- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz laca000 #32350 üzenetére
Valakinek volt K2-e itt nalunk. Nekem ment a 4.9-en a sandy a SA-al, neki pedig 4.7 GHz-en mar beleharapott a 98 fokba. Nalam 4.9-en 96 volt. Es neki kevesebb volt a fesz is.
De a K2 is nagyon brutal huto ! Megeri az arat...szerintem itt mar csak a markahuseg vagy a design szamit ...ha kb azonos arban vannak. Egyikel sem lehet mellenyulni.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #32334 üzenetére
lehet Én bénáztam,de nem találtam olyan képe, hogy az Én lapomon lefele nézne a Silver Arrow? csak mert most akarok betenni egy Nvidia 770-et és félek rálógna vagy legalábbis A VGA-ról szívná a meleg levegőt.
mert a Brockenem lefele néz sajnos.
giga xa990-ud3
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Tomko78
őstag
-
válasz laca000 #32196 üzenetére
Látod, tudsz te ha akarsz !
Grat hozzá !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz laca000 #32147 üzenetére
Az a hutot az Istenek csinaltak...mindig is pontam...siman nyakon veri egy a xar H100i-t amit most hasznalok.
Egyebkent mi a neved a Crysis3-ban mivel en is sokat multizok. Jatszatnank egyutt (mar vagyunk paran, koponyafej, santa-paripa meg az alkesz-macsek es jomagam)
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
dergander
addikt
válasz laca000 #32144 üzenetére
Mit idegeskedel,egyszer nem mondtad el hogy mi miatt nemtudod oldalra elfordítani,én meg nemtudom kitalálni...érdekes jelenség az alaplaptól felfele megtudod mérni milyen magas a hűtő,mert lehet vennék egyet csak félek tőle házat is cserélnem kell
Mondjuk én 770slivel simán tolnám 3 monitorral a gridet,oda nemkell annyi kraft az amd meg simán tekeri. Ott még majdnem egálba lenne a hajtás.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
válasz laca000 #32035 üzenetére
Ráadásul van az a szint, ami fölött már mindegy, h mi "hajCSa"
Ha megvan a számomra már kellemes FPS, akkor lesz@rom, h az FX 100%-on pörög vagy intel 60%-on... Hűteni tudom, nem akad semmi (1 magos STALKERen kívül, de ott se minden mod), a többire bőőőven elég. Nekem így jobb, h olcsó a gépem, mert ha nem használom ki, akkor cssak áll benne a pénz, amit másra is el lehet herdálni. Nem-e?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz laca000 #32021 üzenetére
Pedig megvárom, 1,5 hónap és itt lesz, minek vegyek most 7970-et, csak buknék rajta.
Szépen megvárom amÍg kiderül melyiket érdemes venni/melyiket nem (mint a 7XXX-nél voltak a jó kis BS-es Sapphire-ok), aztán csere.
Mostmár addig elvagyok ezzel. Amiket mostanában játszom egyébként bőven elviszi a 7870 is, FPS gamek hidegen hagynak. Igazából csak a Star Citizen amit várok, amiatt cserélem le, mert ott viszont karcsú.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #31774 üzenetére
Jó értem mire gondolsz ,de ,ha fél múlva akar venni egy vga-t most nem jó neki egy 6850? Januárba februárba úgyis vesz egy erősebbet! Csak a gépe kakukk lett zero teljesen
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #31763 üzenetére
Adott az Én configom. amibe van a 6850-en ,de mivel Én mayazom ezért Én a sajátomban kicserélem a vga-t egy 7970-re és van egy 6805-em amit nem fogok használni. Neki meg adott egy keret amit álnak szülők és mivel abba a keretbe monitorostól beleférne a 8320 bla bla bla Én így oda adom neki az Én idézőjelben kidobandó 6850-es karimat és amég nem lesz zsebpénze egy másik vga-ra addig lesz ez a vga az Ő gépébe! Most Ő minek vegyen egy roszabb CPU-t ha mondjuk jövőre kicserélni ezt az ingyen 6850-et? Így már világos pl? Én csak kérdeztem ,hogy játékra sok-e ,de itt írták ,hogy jövőre nézve jó a 8320.
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #31759 üzenetére
9-es szériát megvárom és egy 9970 vagy 9950 vagy ,ha ár értékben jobb lesz a 7970 vagy 7950
értsd az Én gépem 8120 és ebbe van a 6850 és ez a 6850 megy az uncsitesóméba akinek lesz a 8320-as FX configja! Ezért kérdeztem csak ,hogyha sok a FX 8320 neki akkor veszek neki 6300-as FX-et ,de itt írták elöbb ,hogy jó tartaléknak. Ennyi a lényege a dolognak! CSak ugye te írtad ,hogy VGA limit és Én erre írtam le ezt ,hogy FPS-be lehet ,de MMORPG-be pl a GW-2-be amivel játszik ott a 6850 simán jól teljesít csak CPU limitem van a 8120-am miatt mivel full egy szálon megy és az Intelek is görcsölnek!
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #31756 üzenetére
Az Én gépemben van a 6850-n és az unoka öcsém kap egy gépet Én neki adom ez a 6850-et FULL HD high-on a BF3 64 fővel lazán megy. Ő neki menne a 8320 Én cserélem a vga-t ,de amit fentebb leírtam config az lenne az övé és így nem kell vgat vennie. tudom nem ultra símítás power ,de full hd high is elég most neki csak ugye nem tudtma mennyire fölös vagy sem a 8320 egy 6xxx helyett, de akkor marad a 8320 ,hogy legyen tartaléka ,ha jövőre vgat cserél esetleg! Bááár pl GW 2-be tapasztaltam ,hogy fekszik minden egy WvW és ott pl cpu limit van ide vagy oda! Mert mint fiatal user válogatás nélkül FPS/MMORPG minden játék játszik 8)
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz laca000 #31641 üzenetére
Nálunk biza csinálta, és a Saber is csinálja. Lehet valamit rosszul csináltunk, de a tesztprogram szerint throttingolt, mert nem volt végig egyenletes a teljesítménye a procinak, holott elvileg folyamatosan 4.8-ön kellett volna menjenek a magok. Ehelyett ugralt össze vissza.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
frescho
addikt
válasz laca000 #31592 üzenetére
Nem erted amit irtam. Nem azt mondom, hogy rossz az egesz. A baj az, hogy a boltba beballagva es a polcrol egy alaplapot es procit veletlenszeruen leveve (fokent az alsobb kategoriaban) szinte garantalt a throttling.
Az AMD-nek kellett volna egyertelmu ajanlast megfogalmaznia es ha valaki nem tartja be, akkor az AM3+ kiirasat letiltani. A lapok feature Intel oldalon sem jobb, sot szegenyesebb, de nem kell a gyari beallitasokat finomhangolni.
Pont ez a finomhangolas a gond. Egesz pontosan arrol beszelunk, hogy ez nem csak egy lehetoseg, hanem szukseges, mert a gyarto nem tette meg. A feszultseg csokkentheto FX-nel, alapfeszen a legtobb megfutja siman a turbo orajelet. Helyette az AMD ad neki brutalis tulfeszt.
Akcok94: Ne haragudj, de gyari hutessel egy FX-et meghajtva az 50 fok nyaron barokkos tulzasnak tunik hacsak nem valahol Oulu magassagaban laksz.
Zsivaagoo: A szabadsag megadasa erosen visszautott. Ha meg is tartottak a kompatibilitast a partnereket felugyelni, tamogatni kellene. Nem a chipset a baj, lehet az 760 is, de a tap aramkort rendesen ossze kellene rakni. Ehhez lehetett volna tesztelesi metodologiat kidolgozni es szamonkerni.
Az Intel elkenyelmesedett piacvezeto, aki lassan lepeskenyszerben lesz. Kivancsi vagyok, hogy megujul ( mint az Apple parszor) vagy bukja a vezeto poziciot (ala Nokia) Az ido majd megmutatja, bar mar most is vannak jelei, hogy kezdik osszekapni magukat.
Az APU erdekes, en csak attol tartok, hogy az uj FM2+ a kompatibilitas miatt megint a tulmelegedestol fog szenvedni.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
frescho
addikt
válasz laca000 #31588 üzenetére
Itt foglaltam ossze, hogy milyen gondjaim vannak az FX-el:
Azt hiszem eleg egyertelmu. Az, hogy az Intelnel is vannak gondok nem oldja meg ezeket a hibakat. A sajanaltos az, hogy az elso harom eleg egyszeruen javithato lenne, ha nem probalnak inkabb csak letagadni oket. Jobb huto, partnereknek eloiras, a Turbo jobb hangolasa akar BIOS frissites formajaban, a homersekletszenzorral pontosabb hofok kiiratas.
Azt hiszem, hogy jogos kritikat fogalmaztam meg. Ezen nem megsertodni, hanem gondolkozni erdemes. A kepbe az is beletartozik, hogy tobb FX es kis FM2-es gep ment at a kezemen az elmult evben, mint Intel.
Akcok94: Gyarival 40C terhelve? Talan a sarkkoron tul, vagy egy jegveremben laksz?
-
frescho
addikt
válasz laca000 #31584 üzenetére
Ha elolvastad amit irtam, akkor tudhatod, hogy gyari hutorol volt szo. Az AMD erosen alulmeretezett hutoket dobozol a processzorai melle. Nem az FX-et magat kritizalom, hanem a melle jaro koritest, ami architecturalis valtoztatas nelkul is javithato lenne.
Akcok94: Gyari hutovel terhelve?
-
frescho
addikt
válasz laca000 #31514 üzenetére
Az intel hutok legalabb alapon elviszik a procikat es nincs olyan tulmelegedes, amivel rendszeresen szivunk az FX-el. Azoknak a hutoknek a legnagyobb baja, hogy szinte pormagneskent mukodnek es ahogy filcesedik bennuk a mocsok elkezdenek hangosodni.
Tuningnal mar mas a helyzet, de en pont azt mondom, hogy a buta user nem tuningol. Az auto boost tovabb sulyosbitja az FX helyzetet, mert minden gyarto tovabbi extra feszt ad neki teljesen foloslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz laca000 #31534 üzenetére
Ezt nem értem az AMD részéről,több mint 200K forint egy upgradelt prociért...ezt most ők elhiszik hogy kelendő lesz? legalább valami extrát tudna,mondjuk 5Ghz csak 1.41volton vagy valami nyalánkság de nem,mondjuk ha most hétvégén megnyerem a lottót már csak presztizsből veszek egyet
-
mackosajt
addikt
válasz laca000 #31465 üzenetére
Azért egy 20ezres lap nem 10ezres.
Nekem a milyen gépet topikban lett ajánlva anno a 970 extr4 "seggszikla".
Ott és akkor ezt ajánlották az FX-8120-hoz.Megvettem. Sajnos...
Most kompromisszumot kell kössek, és nem is 20, hanem 24 volt, baráti áron, boltból. Akkor hol húzzuk meg az árak határát?
Valamennyire lehet húzni benne, de a 4+1 elvérzik.Itt meg belép a Biostar lapja, ami szintén 4+1, mégis abban húzták először 8 GHz fölé pont a 8120-at.
Ebből is látszik, hogy nem a 4+1 a baj, hanem a beépített alkatrészek minősége.
No meg 20 körül már 8+2-es lapot is kapni, akkor az is kaki?Vásárlás óta rájöttem, hogy előbb sokat olvassak, és nem feltétlen kell megbízni mások szavában.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
dergander
addikt
válasz laca000 #31467 üzenetére
Én annak idején csalódtam az MSI-be,semmi baj nemvolt a lappal intel 775 fronton csupán az hogy drágán vettem és a jóval olcsóbb Gigabyte lappal jobban tunningoltam a Q6600at ami sajna az MSIbe hogy menjen 333Mhz FSBn csúnyán odakellet verni a fesznek meg az FSB voltagenak,viszont a giga lapba alapfeszen ment 333-at feszemeléssel meg 400at 3.6Ghzet...így onnantól kezdve lemondtam róla,de ez nem azt jelenti hogy most a 990 fronton rosszak,de eljátszotta a bizalmam
-
Tomko78
őstag
válasz laca000 #31451 üzenetére
tud az , mert megvannak a megfelelő lapok , csak hát ugyan nem mindegy mit teszünk alá , mert ugye egy FX-8350 alá egy olyan 970 lapot tenni amin VRM hűtés sincs , az már kész öngyilkosság , és anno más cpu családnál nem tudok ilyet
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
válasz laca000 #31448 üzenetére
Vagy inkább itt a FX van baj , hogy ennyire függ a jó alaplaptól , anno Phenom II nem volt ilyen , max az volt kifogtál egy jó cpu példányt akkor szívathattad a jó népet hogy mire képes De itt Fx már más a helyzet
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Ga
tag
válasz laca000 #31407 üzenetére
Nálam 5 db AsRock lap üzemel, rendeltetésszerűen, a legrégebbi talán 5 éve.
Ráadásul az "avulási" ciklusuk végén lévők idejüket 0-24-ben töltik (fájlszerverként).
Az újak pedig Htpc, game célra vannak bevetve.
Van még a közeli háztartásban +2 Asrock lap, szintén probléma nélkül.
(+1 ABIT is) (plusABIT )Szóval én meghazudtolom a statisztikát.
A gondolatmenettel sztem nincs baj, csak túlságosan általánosít - pl más gyártó is beírható a mondatodba. Mindenkinek megvan a véleménye, és az a legjobb, ha mindenkinek lesz véleménye (akik pl tanácsot kérnek). Annyit hozzáfűznék, hogy sose egy vélemény alapján döntsetek, hanem olvassatok, kérdezzetek több helyen, és érvek mentén válasszatok.
Az AsRockból is tudok említeni számtalan rossz modellt, szériát, egyszerűen olvasni és figyelni kell rá - bármilyen gyártót is preferál az ember.
Peace
Ga[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
-
Buci21
addikt
válasz laca000 #31407 üzenetére
AM3-on nem volt velük bajom, az M3A 770DE pedig nem is egy komoly szériás lapjuk, és repült benne a Phenom II x4 4,4ghz-ig csak már nem tudtam lehűteni, 4,2 volt a véfe. a Northbridge meg valami pofátlanul elképesztő 2600mhz-ig ment, így ennyire tudtam állítani a HT-t is.
-
and1ao
őstag
válasz laca000 #31398 üzenetére
Mert nem ismered nem használják sokan na miért hagyjuk már ezeket a tévhit meséket urban legend a fele.
MSI-t se ajánlja soha senki pedig szerény véleményem hogy tápellátásban előrébb járnak bárkinél.
Az Asrock csúcsalapok is ugyanolyan jók mint bárki más felső katos lapjai csak épp pl egy ASUS formula-nál kevesebbe kerül.
Ha lehetne kapni MO-s Sapphire lapot azt is nyugtot szívvel mondanám.
Biostar lapok is jók ott is olyan prémium minőségű kondik tekercsek vannak hogy a 4+1 fázios lapjaik is bőven jók.[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
zzola
titán
válasz laca000 #31390 üzenetére
Eredetileg
Asrock FX990 Extreme3
AMD FX8320
Asus 660Ti
volt a konfiguráció. Ebből megmaradt az alaplap, a többi változott:
AMD FX8350
Gigabyte HD7970 GHz edt. 3GB.
Szóval FX8350 és Raden 7970 kombó alá kellene egy jó lap, persze nem a legdrágább, azt nem tudom megfizetni...[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz laca000 #31386 üzenetére
Cooler Master Seidon 120XL van most a procin, de nem szándékozom másikat venni.
Egyébként a másik kiszemeltem a Gigabyte GA-990FXA-UD5 (rev. 4.0) lenne, de Gianni sem tudja megmondani, milyet tudna hozni...
Így elég nehézkes a beszerzése bármilyen lapnak, ide Pécsre meg mindent csak rendelésre hoznak... -
dergander
addikt
-
Buci21
addikt
válasz laca000 #31360 üzenetére
stabilabb tápellátás mert plusz egy ponton táplálod meg a VGA-kat, nem kell az alaplapnak egészen a chipset felől tolnia a kakaót a PCI-E-hez, mert 2 sín esetén az akár 150W is lehet és meginoghat ekkora terhelés alatt a tápellátó kör, így inkább direktben vesz feszt oda a tápról. Ötletes Dugj rá egy molexet ami a tápodból jön és cső
-
energy4ever
addikt
válasz laca000 #31353 üzenetére
En mar kezdem erteni. Keresgeltem, egy angol nyelvezetu forumon ezt a bejegyzest talaltam:
"I just wanted to share a little result I just played with and was pretty impressed with. Asus EZ Plug is a molex connector built into their higher end boards to help stabilize power with SLI and Crossfire configs. I was wondering if it was a gimmick, and if it made much difference with only dual cards, seeing as it was more designed for 3 and 4 card setups. I used the furmark test and monitored the gpu power percentage. Without the plug, my dual Gigabyte gtx 670's where fluctuating from around 90% to 105% pretty consistenly (I saw a drop as low as 87% and a spike as high as 107%). After plugging in the easy plug, the power range tightened up to a massive 97% to 100%! The lowest I saw was around 96.6% and the highest was around 100.3%. 15% power fluctuation dropping to 3%? I'd say that feature is far from a gimmick."
Lejart a szerkeztesi idom, ezert csinaltam uj hsz-t.
-
energy4ever
addikt
válasz laca000 #31351 üzenetére
Nekem sincsen bedugva az a csatlakozo. Pedig 2VGA-s a rendszer. Lehet, hogy akkor van ertelme, ha a PCI-E slotokba olyan eszkozok vannak rakva, melyek nem kapnak aramot, csak az alaplapon keresztul. Bar ez meg azert nem valoszinu, mivel multi gpu-t emleget az alaplap konyve...
Letezik, hogy csak parasztvakitas lenne? -
válasz laca000 #31351 üzenetére
Őszintén? Fogalmam sincs. PCI sínen 65 W a max a szabvány szerint, ezért is van a kártyákon a plussz csati...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Gerisz
addikt
válasz laca000 #31300 üzenetére
A kerettel hálisten nincs gond. Igazából sajnálom rá a pluszt elkölteni, a dupla ára miatt problémázom, hogy hogyan magyarázom meg magamnak miért vettem azt? De ha van olyan előnye amit használnék is az UD3-hoz viszonyítva akkor nem kérdés. Eddig én nem találtam.
stratova: Néztem a Sabertooth 990FX-et is, de hát az randa . Ha lenne rá a Thermal Armor akkor nem gondolkoznék.
Azt nem tudjátok mitől hal be a ramslot? Már csak eggyel működik stabilan a gép. A harmadikkal.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz laca000 #31300 üzenetére
Erre nem elég egy Sabertooth 990FX? Pug-nál ha jól rémlik szolgál, ott nem azért megy "csak" 4.5-ön FX mert a hűtés fogy el?
Azt tudom hogy a Formula V (léghűtési) overkill robosztus tápellátással. sajna Saber teszt nincsen a hardcoreware-en, pedig ott aztán kivesézik. -
-
válasz laca000 #31189 üzenetére
Az MSI deszkán is a legfrissebb volt, ezért is furcsállottam, de tényleg segített. Azután meg nem. Sokadik MSI hulladék volt már, csak ennél volt ilyen sokszor restartolós, néha resettel indulós dolog, azért írtam.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz laca000 #31174 üzenetére
Jogos, anno én is erre gondoltam, de nem az volt. Kolléga mondta, h frissítsem, vagy írjam újra a bios-t. Megtettem, tényleg elmúlt, majd újra előjött, akkor már nem segített semmi, a deszka kimúlt. MSI volt, Inteles. Első lépés mondjuk tényleg legyen a táp, bios frissítés és a sok ima...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Linux kezdőknek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- Nők, nőügyek (18+)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest