- Tabletekre is megérkezett a One UI 7
- UHD filmek lejátszása
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Northlorien
tag
Szerintetek mennyi a piaci ára most egy használt garanciában lévő radeon VII-es kártyának?
-
Northlorien
tag
válasz
gaborw #12623 üzenetére
Elhiszem, nekem sincs HDMI-vel, display portal viszont igen.
Athos - Asus PB278qr a modell. Kisebb keresgeles után neten találkoztam a problémával, hogy több embernek is gondja volt a display portal, nemcsak ennél a modelnél. A furcsaság az volt, hogy volt egy GTX 1070-em, azzal nem voltak ezek a problémák, csak a Radeon VII-el. Nem tudom mit nem szeretett, vagy pontosan mi történt. -
Northlorien
tag
Lehet, hogy más is küzd/küzdött hasonló problémával, szóval megosztom a tapasztalatom. Kb egy éve vásároltam egy Radeon VII-es kártyát. Amióta megvolt folyamatosan problémáim voltak vele, a random blackscreenektől egészen a teljesen érthetetlen resetekig. Nagyjából miután túl voltam már mindenen - garanciális gyártói bevizsgálástól és kb az időrendben megjelent összes driver kipróbálásán, kicsit elkezdtem feladni a reményt. Gyanakodtam, hogy lehetséges hogy a display portal van a gond, ezért rendeltem 2 nagyon jó minőségű kábelt, de ez sem oldotta meg a gondot. Végül ami a megoldás lett, az egy Displayport --> HDMI kábel volt, a második monitor pedig egy jó minőségű HDMI to HDMI kábellel lett összekötve. Mint kiderült, nem a kártyával volt gondom, hanem a monitorjaim displayportjával, amióta HDMI-n vannak bekötve, probléma nélkül fut a kártya, nem felejti el a beállított szettingeket sem, halkabb, stabilabb, undervolt működik - eddig minden ujraindításnál beresetelte - jelentősen gyorsabb a windows boot stb. Nem tudom ez mennyire reális, de szerintem a display porton keresztül valami megzavarta az áramfelvétet illetve ellátást, és ettől megveszett a kártya. A monitorok WQHD bontásuak, 60Hzen működnek, ezért nem is gond, a magasabb refresh rate hiánya, viszont elképesztőnek tartom, hogy egy évembe tellett amíg ezt sikerült kiderítenem. Amit nem tudok, hogy visszavihetem-e a monitorokat, hogy szarok, vagy erre nem terjed ki a garancia, illetve nem mindig jelentkezett a gond, ezért nehéz is lenne bizonyítani a problémát.
-
Northlorien
tag
-
Northlorien
tag
Persze, de ismétlem wqhdra bőven elég az 1070 játszani, és 65 ezerért bőven belefér az hogy megveszi az ember és vált amikor kijön az új generáció, ráadásul nincsenek driver gondok, BIOS gondok, amik az amdnal szert jelen vannak az 580 széria után. Annyit akartam mondani hogy anyagilag jobb döntés valószínűleg.
-
Northlorien
tag
válasz
gaborw #12527 üzenetére
Vagy használtan most simán vehetsz kb 60-70 ezerért egy 1070est és ha kijönnek az új kártyák, akkor valthatsz majd egy frissebb generációra. Nekem full Amd gepem van, viszont kartyabol nem biztos hogy azt vennék legközelebb is, az 1070 máig egy nagyon jó kártya wqhd felbontasig, ár érték arányban pedig kiemelkedően jó szerintem, de nyugodtan cafoljon meg akinek jobb tippje van
-
Northlorien
tag
válasz
ArmanD. #12418 üzenetére
Iszonyat kedves tőletek, hogy próbáltok segíteni, de sajnos, nem hiszem hogy fogtok tudni... végigolvastam már nagyon sok fórumot, és végigjártam kb mindent, de ugyanaz a probléma föntáll, mert a driver a gond, ahogy azt az AMD is elismeri. Mint mondtam amúgy nekem mindenképpen kell a kettő darab monitor, mert nem megoldható, hogy szétdobom az ablakokat, és fontos hogy két különálló kijelzőt lássak - illetve ha őszinte akarok lenni, nem is szeretem az ultrawide monitorokat, de ha megoldaná a gondomat lehet váltanék.
Nem azt mondom, hogy nem lehet együttélni a hibáival, mert így hiogy tudom, mi okozza a problémákat megoldható jópár esetben a dolog. Csak veszettül zavaró, hogy van egy nagy teljesítményű kártyám, aminél lesnem kell folyamatosan, hogy véletlenül se legyek olyan settingen amitől kifekszik. -
Northlorien
tag
válasz
Speed® #12414 üzenetére
Mert monitorizalok az egyik kijelzőn. Nem véletlenül van kettő belőle. az a Samsung monitor pedig nekem konkretan botranyosan rossz dontes. Szóval mindenképpen két kijelzőre van szükségem, és nem munkaterületre, vagy nagyobb asztalra. Köszönöm, hogy segiteni akartok, csak itt inkabb arrol van szo, hogy miert nem lehet ezt egy felmillas kartyanal tisztessegese megoldani es ugy hasznalni ahogy az 1. tervezve volt, 2 ahogy jolesik, a szabvanyainak megfeleloen. Az nvidia kompromisszum mentes ilyen szempontbol bar dragabb... Nagyon szeretném szeretni de eleg nehezen megy.
-
Northlorien
tag
Jó lenne, de nem opció. Nem véletlen van ilyen kártyám, és procim sem, a munkámhoz szükségem van rá.
-
Northlorien
tag
Természetesen a Chrome alaput használom, chromerol váltottam, sokkal gyorsabbnak és fluidabbnak érzem a dolgot, csak akkor van gond ha pl az egyik monitoron youtube megvan nyitva, és athuzom a másikra a video ablakot, fél perc után bluescreenel leáll a rendszer. A BIOS az a legutolsó, azt ellenoriztem gpuz-n uefin is bootol a rendszer, alaplapi BIOS is utolsó. Az enhanced syncet a v-sync helyett használom, és jól is működik ha éppen nem crashel, a pro driverrel nincsen gond vele szerencsére. Nem próbáltam egy monitorral, mert szükségem van sajnos kettőre, és pont ez a problémám...
-
Northlorien
tag
válasz
gaborw #12405 üzenetére
A másik dolog, hogy pontosan azokat a hibákat produkálja ami a driver leírásban is szerepel, hogy ismert hibák:
Enhanced Sync may cause a black screen to occur when enabled on some games and system configurations. Any users who may be experiencing issues with Enhanced Sync enabled should disable it as a temporary workaround.
Using Edge™ web browser to playback video content with a multi display system configuration may cause a system hang or crash after extended periods of use
Performance Metrics Overlay and Radeon WattMan incorrectly report higher than expected idle clock speeds on Radeon RX 5700 series graphics products. Performance and power consumption are not impacted by this incorrect reporting.
Some users may still experience black screen or system hang issues during extended periods of gameplay. AMD will continue to monitor and investigate reports of these issues closely.
Ez mind van nálam. A black screen a legidegesitobb, teljesen véletlenszerűen történik.
-
Northlorien
tag
válasz
ArmanD. #12403 üzenetére
Gigabyte Radeon VII a kártya és evga 1200W platinum minősítésű táppal, threadripper 2950x-el proci és x399 designare xe lap, minden alkatreszt támogat leírásban is a lap. Geforce kártyával kipróbáltam azzal semmi gond nincs, sőt a boot idő kb negyede a geforceal.
Két hónapon van benne, illetve a teszteleseben. Visszakukdtem már a kártyát is, leteszteltek és nem volt gond vele. 2 darab wqhd monitor van rakotve 60hzen displayportal, mindkét kábel ki volt cserélve, úgy is problémás volt.
-
Northlorien
tag
Én nagyon kiváncsi vagyok, hogy mikor jön el a pillanat, amikor végre egy normális tökéletesen használható drivert kihoznak a Radeon VII-hez vagy a Vegákhoz. Amióta megvan a kártya folyamatosan driver problémákkal küzdök, jelenleg a 20q1-es pro drivert használom - Kb az összeset kipróbáltam, egyenként -, eddig ez a legstabilabb, de nevetséges, hogy egy éve nem tudták rendberakni a dolgokat, és mindig belefut az ember bluescreenekbe, blackscreenekbe, instabilitásba, stb - clean rendszeren is.. Direkt választottam AMD-t, pár barátomnal a rx480 rx580-asok iszonyat stabilan mentek, viszont utánna ez valami borzalom. Valamit nagyon elszúrhattak, hogyha nem sikerült másfél év alatt rendberakni a dolgokat...
-
Northlorien
tag
válasz
gratzner #12158 üzenetére
Az hogy a háznak a hűtése mennyire fontos - főleg amd kártyáknál, mert a régi geforceal nem voltak ilyen gondok, bár tény hogy nem volt ilyen teljesítménye sem - az pár napja tudatosult bennem, amikor kivettem egy plusz HDD caget a házból, amire nem volt igazából szükségem, és beszereltem 2 ventilátort pluszba, egyet előre egyet pedig fel, illetve volt meg egy kisebb kártyám az egyik pci express slotban amit átraktam egy távolabbiba. Ennek a műveletnek az lett az eredménye, hogy 10-15 fokot hűlt a GPU terhelés alatt és a venti is 3-500 RPM-el lassabban forog, és magasabb órajelet is könnyebben tudja tartani, kb egy lightos overclock is belefér. Azelőtt nem volt ritka a 110+-es Junciont Temp, most nem megy 100 fölé soha, többnyire a 85-95-os tartományban van. Egy Phanteks enthoo pro tempered glass házam van és Radeon VII-em.
-
-
Northlorien
tag
Sziasztok!
Fél évvel ezelőtt vásároltam egy Radeon VII-es kártyat, és bár a teljesítményével - amikor épp nem crashel - megvagyok elégedve, a hangjával kevésbé. Több kérdésem is lenne, hogy kinek mi vált be, illetve ki mit használ.
Egészen máig a 20.2.2-es drivert használtam, viszont egy ideje folyamatos black screenel crashelt a gép. Nem volt undervoltolva vagy overclockolva, és teljesen normális átlag használatnál már szétesett. Végül felraktam a 20.Q1.1 Pro drivert azzal lekopogom, teljesen normálisan fut mostmár egy fél napja, viszont a Junction tempreture az simán fölment 110 környékére terhelés alatt. Most undervoltoltam 1100mv-ről 1014-re és így 105 alatt marad superposition benchmark alatt, 2900-es venti fordulatszámon.A kérdésem az lenne, hogy próbálkozott-e már valaki custom hűtésel, paszta cserével, vizhűtéssel, vagy bármi egyébbel, amivel a hőmérsékletet alacsonyan/abban tudta tartani? Redditet olvasgattam, illetve nézegettem megoldásokat, viszont nagyon jó lenne ha valakinek lenne személyes tapasztalata a témában és azt megosztaná. Előre is köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Tabletekre is megérkezett a One UI 7
- UHD filmek lejátszása
- Ford topik
- E-roller topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest