Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz
ghostmat
üzenetére
Egy utolsó hsz. ezzel a témával kapcsolatban, aztán szerintem fejezzük be, mert ebből már sok vita volt és ezt amúgy sem itt kéne megbeszélni: Az, hogy alacsony felbontáson nagyobb a proci igény egy tévhit. Semmi köze a processzor igénynek a pixelek számához. A processzor igény pontosan ugyan akkora marad mint magasabb felbontásokon, mindössze a VGA-d több FPS-t képes generálni, így hamarabb fog elfogyni a procid mint a VGA. Teszem azt fullHD -benn van 70fps -ed (természetesen vsync off -os értékekről beszélgetünk), a proci 80% -on pörög, a VGA 99% -on. Ahogy lejjebb veszed a felbontást lecsökken a GPU igény, a VGA-d több framet képes generálni. Mondjuk fullHD helyett sima HD-n tudna a VGA 110fps -t generálni a 70fps helyett, viszont csak 95fps-ed lesz mert már nem a VGA limitálja a procit hanem fordítva. Remélem érthetően magyaráztam, kell egy kis gondolatmenet, hogy felfogja az ember mit miért hogyan.

Szerk.: Pont kiszerkesztetted ezt a részt a HSZ-edből mire megírtam a kommentem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- PowerColor RADEON RX 6800 XT Red Devil 16G dual bios
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB GDDR6X (10G-P5-3897-KR) Videokártya
- 27% - GIGABYTE RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X GAMING Videokártya! BeszámítOK
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 SUPRIM X - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- AMD AM5 Setup! Akár kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- ÚJ ÁRU 10.22.!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 4-13. gen gar.
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest