- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
samujózsi #29368 üzenetére
Én ntfs-t, egy hete. Vettem a meglévő 4 terásom mellé egy másikat, hogy na majd jól megnasozom itt a kicsi itthoni életem.
És akkor szembesültem több évnyi fragmentációval az ntfs-en, uh mondom neeee. Végül az lett, hogy btrfs-t kapott az új, áttoltam oda mindent egy rsync-el és most mindkét helyen megvannak az adatok. Az új diszk jó, agyon teszteltem, így bevállalom most azt, hogy egy zfs-t kreálok a régin, lezúzva mindent rajta nyilván, majd arra átteszek mindent az újról, végül az újat is leradírozom, zfs, majd a két zfs-t mirror-ba vágom és elvileg műxik úgy a dolog, hogy adat megmarad.
Mindezt még egy VM-ben kicsiben ledemózom és akkor elvileg jó leszek + fragmentációm sem lesz a fájl szintű másolás miatt. Legalábbis mondjuk úgy, tutira nem.
Megspórolhattam volna egy lépést, ha eleve zfs-t teszek az újra, csak meg akartam még őrizni a btrfs kompatibilitást pár napra, elég aktív zenehallgató vagyok és a W10-em látja a btrfs-t, illetve asszony raplizott, hogy elkésünk vendégségből, NAGYON csúnyán nézett, így nem volt kedvem agyonparaméterezett, jól optimalizált zfs-t kreálni rajta, maradt egy quick&dirty btrfs.
Mára meg letisztultak a dolgok, szóval...
Persze a legfontosabbakról van mentés, külső USB ház ...
Sokmindent mondanak amúgy defrag-ról, de én mostanában rájöttem arra, hogy jobb referenciadoksik alapján menni és ők általában szépen kitérnek arra, mikor igen és mikor nem. Ha jól csináljuk, soha nem kell, én sem tervezem.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gitáros topic
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Windows 11
- PlayStation 5
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- iPhone topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest