Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Foxmulder89

senior tag

válasz katt777 #34197 üzenetére

A hiper-szuper AA alatt 8x Edge-Detect SSAA-ra gondoltam vagy hasonlóra.
    Ami nagyon megnöveli a memóriaigényt, akár egy 4x msaa-hoz képest is, ami pl szerintem még pont megfelelő...
    Ne azért kelljen 2 GB vga, hogy pont 1 legyen a textúrára és párszáz AA-ra :)
    Hanem legyen használva belőle 1,5+ gb textúrára minimum, a többi pedig akármire.. :R

• proci985

MODERÁTOR

a hiba a te készülékedben van, tiszta GPUlimitnek kéne lennie Crysis3ban. próbáld meg a háttérből kilőni az összes monitorozó programot, lehet valami összeakad. vagy ha húzod a kártyát akkor rakj rá +20%ot, lehet throttlingol.

eyefinity + cf kombóval is gyönyörűen skálázódik (a crysis2höz képest ég és föld a különbség).

Raidon: jelenleg az enginek úgy vannak belőve, hogy annyit kajálnak, amennyi memória van. tehát nem spórolnak extrán. ettől függetlenül lehet, hogy 1 gigával se lenne probléma.

eyefinityvel én eddig két enginenél és három játéknál láttam problémát ami VRAM jellegű volt:
    - Far Cry 2 (Dunia): olyan 5 óra után 5760x1080@ultrán kieszi magát a memóriából. először csak textúrahibázik aztán rá 15percre összeomlik. valszeg memleak.
    - Far Cry 3 (Dunia): olyan 3-5 óra után 5760x1080@high/very highon (annyit bírt egy 6950 2GB) kieszi magát a memóriából, ugyanúgy, mint az FC2
    - Stalker CoP: 2 giga memóriával 5760x1080 @ dx11, ultrán és mindent maxra tolva ha az ember rárakja az AAt akkor már le se fut a bench. Egyébként sunshaft alatt még a 7850OC CFfel van átlag 50fps (ott már tiszta GPUlimittel, addig vegyeslimites az i5-760al), szóval AAt még elvileg el is bírná.

de ezek mind eléggé extrém beállítások, a harmadik meg eleve egy 7850/7870 kártyával (sőt talán mindennel titan alatt) nem is érdekes mert túl alacsony fpseket ad.

• HSM

félisten

Ami a krízist illeti, ott nálad valami nem kóser. Mégpedig két dolgot sejtek a háttérben. Vagy nem hajtja ki a procid, a C3-nak eléggé kell a CPU-erő, illetve a driverből ráerőszakolt marhaságok tapasztalatom szerint több kárt tudnak okozni, mint hasznot.

Én a saját részről azt tudom mondani, hogy bár nekem is elő-előfordult 85-90%-os GPU usage, de általában masszívan 90% fölött volt, 95-99% volt a tipikus, maxon, full-hd-ban 2X-es SMAA-val. Itt meg is lesheted a képeken: [link]

Nálad meg a isebb felbontáson a 100% usage-hoz még erősebb proci kéne, mint a tuningolatlan 3570K, ami pedig nem egy gyenge darab amennyire tudom. ;]

Az élsimítást illetőleg egyetértünk, én se szeretem a vacak simogató módokat, bár úgy látom, nem egészen vagy tisztában a 2X-es SSAA szűrés minőségével. :U Ellenben a memóriaigénye egészen durva, szerintem bármelyik frisebb címben 1GB VRAM-al kipróbálni se érdemes.

(#34199) Zsébernardo: Jajj ne, már itt is kezded az elméletgyártást?! :Y :O :N
    Egészségedre kívánom a 4GB-os 7850 szuper-OC-det, én maradok a 7970-emnél (az is megy 1200/1800-at, ha akarom, memória sávszél 300GB/sec+), elég rá a 3GB VRAM is. ;] :P

törölt tag

HD4850 512MB GDDR3 memóriával és 60GB/s sávszélességgel már akkor kevés volt. FullHD játék még alapbeállitásokon sem volt elég minden esetben, élsimitást meg nem is használtam, mert a 2xAA is játszhatatlanná tette a sebességet. HD6850 1GB GDDR5 128GB/s sávszélességgel már játszható volt a FullHD élsimitás nélkül, vagy a GPU órajelét emeltem 840MHz-re, ahol a 2xAA élsimitást még elbirta. A HD7850 megint duplázott egyett a RAM-ok méretében, de a shaderek száma és a sávszélesség alig emelkedett. Minden magas beállitásokon és 2xAA (2xSMAA Crysis 3-ban) még vállalható, de növelve az élsimitást a GPU órajelét 950/1250MHz vagy magasabb értékre kell feltornásznom. A következő VGA-m 4GB VRAM-ot és magas 1200/1500MHz-es órajeleket fog alkalmazni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés