- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
bajtokarpi #8741 üzenetére
Szerintem nézd meg képeken, hogy pontosan hogyan néz ki az a matrica és azt próbáld othon legyártani és kinyomtatni aztán felragasztani a karira, persze a te gyártási kódodal ami rajta van a dobozon(ha megvan a doboz), vagy ha a kártyán ugyan olyan matricának kellett volna lenni mint a dobozon akkor egyszerűen lekoppintod a dobozon lévő matricát és kész.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #8661 üzenetére
Teljesen eggyet értek.
Hát a hűtésre én is kíváncsi leszek mert úgy hallottam, hogy ezek az új Nv karik kb akkorák lesznek mint egy 5850, namármost 250-300w hőt elvezetni egy ekkora méretű kariról csak úgy lehetséges, hogy aránylag halk, de nagyon forró vagy hangos és akkor is forróHát az 5800-as karik nagyon el lettek találva, hűvös és nagyon-nagyon tuningolhatóak ahoz képest, hogy felsőkategóriáról van szó.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #8659 üzenetére
Nagyon-Nagyon jól tudom, csak mindenki (Nv fanok főleg) azt dumálta, hogy majd a Fermi alázza még a 5970-et is(tudtam hogy ez lehetettlen), de ők megvoltak róla győződve, hát csak nem jött össze!
A gtx470 teljesítménye valahol a 5850/70 körül lesz, a Gtx480 pedig 5870 fölött valamivel, árverseny szempontjából így bukó a dolog, mert amennyiért most árulja az ATI az 5850/70-et azt az árat sehogysem tudják tartani a Gtx470/480-al, esetleg veszteséggel.
Legalább tartják az árukat egy darabig az Ati karik -
Robi BALBOA
őstag
válasz
oxide24 #8647 üzenetére
A Kivel érdemes üzletelni topicban sok piros pontja volt és a Kivel érdemes vigyázni topicban nem volt semmi róla, igaz nemárt jobban utánna nézni, de van egy pár olyan régi arc itt akik már 1000éve boltonak azoktól próbálj szerezni valamelyikük tuti tud segíteni.(én is így vettem a karimat)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
subaruwrc #8616 üzenetére
"50 vs 100% +20mhz-et vagy többet is jelenthet" -Persze ez oké, de én nem rekord döntögetésről beszélek, csak egy othoni kis tuningról, persze ha nagyon ki van hegyezve a cucc akkor nem előg az 50%, de ha már valaki annyira tuningolni akar és már az 50%-os venti fordulat sem elég akkor annak víz kell.
Othoni kis 1ghz körüli tuningra jó a ref hűtő is 40-45% körül(karitől függően) -
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Van 80-ér is csak jó helyen kell kopogtatni, én pl 80k-ért vettem zsír újonan egy itteni kollégától még tavaj október végén rendesen garival minden, Asust ráadásul Kuponosat!
Boltban is lehet 8x ezerért venni csak nagyon kell figyelni.(majd utánna nézek hol volt 82k, már nem most láttam)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8377 üzenetére
Jólvan na MHZ akart lenni(nem vagyok hülye), csak elkapkodtam!(miért nem örülnél neki ha 800ghz-en memnne én igen!
)
Szerintem meg kb annyira lesz lemaradva az 5850-től mint az 50 a 70-től(pont a magas gpu órajel miatt: 800mhz), az ATI oké, hogy azt szeretné, hogy az 5850-et vigyék jobban mert azt drágábban tudja adni, csakhogy az 5830-ba kerülő gpu-k nagyrésze gondolom nem felel meg az 5850-es karik specifikációinak(pl: hibátlan 1440sp) és ebben az esetben örül az Ati, hogy ezeket a még selejtesebb gpukat is ki tudja szórni a jónépnek.
-
-
Robi BALBOA
őstag
Persze hogy nem jön ki az egész cucc 2k-ból, én (priti ennyiért vett két ordasi blokkot) csak a két vga blokk-ra értettem a 2k-t, persze egy csili-vili Full-cover blokk kerűlhet 20-50k-ba is.
Valaki megtudná mondani, hogy melyik a legjobb catalyst az AVP 3-hoz, nekem a 9.12-es van fenn, de nem szeretném leszedni ha nem muszály. -
Robi BALBOA
őstag
Akor most jön az a fejezet, hogy megpróbáljuk a komát rádumálni a vízre, kezdem is, de szép egy full vizes konfig a modingolók álma.
Amúgy a viccet félretéve jó lenne a viz és nem is lenne drága, ha úgy csinálná mint priti kolléga, ő úgy csinálta, hogy a keretet fennt hagyta a karin(mem hűtése végett) a Gpu-ra meg vett sz.ré-h.gyé blokkot és voala 2k-ból bevizezett 2 karit is. -
Robi BALBOA
őstag
Hú hát az a 35-36mm az tényleg eléggé húzós!
A felső vga felett mekkora a hely?(csak azért kérdezem mert Pl: a HR-03 GT-t fordítva is fel lehet rakni és az hátha elférne fordítva, meg elég brutál hűtő!)
Az alsóra meg raknál TR-t.
Mondjuk van egy sejtésem, hogy nem akarsz két különböző hűtőt beépíteni! -
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Csak azért lecserélni, hogy űber tuning spéci gamer gépnek nézzen ki? A kari már pusztán a méretei miatt tekintélyt parancsoló, az a zalman hűtő inkább egy 8800/9800-as karira vagy egy 4850-es karira való(méreteit figyelembe véve), erre akkor inkább egy ilyen és még mATX-hez is és a cf kiépítéssel sem lesz gond[link] Ezt régebben te is linkelted mondjuk nemtudom, hogy mennyire lehet kapni, amúgy most itt az aprók között láttam elég olcsón (5K-ért és 7k-ért is) zalman vf1000-et ha az érdekel.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Translator #8352 üzenetére
Normális a gyári hűtő is és még tuningolni is lehet vele rendesen.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Translator #8346 üzenetére
Nyugodtan vedd meg annyiért nem fogsz csalódni, én örülök neki, hogy már tavaj októberben megvettem(ráadásul jó áron), sokan úgy voltak vele hogy megvárják a Fermit, de én nem akartam fél évig kari nélkül tengődeni, és volt egy sejtésem, hogy nem érdemes a Fermire várni.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Akkor éri meg 5870-et venni ha 80k körül megtudod szerezni, mert azt a tizen x ezer forintot megéri a különbség, de huszon-harminc ezret nem, a procid így 3,2ghz-en jó, mondjuk ha nem kell nagyon sokat szenvedni(sok fesz stb...) a 3,4-3,6ghz-ért akkor azért had menjen az a proci.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8311 üzenetére
Annyiért jó és a márkák között nincsen "ami referencia" különbség, de van is nekik raktáron?
Hát a hírek szerint nem nagy ár különbség lesz, de ez sejthető volt, mert 40k-ért ott van a 5770 és 62k körül ott van a 5850, elvileg az 50k lenne az ideális, de úgy tűnik hogy drágább lesz és ez érthető is mert az 5830-as kari a paraméterei alapján bőven jobb lesz mint az 5770 és nagyon közel lesz az 5850-hez, úgyhogy szerintem ha most megveszed az 5850-et akkor nem veszítesz semmit. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8309 üzenetére
Hát igen a ram árak(főleg ddr2) eléggé megugrottak, de nyugi ha sokat vagy a PH-n akkor elcsíphetsz egy-két olyan hirdetést ahol elég olcsón adják majd.
A tuningal meg vigyáz sok mindent figyelembe kell venni, de majd belejössz, nyugottan olvasgas teszteket amiket itt a PH-n írtak azokból sokat tanulhatsz, ha meg valami még mindig nem tiszta akkor sok segítőkész emberhez fordulhatsz itt a PH-n. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8307 üzenetére
Hát én egy 5850-es kari mellé minimum egy 400-420w-os tápot vennék, de volt teszt a 350-es hipro tápról és aszerint is el viszi majd a rendszeredet, de ezt ne vedd kézpénznek.
Nem fontos elérni pont a 3,5ghz-et azért nem fog rosszul menni 3,2-3,4ghz között sem, amúgy konyítasz valamit a tuninghoz?
A ramod bírni fogja csak oszd vissza rendesen, hogy mindig a referencia órajelhez (1066) közeli értéket kapjál.(amúgy még 2gb nem ártana még mellé) -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8305 üzenetére
De jól mondod minnél kissebb a felbontás annál erősebb proci kell ahoz, hogy a vga is ki legyen rendesen használva!
A te esetedben nagy a felbontás, de egy ilyen karihoz egy X2 240-et nemárt azért olyan 3,4-3,5ghz-re tolni.
A 4 magos prociknak eddig lehet nem volt sok értelme, de mostmár eljött az idő, hogy elég sok minden használja a 4 magot és mostmár az árak is elég kedvezőek. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8302 üzenetére
Hát ha jól meghúzod a procidat 3,4-3,6ghz-ig akkor akár az is jó lehet, de egy Athlon2 x3/x4(persze az is tuningolva) vagy egy Phenom2 x3/x4 már jobb lenne vagy akár egy x2 is főleg ha 4 magosítható persze ebben az estben sem ártana egy kis tuning, vagy esetleg ez [link]
Intel fronton E8xxx proci (3,6-4ghz-en már jól meghajtja) vagy Quad Q6600(3,4-3,6ghz-en) Q9xxx/Q8xxx(3,4-3-6ghz-en)
De ügye vannak még az i3,i5,i7 procik de ezek közül ami elég olcsónak mondható az a i3 amin még érdemes elgondolkodni és van is róla egy kis teszt [link]
Ha valamiben segíthetek még akkor szólj nyugodtan!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Bluegene #8293 üzenetére
Szerintem "ha lesz" 5890 akkor 99%, hogy 256bites lesz, mert egy teljesen új nyákot tervezni nem kis idő és pénz és még valószínű, hogy teljesítményben sem nyernek vele sokat, én arra tippelek hogyha lesz ilyen kari akkor teljesen ugyen az lesz mint az 5870 csak nagyon felhúzott/kicentizett gpu órajellel és hatalmas órajelű DDR5-ös memóriával.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Bluegene #8283 üzenetére
Hát igen a 2900-es szérián nem sokat ért az 512bit-es mem vezérlő mert a gpu vajmi kevés volt hozzá, de azt én is meglesném hogy egy Cypress-ből(rv870) mennyi pluszt tudna kihozni, de szerintem 10-20%-tól tuti nem többet és ez a "pár" százalék plusz nem érte meg az Ati-nak azt, hogy a kari gyártási költsége nem kis százalékkal megnőljön, és árulni sem tudná annyival drágábban, mint amennyivel drágább a 256bit-es nyák helyett az 512bit-es.
Szerintem ez az arany középút.UI: Lehet hogy még a 10-20%-kal is sokat mondtam, mert ha megfigyeljük jobban akkor észre vesszük, hogy elsősorban a gpu tuning hatására lódulnak meg jobban a karik és nem a memória húzásától, úgyhogy szerintem bőven jó ez a DDR5 4-5ghz-en.
-
Robi BALBOA
őstag
Hát ha semmit akkor egyértelműen a Vapor-X-et válaszad(nekem mondjuk abból a szempontból nem jön be, hogy a forró levegőt bent kavarja a házban, de eladás esetén jobban ráharapnak), ha rá kell füzetni 6-7k-t az már a te döntésed, hogy meg-e ér neked annyit(nekem nem kellene), de ha ettől többet kell rádobni akkor tényleg felejtős szerintem.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
HollyBoni #8158 üzenetére
Passzívat 58xx karikra nem is lehet kapni (vagyis van csak venti nélkül használhatatlan)
Szerintem hagyad a gyári hűtőt, mert 2d-ben halk 3d-ben sem nagyon hangos, jól hűt, a meleget kifelé fúja a házból(amit sokan nem vesznek figyelembe pedig itt majd 200w hőről van szó,tuning esetén még több), gari nem veszik el még véletlenűl sem.
Inkább a hűtő árán vegyél egy jobb procit, egy Q8xxx vagy egy Q6600(g0) procit minimum. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
adatfalo #8018 üzenetére
Szerintem ez k.rva kevés, nekem Dirt2-ben minden maxon 8xAA-val 1920*1080-ban 50fps alá nagyon ritkán megy, de 45fps alatt még soha sem volt és az átlag az 55-60 körül van a max 70fps, nekem azért is tetszik a Dirt2 mert nagyon stabil teljesítményt nyújt alig van fps ingadozás. (win7 x64 (7600) op rendszert használok)
Mondjuk a procidnak nem árt egy kis tuning legalább egy 3,2-3,4ghz
Amúgy milyen op rendszert haszálsz és mikor volt telepítve?
ccc-ben minden jól van beálítva?
Esetleg még nézd meg a bioszban hogy a pci-e nincs-e 4x-es sebességre állitva. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
errorcode06 #7911 üzenetére
IHivatalosan softveres probléma, de ha végig olvasod ezt[link] a tropikot akkor találsz olyan embereket akiknek nem a hotfix segített a problémán.
-
Robi BALBOA
őstag
"Q6600-om már lassan 3éve üzemel, és nagyon jó a teljesítménye még ma is" Osztom a véleményed
(nincs meg nem is lesz egy darabig az a game amivel ne bírna el főleg egy 50-60% tuning mellett)
errorcode06: Igen elő jöhet a "szürkehalál" de ha elő is jön nem azt jelenti egyből, hogy hibás a karid, több tényező is kiválthat csíkozódást.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #7836 üzenetére
Na lejött és kipróbáltam!
A grafika még így dx9-ben is rettenetes jó(mármint nekem bőven megfelel) és 100-130fps-el megy,(1920*1080 minden max)
A játékélményt a demó alapján megitélni nem tudom, de szerintem(bizok benne) nem fogunk benne csalódni, engem főként az SP része érdekelne a gaménak.
Majd elválik még milyen lesz Dx11-ben és hogy milyen lesz az SP része ha jó akkor veszem is meg. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #7824 üzenetére
Nekem is elég sírva jön!
M@Db0Y: Azért az, hogy a demó csak dx9-es az azért ki..szás, mert engem pont a dx11 érdekelt volna jobban, hogy mégis mit mutat, na mindegy ha már így is szép és a játék élmény is bejön akkor megveszem, csak az a baj, hogy még nem jött le, hogy a fene enné meg.
-
Robi BALBOA
őstag
NA valakinek lejött már az AVP?
Milyen? -
Robi BALBOA
őstag
válasz
SirKero #7664 üzenetére
A szőrös fánk alatt 80fok az teljesen normális, aki 60fokokról beszél az esetleg olyan játéknál lehet ami nem terheli le nagyon a karit.
Házbanis és nyáron is ugyan ennyi lesz a hőfok annyi különbséggel, hogy esetleg jobban megemeli a venti fordulatát az auto venti vezérlés. -
Robi BALBOA
őstag
"Amikor ezt a házat vettem, az x800-as kártyámat tettem bele, nem igen emlékszem, hogy akkoriban lett volna hosszabb kártya az ATi-nál, de kijavítotok úgy is, ha tévedek..."
Hát igen ezek aszt hiszem csöppet hosszabbak voltak: [link] [link] és még volt egy-két kari Pl: dual 6600gt, dual 6800ultra.Amúgy a kis kondik nem nagyon számítanak, hogy hány pikofarad vagy nanofarad(csak azért mondom mert nemrég tesóm talált a szemét telepen egy Gigabyte Geforce6600(256mb-os) vga karit amit hazahozott, ő nem is foglalkozott vele de én megnéztem és külsőre annyi volta baja, hogy 4db kis kondi hiányzott róla, mondom próba szerencse(mondjuk soha nem gondoltam volna hogy életre kel) forraszok vissza (egy rosz DDR ramról kis kondik le) rá lett forrrasztve és be a gépbe és egyből ment is és azóta is megy és még a tuningot is kib.szottul bírja
), csak kb akkora legyen mint a többi és kész a gondot az ellenálás okozza mert az már tényleg nem mindegy milyen, de szerintem ha rámérsz a közelben lévő többi ellenálásra és abból lehet, hogy tudsz következtetni, hogy mégis kb milyen kell.
-
Robi BALBOA
őstag
A ventit hagy auto vezérlésen! (kivéve ha nagyon-nagyon tuningolsz 1,3v+)
Auto venti vezérléssel és jól szellőző házzal max olyan 85 fokos lesz a karid de az is csak Markok alatt, game alatt még lehet a 75-80fokot sem üti meg. Ettől nem is nagyon lesz melegebb mert ha adsz is neki feszt akkor is a ventit úgy szabályozza, hogy akkor jobban pörögjön. -
Robi BALBOA
őstag
Nyugodtan mehet a karinak 1,2v 24/7-re is gyári hűtővel még az 1,25v is simán belefér!
A gyári hűtő mindig ugyan azon a hőfokon fogja tartani a karit ha húzatod ha nem csak ha húzatod akkor gyorsabban fog pörögni a venti azaz hangosabb lesz, de melegebb nem nagyon.(esetleg akkor ha nagyon-nagyon megfeszeled) -
Robi BALBOA
őstag
válasz
radi8tor #7453 üzenetére
De ki lehet írni, van a steam-on belül egy opció ami megcsinálja neked kiírható formátumra kiírod 2 darab dvd-re és ha újra rakod a wint akkor csak elő kell venned a 2db dvd-t felmásolod róla a cuccot(amit telepítés után törölhetsz is a gépről) a gépre és telepíted a steam-mel és ennyi.
-
Robi BALBOA
őstag
1,5v az komoly, ilyen programot kiadni ami ilyet csinál az egy kicsit dúrva!
-
Robi BALBOA
őstag
Az AA-nál milyen szűrőt használsz?
1,BOX
2,Narrow-tent
3,Wide-tent
4,Edge-detect
Tedd box-ra és akkor nem lesz homályos.
AA módot tedd teljesítményre mert ott is az msaa/ssaa is homályosít.Ezeket a ccc-ben kell beállítani.
Amúgy nekem is feltünt, hogy az AA szűrő használatával (Narrow-tent én ezt használtam általában) a kép szebbnek tűnik,de a kicsiny részletek elvesznek(homályosabb mosotabb a kép) és nem csak a Crysis esetében hanem más gamékban is mint pl a Left4dead1 és 2 stb....
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #7173 üzenetére
Annyira azért nem egyhangú, monjuk majd később egy kis karrier mód bővítés ráférne a gaméra az igaz.
-
Robi BALBOA
őstag
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CheaterBandi #6904 üzenetére
"régit 8-10ér vennék be" annyiért megéri, számítasd be!
Egy 17" crt monitor már gyakorlatilag nem ér semmit.Amúgy nem hinném hogy menne a kettő eggyütt.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cheater666 #6831 üzenetére
A venti mindig 40%-on van? Ha igen akkor inkább tedd autóra mert felesleges állandóan (üresjáratbenis) 40%-on nyomatni.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
HW Junkie #6829 üzenetére
Szia
A srác akinek írtam annak 5850-es karija van és ő már 1270-nél járt a memória tuningnál és erre írtam, hogy inkább maradjon az 1200-nál,(az már bőven jó) mert ahogy írtad a mostani radeonok memóriája elég érzékeny. (még én is hagyom alapon az 5870-en)
Amúgy 5850-es kariknál igen az alap 1000 és tuningolva mehet akár 1200-on is, de nem mindegyik megy annyit inkább a tesztelést kezd 1100-tól és mondjuk 10mhz-es lépésekben haladj! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cheater666 #6817 üzenetére
A 3,4ghz az jó!
A gpu-t nyugodtan nyomjad ameddig bírja, de szerintem a memóriát ne erőltesd nem éri meg, szerintem hogyad 1200-on az a biztos.
A hőfok terhelés nélkül kb: 38-45 fok között szokott lenni (függ a ház szellőzésétől és a szoba hőmérsékletétől) terhelve pedig: 75-85fok között, a 40%-os venti az normális, gondolom utánna visszamegy 21%-ra?! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cheater666 #6815 üzenetére
A procidat lődd legalább 3,2ghz-re
A vga pedig alapfeszen Gpu:850-et simán kell vinnie a memóriának pedig 1100-1200 között kell keresni a végét, a venti nyugodtan maradhat autón!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Subaru topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest