgozni az arhitektúrát vagy teljesen újat fejleszteni. Attól függ mennyit kell módosítani, de lehet, annyit kellene rajta átdolgozni, hogy az már tényleg teljesen más. Kíváncsi leszek mennyibe fog fájni egy olyan új generációs kártya, ami hozza a 290-es teljesítményét. Remélem az már 70e környékén megvásárolható lesz.
Lehet erősebbet veszek, de remélem nem folytatódik a drágulási tendencia.
-
robertosz91
tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek, a 290/390(x)-et vajon kihozzák csökkentett csíkszéllel? Mert talán arra még vevő lennék 120-150watt fogyasztással, van rá bármi esély? Vagy megint megkapjuk 28nm-en, visszafogott órajelekkel 480 néven?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest