Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mandleee

    tag

    válasz Night940607 #16161 üzenetére

    Szerintem a beadandó nem a legjobb. Maximum 1 vagy 2 óra amire hajlandó lennék időt áldozni.

    A live codingot is lehet jól és rosszul csinálni. Azért van szükség a live codingra, hogy kiderüljön a jelöltről, hogy tud-e kódolni, vagy nem? Tapasztaltam, hogy gyorstalpalókon tipikus interjú kérdésekre megy az előre betanult válasz, mint amit említettél is, de egy egyszerű! feladat problémát okoz. Az interjúztató felelőssége, hogy oldja a feszültséget és szükség esetén rávezessen a megoldásra. Nem is elvárás, hogy fejből tudj mindent. Ha elakadás van, a jó interjúztató rávezet a megoldásra és segít. Nem elvárás a hibátlan befejezett feladat, az sem hogy prod ready legyen, sőt ha le sem fut az sem gond. A gondolkodás mód ami sokkal fontosabb. Pl. említed, hogy írnál unit testet, mert... Azért használom ezt a megoldást, mert.. Ezt azért nem használnám, mert...
    Fontos, hogyha nem megy a feladatmegoldás, akkor se rossz élménnyel távozzon a jelölt. Pl. nem tud valamit, akkor megmondod neki, hogy itt tud utána olvasni és nézzen utána mert hasznos. Szoktak neki örülni.

    Voltam mindkét oldalon, a táblán kódolunk értelmetlen algoritmusokat és pont nem úgy oldom meg, ahogy az interjúztató gondolta, nekem sem a kedvencem. Az otthonról képernyő megosztásos módszer sokkal kényelmesebb, saját gépen.

    Azt ajánlom, ha problémát okoz, tudatosan gyakorolj rá, mert ezek a próbafeladatok nagyon hasonlítanak egymásra.

Új hozzászólás Aktív témák