Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz azbest #1097 üzenetére

Egy APC Back UPS ES 550 vagy valami ilyesmi neve van. Rendes szünetmentes. Akku pakkot nem vennék hozzá, nem látom értelmét. Drága, és nem sokkal többért már lehet szünetmenteset kapni. Egyelőre agyalok, hogy az asztali gépemhez vegyek egy új szünetmenteset és használjam ezt a szervernél vagy a szervernek vegyek egy kisebbet. Árban van egy többszörös szoró a kettő között. Meg jó lenne ha rendes szinuszos lenne végre az asztali gépnek, a másiknak meg teljesen jó a szögletes jel is, mert egyenáramról megy. Hát gondolom a poweroff-ot ki tudja adni. De én sleep és wakeup-ot szeretnék, ha van rá lehetőség, hogy ne kelljen odamennem hozzá, hanem magától feléledjen. Úgy tudom, hogy Odroid kernel-nél ez a feature nem igazán megoldott, legalábbis a wake up on lan biztosan nem megy még, viszont ez ugye nem lan-os ébresztés lenne. Nem tudom egyébként pontosan hogyan működnek ezek a szünetmentesek meg hogy kommunikálnak a géppel. Sosem próbáltam ilyet. Van egy Fedora-m asztalin, esetleg azzal megnézem, hogy meg lehet e csinálni valahogyan. Aztán megpróbálom alkalmazni ugyanazt a szerverre.

Új hozzászólás Aktív témák