- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Letisztult külsejű és helytakarékos MSI VGA az NVIDIA Blackwell platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- 3DMark 11 eredmények
- Platina minősítésű Toughpower tápokkal bővült a Thermaltake portfóliója
-
PROHARDVER!
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sketch001
junior tag
válasz
ClayMore
üzenetére
Cct 180 nozzle nálam meg másoknál is hamar gyűrődött, összement. Azóta lehet jó, de kb fölösleges.
Cct sear spring lehet erős lesz, és kemény az elsutes, de majd kiderul hogy neked ez kell e.
Biztos nem bántanám a hammer springet. Azzal kb akkor érdemes szórakozni ha más nyomású gázt akarsz használni kb. Az erősebb cohoz jó, a gyengébb green /hpa vonalon, és ezen kívül kb semmit se csinál.
-
ClayMore
aktív tag
Reggelt!
Split slide-os alapfegyvert szeretnek kicsit pimpelni. Mi maradt ki a listabol, mit felejtettem el?
Airsoft Masterpiece Steel Trigger Ring for Hi-CAPA
Cowcow Disconnector Spring for Hi-Capa
AIP Stainless Steel Hammer spring Plug Cap Set For TM Hi-Capa
4UANTUM GBB Bucking | Friction Pro-High Performance
PDI 6.01 x 118mm Inner Barrel
Limcat Flat Trigger For Hi Capa GBB
COWCOW Technology NP1 180% Nozzle Spring vagy 140????
Aluminum Recoil Spring Plug
COWCOW Technology RM1 Stainless Steel Guide Rod f
COWCOW Technology Enhanced High Flow Nozzle Valve
COWCOW Technology Trident Sear Spring
Guarder Light Weight BBU
Nine Ball Hammer Spring
COWCOW Technology RS1 Recoil SpringA szan, frame, trigger group mar eleve normalis fem. Hop up kamra TDC es vszleg marad. Nozi meg nem tudom melyik lesz vagy hogy a gyarit hagyom-e. Meglatom.

-
rustysaw
csendes tag
Az mitől lehet, hogy greengas-al megtöltött tárnál kimegy 2-3-4 golyó, utána ugyanúgy lehet vele "lőni" (elsütni), a szán mozog, elvileg újratölt, de mégsem, mert egy golyót sem lő ki a pisztoly. Amikor kézzel a szánt csak úgy újrahúzom/ráhúzom, akkor megint kimegy pár golyó és utána megint anélkül "lövöldöz"? Először nem is vettem észre, azt hittem elmentek a cél mellett a golyók, de valójában ki sem mentek.
-
Sketch001
junior tag
válasz
ClayMore
üzenetére
Nem. Amikor csináltam szerintem nem volt ilyen, de ha lett volna se hiszem. A gyári rugokkal is lehet annyit beletenni hogy ne adagoljon már 140-es nozzle springgel se, mert nincs annyi mozgás. Nekem ez jött be, [link] ezzel annyira finoman vidszarugas mentes lett az egész hogy nagyon.
-
Azért akad:
https://www.taiwangun.com/precision-inner-barrels-aeg/aeg-180mm-nitroflon-coating-6-03mm-unicorn
https://www.powair6.com/en/aeg-precision-barrel/5986-orga-magnus-hd-613mm-inner-barrel-for-aeg-182mm.html
https://www.anareus.cz/gb/inner-barrels-141-299mm-aeg/497-km-604mm-tn-inner-barrel-for-mp7a1-aeg-182mm--INOX0012.html
https://gunfire.com/en/products/eg-6-03-precision-barrel-185-mm-1152226352.html -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
De az!
PCC=Pistol Caliber Carbine
De akkor ott van a SA-C18 az 5.56-os -
Kobe
veterán
ööö
nézegetem az M4 specifikációját és valami normális belső csövet keresek
honlapja szerint: Inner Barrel: ~180mmviszont 330mm-nél rövidebb belső csőt nem igazán találtam AEG karabélyhoz, ez létezik ?
-
-
Atke
senior tag
140-es rugók mellé is mehet a SS... A rugó gyorsítja, keményíti a visszautat, a SS meg lerövidíti (ezzel gyorsítja)
Hátránya , ha túl tolod, nehéz kiszedni a rugóvezetőt, illetve nem marad hátul a szán ha kifogyott a bb, mert nem éri el a szánakasztó a bemarás helyét.
Szóval nyugodtan mehet. Szerintem brutál érzés,látvány mikor nem látod a szánt mozogni
SloMo
Itt egy LEGENDÁS build. (Magyarországon szerintem Ő (volt) a legnagyobb capa guru)
https://prohardver.hu/tema/airsoft/hsz_29200-29200.html -
Sketch001
junior tag
válasz
ClayMore
üzenetére
Csak maruit csináltam, de a bbu nem kap terhelest a short stroke miatt . A short stroke a guide rodra megy tehát az upper elejétől megy a hop kamraig. A cct három részes guide rodja shortolva jó volt, viszont a könnyű bbu miatt kb 0 visszarugast kaptam. Imádtam.
120% recoil shortolas mellé bőven elég.
Idk mennyire marui kompatibilisek ezek az icsek, szóval...
-
ClayMore
aktív tag
Illetve BBU-ot kotelezo cserelnem ehhez vagy azt csak akkor erdemes ha sulycsokkenest is akarok?
Elbirja a short strokingot egy alap ICS BBU?
-
ClayMore
aktív tag
Hi capa gbb short stroking kerdes:
Mi a jobb, mik az elonyok es hatranyok akozott ha short stroke gumi tavtartokat rakok be vagy ha erosebb recoil rugot rakok be vagy ha ezeket kombinalom?Illetve honnan tudom elore megmondani hogy milyen return rugot vegyek es rakjak be amikor megveszem a tavtarto gumi keszletet? Jo lenne egyszerre megvenni.
Illetve eleg a return rugot cserelni?
A cel az lenne hogy gyorsabb trigger response legyen, gyorsabban lemenjen a ciklus, DE ne verjen szet mindent ha lehet. Alany ICS Carnotaurus
Koszi!
Amugy megerkezett az ICS Carnotaurus. Elso benyomasok:
Jol allithato hop up. A gyari gumi az valoban tultekeri a 0.3 alatti BB-ket. 0.28-at is picit. Kellett a csere R hop nelkuli gumira. FPS ingadozas +-1, neha 2, de tobbnyire 1 ket loves kozott. 30-35 meterrol a 8-10cm atmeroju fatorzs semmi gondot nem jelent. NEm vagyok nagyon jo lovesz, de a tobbsege eltalalta a torzset.A fogasa jo.
Latszodik a sporolas. A QC egy kalap szar. Siralmas!
- A safety kar a j. oldalon rohadtul lotyog es nem pontos.
- Alapbol lotyogott a split slide also-elulso resze, mert nem volt meghuzva a csavar ami a frame-hez rogziti. Rogzitene... Azert nem, mert a slide darab furat es a frame furat koszono viszonyban sincs egymassal. Ha meghuzod rendesen akkor befeszul a csavar (lehajtaskor a vegen kilo mint a rugo) es oldaliranyba elhuzza a slide also reszet. Ez a lokepre nem hat de gondolom nem jo. Ez olyan fel mm elterest okoz a slide also es felso (elso es hatso) resze kozott.
- Az elulso iranyzekon volt egy apro karcolas.
- Az elsutob. akad. Vmi sorja vagy vmi lehet aminek sztem belul nekiutkozik. MAjd megnezem.Ezekkel nem johetett volna ki a gyarbol.
+ Ahogy azt reviewkban is volt aki szovatette, azt en is megerositem hiaba allitgatod a hernyocsavart az els. billentyuben nem valtozik a trigger response.
Tarkombatibilitas: TM, ICS, Novr. tarakat megeszi. AW-t tudok majd meg beleprobalni a heten. Es olyan erzesem volt, hogy a legjobban a TM-val mukodik a legjobban. Vhogy azzal mashogy mozog vagy nem tudom. De ott volt a legjobb erzesem.
Viszont a magwell csak azokat a tarakat szereti amiknek az also reszen a tarajak fele szogben le van torve a muanyag. Amiknel ez meroleges a tar testevel azokat nem engedi magaba.
Irtam nekik minosegi panaszt. Meglatjuk mit reagalnak.
Ezek alapjan elkolthettek volna meg +10%nyi koltseget es akkor ezek nincsenek. En 207EUR-ert vettem postaval. Ezt igy ebben a formaban ennyiert le tudom nyelni. 250-ert mar rohadt merges lennek es visszakuldenem.
Ha azt nezem mennyiert vettem a novr ssp5-ot upgradelve hasznaltan es az mit tud akkor a Carnotaurus az annak jo vetel aki nem banja a moddolast es nagyon tetszik neki a design. Azzal hirdetni viszont hogy ez dobozbol kiveve is egy competition level replika
Nem teljesen stimmel ezzel a QC-vel. -
Kobe
veterán
a 11.1-es akksikat sem bírták nagyon az első verziósak
kicsit gondolkozóba estem, hogy ezen a cyman tuningolgassak, vagy most találtam akciósan arcturus x c.a.t AR15 10" verziót. Dobozból alapból jobb az arcturus, meg az összerakás is eléggé pöpec, de ott azért limitáltabb mivel lehetne bővíteni később. Nem tudom megéri-e a csere, az arcturus AK-m nagyon bejövős küllemben
-
Atke
senior tag
Ha a motort cseréled, a régi érdekel

Szerintem amúgy a bele egész jó annak... 16:1 acél kerék, korrekt halkított dug++hengerfej. Az elektronikán állítólag a mikrókapcsoló a gyenge pont, eltörik.
Gumi: Modify flat, prometheus, vagy az általad is írt...
Nózi, alu O-gyűrűs gyárilag a megfelelő hosszal.
Amit cserélnék: Cső, gumi kamra, és ha viszket a pénzem, akkor elektronika és motor -
Kobe
veterán
valakinek tippek CYMA Plat M4 "kipofozásához"?
gondolkozok némi upgraden, nózi, hopupgumi, hopup kamra, esetleg egy brushless motor bár a gyárinak nincs bajahop up gumi - 4uantum vagy maple leaf macaron
kamra - begadi pro neptun például vagy 4uantum, silent industries
nózi - maxx 21.5-ös -
Kobe
veterán
begadiról nem rendel valaki a közeljövőben ?
-
rustysaw
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
OK.
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem is kell, beszédes a gyártó...
-
Sketch001
junior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ilyet home made itthon is láttam játékon még bázison

Amíg kicsik voltak a lurkok én ilyet akartam de asszony leszavazta... Pedig egy taktikai gyerekhordozo az uber lett volna...

-
macilaci78
nagyúr
Azért ez mellett már nem lehet szó nélkül elmenni, csak nem találom a szavakat.
-
rustysaw
csendes tag
Fel lehet használni többször a nem bio airsoft lövedéket, ha pl beltérben kartondobozra rögzített céltáblára lövünk és a dobozban összegyűlik? Nem spúrkodásból kérdezem, mert az nem tétel, viszont műanyag hulladék, amit lehetne csökkenteni újrafelhasználással. A gyártó a csomagoláson nem ajánlja, deformálódhat, vagy más miatt rongálhatja a belső csövet?
-
ClayMore
aktív tag
TDC mod Cyma MP5K eseten...
A replika test furasan gondolkodtam. Azon hogy milyen jiggeket hasznalnak kulso csovekhez. Amiket maceras megfogni jol, mert ugye hengeresek...de ahogy gondolkodom igazabol egy mp5k eseten a magwellnel is es a test also reszen is megfogathato satuban. Ha a satu meroleges a furoszarra akkor a furat is az lesz a testre.
Szval csak a helyek kellene eltalalni a lenyomokarnak. Nem biztos, hogy jigre van szukseg.
Csak azon gondolkodom most mi lenne a legkenyelmesebb modja annak, hogy meg legyen a megfelelo modszer erre.
Lemerni, hogy a csoszajfektol mennyire van hatra es azt felmerni tolomerovel a testre? A rail a replika test tetejen ehez ad egy szep kis vizszintes feluletet.
Aztan menet a testbe es a railbe egy lendulettel.
A csavar ilyenkor direktben nyomja a hop up lenyomot vagy a hop up lenyomo fole szokas meg rakni vmit?
-
ClayMore
aktív tag
Annyira tetszik ez a split slide GBB pisztoly kialakitas, hogy szetneztem kicsit alaposabban, hogy mi tudja meg alapbol a split slide+TDC kombot es az ICS carnotaurus egy eleg ugyes es olcso tartalekfegyver. Futarral 215EUR a nemetektol. 207EUR a franciaktol.
Annyi, hogy a TDC allitasahoz picit szet kell szerni, mert a hop up unit aljan van az allito csavar, de azert ez nem vilag vege.
Kivancsi vagyok mit tud dobozbol.
-
ClayMore
aktív tag
SSP5 (nem gyari a hop up gumi) a 40 meter enyhe szelben a test alakot tudta 7/10szer 0.28-as BB-vel. Vannak neha flyerek egyebkent amik nagyon elmennek.
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igazi bullshit...Az embernek jogában áll szarul dönteni, és kell a saját tapasztalás!
Meg marketre az új féláras csipa

-
rustysaw
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Átfutottam rajta, nem az én ingem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
rustysaw
üzenetére
Javaslom figyelmedbe a kezdő sniper naplóját egyik régi csapattársam tollából.

-
rustysaw
csendes tag
Na egyenlőre pontot tettem a dolog végére, megrendeltem azokat, amiket kigondoltam.

-
Atke
senior tag
válasz
rustysaw
üzenetére
Ez nem FAN-ság... Szán, külsőcső műanyag (kuka) Rugókat alapból cseréled hogy fickósabb legyen, gumit csövet is hogy pontosabb, akkor már a kamrát is gyári BBU kb 4-5x nehezebb mint egy cnc alu. Szóval kifizeted a szánt, (komplett felsőrészt) és max az irányzékot tartod meg, ami hülyén néz i egy gucci szánon, így azt sem... Szóval az alján kívül minden megy a kukába

A sütés mivel nem acél előbb utóbb elkopik cserélni fogod ....Amire ki akarok térni, az az hogy ezeket feleslegesen veszed meg.
Ha most építenék, Guarder lenne szerintem szán és a frame, elég "olcsó" -
rustysaw
csendes tag
Ismeri valaki a szlovákiai székhelyű airsoftabc webáruházat és kereskedőt? Vagy inkább a taiwangun ajánlottabb? Innen tudok KJW Hi-Capát venni. Ez "toyotának" tűnik.
Illetve ezt most találtam: Arcturus Vanguard 5" Hi-Capa Ez milyen gyártó, milyen minőségű modellje lehet? Azt láttam, hogy Arcturus karabélyt sokan kedvelnek. -
-
-
rustysaw
csendes tag
Faxa, akkor azt hiszem érdemes újra nekifutnom az 1911 és Hi-Capa vonalnak
Mindenesetre az előzetesek alapján a Tokyo Marui (fájlalom, hogy műanyag a szán, de a legkedveltebb és legjobbnak tartják), WE Tech, KWC, Novritsch, esetleg KJW gyártók modelljeit látom a kedveltebbek között. -
olanor
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy Pest megyében ( Érd vonzáskörzete ) nem e tudtok egy megbízható szervizest ?
( CM045 tűzváltó probléma )Előre is köszönöm.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Tokkal is macerak tudnak lenni ha dot van rajta.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
rustysaw
üzenetére
Az 1911 is kétsoros tárral rendelkezik az airsoftban, nem is igen jut eszembe 20 BB-nél kisebb kapacitású airsoft pisztolytár.
Red dotot nem javaslok a mozgó szánra. Plusz tömeg, ami egyrészt eszi a gázt, másrészt igénybe veszi a technikát és azért a red dotnak sem feltétlenül használ a mozgás. Ezzel együtt az egyik Glockon nekem is van.

A Hi-Capa tárja nem azért vastag, mert a tárban két sorban van a BB, hanem azért, mert az éles verzió is vastag.
-
rustysaw
csendes tag
Kösz. Amit elsőre kiválasztottam, az a fémszános CZ P-09, ezt mindenképpen megveszem, tetszik, jó a kezemhez, jókat olvasok róla, jó az ára.
Kellene még majd egy 1911 és egy Beretta 92 klón. Ennyi. Ez utóbbiakban keresem a legjobbakat a korábban írt célra. Ár/érték fontos, az airsofthoz mérten legyen pontos, megbízható, alkatrészellátás sem hátrány, tuning kevésbé érdekes (max red dot), nagyobb tömeg (800-1200gr), fém szán, esetleg tok előny (cnc-s alu szán különösen). Szóval airsoft pisztolyok "toyotája". A hi-capa a növelt tárkapacitás mellett gyártmány is? Mert több gyártónak van ilyenje. -
Atke
senior tag
válasz
rustysaw
üzenetére
Nem vagyok berettás,de:
ezek közzül G&G-t
Amúgy a KJ-nak itthon (airsoftplaza) elég sok alkatrésze azonnal rendelkezésre áll.De én a helyedben előszőr választanék egy típust, szimpátia alapján. Aztán megkeresném, abból a legjobbat. Szerintem pisztoly platformok között a Hi-capa a best. Milliárd gyártó, kiegészítő, 3-9 inchen át, csak a fantázia és a pénztárca szab határt! A legjobb sütésű pisztoly szerintem, legjobban moddolható, és míg airsoft lesz, addig alkatrész is tuti lesz. Ráadásul az acél alkatrészek között is dömping van, minden nevesebb gyártó gyárt mindent is hozzá
-
rustysaw
csendes tag
És még egy kicsit had zaklassalak titeket, a Beretta témára is pontot tennék egyenlőre
ICS BLE-BM9
G&G GPM92
WE Tech M9A1, M9A3 Gen2
Cybergun/KWC M92
Ezek közül melyiket ajánlanátok inkább? Vagy lenne más és jobb opció? -
rustysaw
csendes tag
Noshát így a nap végére: ASG CZ P-09 (gyártó szerint is dual source gas/co2) Tulajdonképpen ezt a modellt adja CO2 gázosnak (Urban Grey) és Greengas-osnak is (FDE). Fém szán mindkettőn, kicsit eltérő nézőke/célgömb, tokszín és cső (egyiknél van menet ezaz rögzítésére). Kb. az alapcsomagban adott tár határozza meg, hogy milyen gázosnak forgalmazzák. Mindegyikhez lehet használni a másik gázt is, ha a tárat megveszem. Miután a gyártó ezt deklarálja, mindkettővel jól kell működnie. Tuninglehetőség és moddolás nulla, legfeljebb a T-N.T alkatrészével lehet tovább javítani. Játszanijólesz
Csak greengas és 1911 hormavilág: Novritsch ssp1 Elég jó igáslónak tűnik (hacsak nem tud valaki jobbat olcsóbban)
Csak greengas és Beretta formavilág: na ez még képlékeny, ez még igényel némi kutatást.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Synology NAS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Battlefield 6
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Path of Exile (ARPG)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox Series X|S
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

15.800 csak a bow???
De mondjuk egy AK-SU 74 már igen és rövid a csöve.