Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
matezzo
kezdő
Itt a nagy karácsonyi akció dömpingben ne tartsátok magatokban, ha valami jó játékot láttok olcsón. Én is beteszek pár ajánlót, most első körben főleg kezdő tulajoknak itt van néhány ingyenes vagy közel ingyenes játék, ami bejött nekem:
pioneer endless journey, free
https://www.meta.com/en-gb/experiences/pioneer-endless-journey/4294717720629293/
Nagyon hangulatos, vélelengenerált labirintusban megyünk és lövünk, fejlődünk játék, ráadásul ahhoz képest kevésbé érzem a motion sicknesst. (ehhez hasonló játék érdekelne még, természetesen lehetne fizetős is)Huntyverse, free
https://www.meta.com/en-gb/experiences/huntyverse/4638602122894234/
Amolyan nintendo duck hunt rebootCrazy kung-fu, 90% off (ha még jó) 1,5 $, kód: CKF90-4A62D5
https://www.meta.com/en-gb/experiences/crazy-kung-fu/3846153838783795/
elsőre nem tűnik nagy számnak, de nagyon jól le tud fárasztani -
matezzo
kezdő
A skyrimot mindenkép meg szerettem volna venni, és még 15-ért se tűnik rossz vételnek.. hogy mit csapnék hozzá, abban bizonytalan vagyok.. a first person shootereket nem szeretem, ráadásul eléggé rosszul vagyok a vr-ban való mozgástól.. lehet a skyrimot is ülve kell játszanom, vagy nem tudom .
Az until you fall egyelőre része a meta+-nak, bár még nem aktiváltam a free trialt, majd nemsokára kipróbálom.. mindenesetre ami van meta-n is az jobb standaloneban gondolom.
-
matezzo
kezdő
Mit gondoltok erről?:
https://www.fanatical.com/en/pick-and-mix/build-your-own-infinity-vr-collection
skyrim és fallout vr 7,5-ért.. esetleg van még valami jó a listában? -
matezzo
kezdő
válasz Raymond #64154 üzenetére
ja, de amíg mindkettő le van merülve? addig lehet e/érdemes lehet-e egy usb-A-s kábellel rátenni töltőre?
Amúgy csak mások okulása végett is, rendeltem egy 10 cm-es ucb-c in/out kábelt Ali-ról, amit egy fajta docking kábelnek szántam volna.. kaptam helyette egy 1m-eset, aminek nem örültem.. mert tartottam tőle, hogy ebbe dugva az 5m-es INIU-t már nem lesz jó, és valóban instabil a kapcsolat, nem működik vele, Azt akarnám elkerülni ügye, hogy a headseten lévő usb-cbe dugdossak ki-be dolgokat. Nem tudom mennyi ki-be huzogatást bír ki, de nekem már 3-4 ilyen csatlakozó halt meg telefonon.
-
matezzo
kezdő
oculus töltési tippet kaphatnék?
Szóval van egy ilyen powerbankom, amit felrögzítek az elitestrapre, és usb-c-n keresztül összekötöm a headsettel.
https://www.mi.com/global/product/10000mah-mi-power-bank-3-ultra-compact/A kérdés, hogy tudom-e úgy tölteni a rendszert, hogy egyszerre töltöm a headsetet és powerbankot, mikozben a headsetből nem huzogatom ki a zsinort.
A power bankon két usb-a bemenet van még, azon keresztül megfelelő lehet a töltés egy sima usb-a usb-a kábellel? vagy valami egyéb ötlet? -
matezzo
kezdő
A 3s-t egyébként bizonyos boltokban tovább akciózták.. 275 dollár volt azt hiszem és járt mellé a batman meg 3 hó meta+ mellett 75 dolláros bolt utalvány, +60 dollár referral bonusz stb. "szinte ingyért" van a headset, nálunk meg több mint 160e.
-
matezzo
kezdő
Ja és még egy dolog: nyugtassatok, meg hogy mindenkinél szemcsés a passthrough kamera képe.. mert nálam nagyon.
Nyílván fényviszonyoktól függ sokat, de legjobb génynél is grany. Ráadásul ha csillárból jön a fény az pont felettem van ésaz is ráhomályosít kicsit a lencsére..
Mindenesetre összehasonlítási alapom nincs. -
matezzo
kezdő
válasz RobexX10 #63972 üzenetére
Szerintem az elite pántoknál nincs nagy különbség kényelem szempontjából, mind az arcodba húzza a headsetet. előnye, hogy stabil, de azért nem a legkényelmesebb. Maga a kivitelezése teljesen jó, dobozos. kicsit nehezen ment fel a pánt, vagy én voltam túl óvatos.. nem lenne jó letörni.
De ha már az elite típusú pántoknál tartunk, ki hogyan tárolja, esetleg van valami olcsóbb táska ami ideális hozzá? mert a pántot leszedegetni nem akarom a ,hivatalos táskája, meg persze kicsit túlárazott.
-
matezzo
kezdő
válasz kiskuplung #63960 üzenetére
na most elbizonytalanodtam.. lehet tényleg ai volt mind, de azért elég szemétség, hogy embereknek adják ki magukat.. akik ultra megértőek, jó modorúak, de sajnálkozáson kívül mást nem csinálnak..
Ma már nem lehet megmondani -
matezzo
kezdő
Most olvasom, hogy gift card szintén nem használható az ilyen putrifalvakban, mint Magyarország..
Tényleg csoda, hogy a store-ban engednek minket vásárolni. -
matezzo
kezdő
Ja, de én szeretem, hogy feszes, csak ne szorítson..jó tudom vagy ez vagy az, de tényleg találtam kifejezetten az elite straphez ajánlott vstagabb párnázatú arcmaszkot..csak annyit nem biztos hogy megér nekem.
Most láttam a meta storeban promociót, hogy ajándékkártya vásárlás 10% kedvezménnyel, amit ha jól értek magunknak is vehetünk.. szóval be lehet tárazni, ha tervezünk költést.
Gondolom már volt linkelve itt, én nem láttam, és egy újszülöttnek minden vicc új:
https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/1ed8b5a/discounted_games_megathread/ -
matezzo
kezdő
Asszony azt mondja, hogy neki a hózentróger kényelmesebb volt, mint az elite strap.. és hát tényleg nyomja az arcot rendesen. A homlokpántos verzióra meg azt mondják nem elég stabil ha sokat mozogsz, pl valami fitness appban.
Van még valami trükk, ami bevethető a komfort érdekében?
Érdemes lecserélni a face interface-t, vagy mi az? mennyit tud javítani? Vettem rá, valami szilikon védőt, de az csak, hogy kíméljem az eredeti szegélyt. -
matezzo
kezdő
itt van hasonló, ami nem mágneses, gondolom ez is jó:
https://vi.aliexpress.com/item/1005006150152915.html?gatewayAdapt=glo2vnmés megjött az "elite strap"-em is, teljesen jó, dobozos, szerintem nem sokkal rosszabb, ha az egyáltalán mint az eredeti:
https://vi.aliexpress.com/item/1005006245931747.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.4eb51802HIYrzK&gatewayAdapt=glo2vnm(amikor én vettem egy ezressel olcsóbb volt innen, de máshol lehet picit olcsóbb most)
[ Szerkesztve ]
-
matezzo
kezdő
Köszönöm, szerintem beszerzek egy ilyet. Persze az első keresésem olyan reddites topicokhoz vitt, ahol a mágneses usb csatlakozók veszélyeiről beszélnek..
((https://www.reddit.com/r/UsbCHardware/comments/1au897f/magnetic_usbc_connectors_damage_devices/))-mindenesetre állítólag ez nagyon ritka. -
matezzo
kezdő
Megjött a q3 kiegészítő csomagom kínából, benne többek között az usb-c - usb-c kábelemmel. Ez nem egy teljesen no-name cucc, de kicsit nehéz volt benyomni, amitől kicsit elbizonytalanodtam.. megnéztem mennyire halandó a q3 portja és mennyibe fáj a javítása.. hát akár 100e forint is lehet..
lényeg, azt szeretném kérdezni, hogy létezik q3-hoz valami olyan usb-c-usb-c adapter, ami derékszögű csatlakozású, csak pár cm hosszú, és akkor onnantól abba dugdosnék minden töltőt meg adatkábelt.
Nekem eddig minden telefonomon behalt az usb-c port pár év után, ezért is parázok.
-
matezzo
kezdő
Nekem pár napja van meg a questem, még ismerkedek az egésszel, egyelőre a free játékokkal és nem is akarok költeni rá addig (meg húzom az orrom, hogy a készülékvásárlásra nem adták meg a referral bonuszt).
Ez a mostani 40%-os deal sok játékra mennyire nagyvonalú és ritka dolog? Csak egyszer van egy évben vagy azért szokott lenni más akciós időszak esetleg nagyobb kedvezményekkel?
ott lesz még a 3 hónap trial, meg a Batman, szóval egy darabig elleszek. -
-
matezzo
kezdő
Na jó, megrendeltem.
A horizon worlds azért nem akar nekem elindulni, mert Magyarországon vagyunk?
A referral bonuszt úgy néz ki ezért nem kapjuk meg :/.. a boltjukban lehet egyáltalán fizetni, arra jó a pénzünk? -
matezzo
kezdő
Ez az INIU DI401 kábel tényleg megéri, nincs jobb alternatíva?
Nekem nincs is pcvr alkalmas gépem, de beszerzés alatt 4060-as laptop-ami szintén nem csúcs, de alapfokon csak jó lesz kipróbálni ezt azt..
Azért kérdezem főleg, mert elég sok negatív vélemény van a neten. pl hogy lassú, meg csak 3.0 usb (laikus vagyok nem tudom ez mennyire jó vagy nem), ill. azt is felhozzák, hogy nem mindig tölt hiába van bedugva.
Most ez az 5-6e közötti ár tényleg olcsónak tűnik a többi márkáshoz képest, de volt aki azt írta sima ali-s kábel jobb nála. -
matezzo
kezdő
Bocsánat még egy kérdésem lenne, ami vásárlással kapcsolatos: olaszos amazonról rendelt meta headset a meta oldalán azt írja, hogy nem garanciális a seriaszám alapján. Ez másoknál is így van? Az amazon milyen garanciát ad a headsetre?
-
matezzo
kezdő
Sikerült csatlakoztatni a headsetet az apphoz, de csak másik telefonról.. na mindegy, legalább megvan.
A másik, magyar tulajok kapnak referral bonust, ha aktiválás előtt aktiválnak egyet? Én megcsináltam, elvileg mindet, ahogy kellett, pénz meg nuku.. . persze azt is olvasni, hogy idő, amíg megérkezik máshol meg azt írják azonnal.
-
matezzo
kezdő
Megjött a quest 3-am, és máris fennakadtam.. nem párosodik a meta appal, a szemüveg csatlakozott a wifihez, updatelte magát, de a pairing nem megy..
Az összes supportnál fellelhető dolgot kipróbáltam.. nem kerülhető meg ez valahogy? Esetleg valakinek valami tipp? -
matezzo
kezdő
na igen, és hiába van powerbankom, azt már nem lesz hová dugni.. erre a problémára ez a leg jobb ár/érték arányú megoldás?
-
matezzo
kezdő
előzőhöz, tehát az a kérdésem, hogy mia különbség egy ilyen drága kábelhez képest? egyáltalán működik olcsó usb-c kábellel a pcvr? nem fogja eléggé/semmennyire tölteni?
-
matezzo
kezdő
Laikusként kérdezem: mi van akkor ha egy olcsó mondjuk 60w-re certifikált usb c-usb c kábellel kötöm csak össze a gépemet (laptop) a headsettel?
-
matezzo
kezdő
Magyarországon, Amazonról rendelt quest-re működik a referral, amiről olvastam? 30 dollár meta credit. Ügye olyan nincs, hogy referral kóddal vásárolom meg a headsetet, de fiókot elvileg tudnék létrehozni.. nem tudom hogy működne..
-
matezzo
kezdő
Én ezt rendeltem meg ha valakit érdekel, még extra kb 10% lejöhet belőle BF kóddal: https://www.aliexpress.com/item/1005008001045808.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.649623acNeRbYA&mp=1
Meg vettem egyelőre egy silicon védőt az arcmaszkra, és azt olvastam egy egyszerű fejpánt sokat segíthet ha valaki nagyon izzad... remélem fogok, mert jó lenne ha segítene rávenni a mozgásra kicsit a VR.
-
matezzo
kezdő
Úton van nekem is quest3, de ezzel eléggé kimerítettem a keretet, amit erre a hobbira szánok, szóval igyekszek a többivel olcsó jános lenni.
Mindenki azt mondja kell hozzá fejpánt, ali-n találtam egy 5e forintosat (elite-hez hasonló design).. remélem nem szívom meg vele (nagyon). A fejpántba épített akksitól ódzkodom, szóval én is egy ilyen zsebbe csúsztatott 22,5W powerbankot veszek szerintem, xiaomi 10k-t láttam 7ezerért.
Van még valami kiegészítő, ami nagyon ajánlott? pl különböző védő cuccok a szemüvegre, meg joystickokra (vagy mik ezek?). -
matezzo
kezdő
én mint sorstárs vaciláló.. de úgy, hogy két-három naponta változtatom melyiket rendeljem meg (3-3s) végül a q3-at próbáltam ma megrendelni. Ez nem jött össze saját hülyeség miatt, majd nemsokára újrapróbálom csak szerzek eurós bankkártyát.
A q3s legfőbb erénye q2-höz képest a jópofa MR játékok, és ezekből egyre több lesz.
Én azért döntöttem (most ép) a q3 mellett mert talán a jobb élmény miatt kevésbé fog porosodni.. de ha mégis azt fog, akkor jóval több pénz fog állni benne...
Ahogy másoktól leszűrtem: játékokban (hacsak nem pcvr ultragrafikás cucc) nincs lényeges különbség. Ha valaki virtuál desktopozik, big screen filmet néz ott a pancake jelentősen jobb. És persze aki hozzászokik a pancake-hez nehezen megy vissza a fresnel-re. -
matezzo
kezdő
Azt terveztem, hogy megvárom a black friday-t a vásárlással, de írják, hogy jan 15-ig ingyenesen visszaküldhető. Persze nem szeretnék ezzel vacakolni, ha nem hibás a termék, de amazonnál nincs olyan, hogy ha x időn belül olcsóbb lesz akkor a különbözetet jóváírják? Mert ha mondjuk leakcióznák egy olyan 10-20%-al azért már elgondolkoznék a visszaküldésen.
b kérdés: érdemes nekünk Mo-ról előfizetni az amazon prime-ra? amúgy nem valószínű, hogy rendelnék mást, szóval az ingyenes hónap után lemondanám így is úgy is.
-
matezzo
kezdő
Rászántam magam, hogy rendeljek egy vr szemüveget, rájöttem, hogy a 3S teljesen elég és megfelelő lesz nekem, úgyse fogom többet használni heti pár óránál.
Szívesebben venném magyar boltból, de itton 168e a legolcsóbb, amazonról meg 350 euróért-ért jön, ahogy nézem a végösszeg szállítással együtt ugyanaz a német meg az olasz boltból, van esetleg egyéb szempont, ami miatt érdemes egyiket másikat választani? esetelg olcsóbb alternatíva?
illetve ha már ilyen közel van a black friday elképzelhető, hogy lesz rajta némi akció? Mit gondoltok?
-
matezzo
kezdő
Fel lehet a 3 és 3s közötti különbséget többféleképpen fogni. Mondhatjuk, hogy ugyanaz a lencse csak kicsit jobb hardverrel mint a 2-es, de mondhatjuk azt is, hogy ugyanazt tudja mint a hármas csak kicsit rosszabb lencsével. Nem csak sebbességben upgrade a 3s a 2-vel szemben, hanem mixed reality képesség, jobb hand tracking például.. és akkor majd fele annyiért mint a 3 (persze kevesebb tárhely stb stb..) Nálam a kérdés, mennyire fog csak porosodni pár hónap után, mert arra jobb az olcsóbb is..
Amúgy én is BF-re várok, addig kitalálom melyik legyen -
matezzo
kezdő
válasz zsalesz #62504 üzenetére
CSak annyi, hogy mennyi telepített játék fér rá egyszerre. PCVR-nál nincs jelentősége. A legtöbb standalone játék kicsi, de újabban jönnek ki 20-30gb-osak. Persze ezeket is lehet cserélgetni.
Mindenesetre q3-ból nemsokára már csa 512-es lesz, q3s ből meg nem éri meg 256-osat venni, mert +33%-al drágább, mint a 128-as -
matezzo
kezdő
válasz Márton #62415 üzenetére
Van olyan bolt, ahol ki vannak rakva esetleg?
Hú, sok sok éve nem néztem mennyibe is kerül egy asztali vga, most ledöbbentem kicsit.. azt hiszem az asztali gép porosodhat tovább, jövőre terveztem egy laptop cserét 4050-4060-as kártyával.. talán az használható lesz valamennyire.
-
matezzo
kezdő
Kösz a visszajelzéseket!, másoktól is pont ezt olvastam, hogy aki egyszer a pancake-t kipróbálta sose "menne vissza".
Egyelőre Mo-n nem jelent meg az 512-es questnél az áresés, de nem baj, úgyis év vége felé terveztem beruházni, és tárhelyre szerintem szükségem lesz.Egymásik laikus kérdés: nekem nincs igazán erős pc-m, van egy porosodó egy gtx 1050-es kártyával, meg egy laptop, amit használok, szintén 1050-essel. Ezekkel gondolom a pcvr felejtős?
Az unreal engine-el szoktam szórakozni, mennyire tudnám kihasználni így az UEVR-t? Nem is annyira a játékok érdekelnek, hanem különböző realisztikus vr környezetek. -
matezzo
kezdő
Miz gondoltok, esetleg korábbi évek tapasztalatai alapján, várható vmi jó blackfriday akció akár az amazonon, vagy a magyar boltokban?
Még egyelőre vacilálok a 3s és sima 3 között, nem sokára a 3-asból már csak az 512-es lesz, de ez van.
Szivesen venném, ha valahol lenne lehetőség kipróbálni a kétféle lencsét, de gondolom nem nagyon van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen routert?
- Gumi és felni topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Sennheiser IE600 (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest