Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
syberia #112692 üzenetére
Mégis mit várunk?? Átfogó statisztika adatok az oltások védettségéről évek múlva lesznek csak. Addig is ez az egyetlenegy járható út. Az látszik, hogy a koronavírus innentől marad velünk, míg lesz emberiség. Remélhetőleg az évek alatt legyengül majd és alacsonyabb lesz a mortalitàsa. De ahogy a szezonális influenza ellen is évente jön oltás, várhatóan ez ellen is jön majd folyamtosan.
-
BalanceR
addikt
válasz
Memmaao #112696 üzenetére
Ne borulj ki, még annyit sem ér, hogy picit megemelkedjen a pulzusod a hülyeségeitől...
Sajnos az alapvető jog tufának, lenni, és Ő is csak ezt teszi.
#112698: Az ilyet viszont támogatnám:
Akik szentül meg vannak győződve hogy minden szám / adat, kórházi hír hazugság, és csak végső stádiumos 90+-os öregek halnak bele, azok is a félrekezelés miatt és hogy nem kell olás, sem maszk, sem távolságtartás, csak cévitamin, meg friss levegő, azok igazán eltölthetnének egy hetet egy ITO-n mint "segédmunkás" az EÜ-nek segítség a valóságtagadóknak meg lehetőség az állításaik bizonyítására. -
-
válasz
lacafaca #112689 üzenetére
2 tüsszentést okozó nààth....
Na elmész most már a büdös picsàb@! Pár napja töltöttük fel egy 23 éves fiú elektronikus halotti bizonyítványát! Nem volt oltva. Otthon ki akarta lábalni. Két napot tudtuk kezelni az ITOn! Nem volt ismert betegsége! Igen, van akinek enyhe tünetekkel lemegy. Van akinek enyhe tünetek után durva post COVID szindrómája van. Van aki élete végéig csökkent tüdő kapacitással fog élni! Van aki belehal a citokin viharba. És igen, a románok oltás ellenessége meghozta a gyümölcsét a kanyaró újbóli feléledése és most a COVID alatt is.
Te meg végre eltakarodhatnàl innen, mert a járványban nem hiszel, az oltásban nem hiszel, egy konteos b@rom vagy, most már nyugodtan téríthetnél máshol! De nem fogsz! Mert egy igazi vadp@raszt troll vagy, akinek ez ad erőt! -
F.E.K..
senior tag
válasz
BalanceR #112694 üzenetére
Minek? Úgyse érne oda, elvégre az a hely semmilyen társadalommal kapcsolatos dologra sem tart igényt... a posta is az
Igaz két embernél már van társadalom, a tanult mintákkal egyetemben, minden egyes újabb taggal pedig bonyolódik a társadalom, de az az Ő társadalmuk lesz némi -khm- idő után (bár a tanult mintákat, mint alapok jó ideig még meg lehet találni).
Persze jó lenne pontosan definiálni hogy mi az a "normális világ", mert gyanítom nem mind ugyanazt értjük alatta. (ugyebár kinek mi a normális).
-
törölt tag
válasz
BalanceR #112690 üzenetére
"Hát nem csodás lenne?"
Csodás az lenne, ha néha kezedbe vennél egy-két könyvet és olvasnál, hogy ne egy 5 éves gyerek naivitásával állj ezekhez a kérdésekhez, ha már egyszer kötelességednek érzed, hogy a képességeidet meghaladó, annál, amilyennek te feltételezed, ezerszer komplexebb témákban napi szinten "oszd az észt". -
BalanceR
addikt
válasz
lacafaca #112689 üzenetére
Ezzel nincs is baj, de akkor, mint említettem, ne is "vegyél ki" semmilyen hasznot a társadalomból: utak, boltok, áram, gáz, víz, internet, kész termékek, orvosi ellátás, oktatás, táras kapcsolatok, technikai vívmányok ...
Keress egy szimpi szigetet, ahol letelepedsz, és ott nem kell toleránsnak lenni senkivel, nem kell számlákat fizetni, nem kell szociálisan érzékenynek lenni vagy társadalmio szabályokat betartani, nem szükséges oltatni magad, hogy a szomszédnéni kapjon ágyat helyetted, szépen felneveled majd ott a gyerekeket a pusztában, tanítod őket a lacaizmusra, ha valamelyik megbetegszik, megoldod étkezéssel.... a fölön dolgozol, a tűz mellett főzöl, patakvizet iszol... Hát nem csodás lenne? -
lacafaca
addikt
válasz
Memmaao #112687 üzenetére
most tényleg orvos létedre egy kanyarót hasonlítasz egy egészséges emberben max 2 tüsszentést okozó "náthavírushoz"
én kérek elnézést oktondiságom miatt
BalanceR pont úgy szarok a társadalomra is, ahogy az eddig szart egymásra...jegyezzed meg: soha nem lesz bajban barátod
-
BalanceR
addikt
válasz
lacafaca #112686 üzenetére
Ha szarsz mindenre, akkor költözz ki a társadalomból egy lakatlan szigetre. Mert az előnyeit élvezni akarod, de amikor tenned is kellene érte , kompromisszumokat kellene vállalnod, az már büdös.
De előtte oldd meg ~7 milliárd ember betegség megelőzését, egészséges étkezését, jólétét fenntarthatóan. -
lacafaca
addikt
válasz
BalanceR #112685 üzenetére
mindent is, így pontos. amíg az emberiség nagy része a pirulákban/orvoslásban látja a megoldást és szarik a megelőzésre nagy ívben, addig ez a játék menni fog, ez egy perpetuum mobile, amiből egyetlen kiszálló van, a tudatosság. ha ezt le lehet szarni, engedtessék meg nekem, hogy a rémhírgyárosok napi mantráját meg én szarjam le, nektek meg jó étvágyat hozzá
már csak azt kellene validálni, kik is adják tulképp a halottszámot..aztán retteghet kedvére ki-ki beállítottsága szerint -
BalanceR
addikt
válasz
lacafaca #112682 üzenetére
Úgy is van szarj le mindent
" Ahhó' Értő' ... "
Portugália, Szingapúr, Málta, Spanyolország , Dánia , az Emirátusok..... Mind hülyék a 75%+-os átoltottságukkal a napi halálozási lista végén, és Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Grúzia... a lófasz átoltottságukkal ,top a halottszámmal csinálja jól. -
lacafaca
addikt
válasz
BalanceR #112680 üzenetére
legközelebb burkina faso adataival gyere, az lehet még elrettentőbb lesz számotokra (nem tudom mi van ott, nem kell vele foglalkoznod, csak random ugrott be az ország)
de csak hogy láss is, ne csak távolba nézz: békemenet/nyitott határok-igen az éppen kihalófélben levő romániából is jöhetnek mindenféle igazolás nélkül/0 pass & szájkosár etc idehaza...szóval biztos érdekelnie kellenek a románból érkező "adatok"? leszarom
-
-
BalanceR
addikt
válasz
lacafaca #112679 üzenetére
Na igen, "szart se ér az Ótás'"
Van olyan ország, ahol többen is úgy látják, mint te, ezért alig veszik fel:
Brutális egészségügyi katasztrófa felé tart Románia a Covid miatt, és nincs, ami megállítsa -
BalanceR
addikt
válasz
FrezeR #112677 üzenetére
Hát nagyon nem az általad magyarra fordított kiemelt szeletek.
A végkövetkeztetés konkrétan az, hogy a COVID káros következményei mérséklésének elsődleges stratégiájaként a vakcinázásra való kizárólagos támaszkodást újra meg kell vizsgálni, különös tekintettel a Delta változatra. Erőfeszítéseket kell tenni a lakosság védőoltásainak ösztönzésére, ezt a tanulmány szerzője szerint " alázattal és tisztelettel " kell megtenni. A többi, nem gyógyszeres prevenciós törekvést is fontos használni. (pl. az alapvető higiénia, a távolságtartás, a kézmosás népszerűsítése és a gyakoribb és olcsóbb szűrési formák bevetése)Mellesleg ez az archívumi tanulmány (nem, ez nem egy kőbe vésett igazság, csak néhány régebbi adat elemzéséből nyert vélemény az adott időszakról
) az aktuális, frissebb adatok már nem éppen ugyan ezeket az eredményeket hozzák.
-
FrezeR
senior tag
-
FrezeR
senior tag
"Az NIH honlapján közzétett tanulmány szerint "nincs kimutatható kapcsolat" az oltási státusz és a koronavírusos esetek között, sőt a teljesen beoltottak körében magasabb lehet a fertőzési arány.
Az NIH NCBI adatbázisában közzétett új tanulmány, amelynek szerzői S. V. Subramanian, a Harvard Ph.D professzora és Akhil Kumar, a Penn State Ph.D professzora, azt állítják, hogy az oltási arány "nincs érzékelhető kapcsolatban" az új vírusos esetek számával és megjegyzi, hogy "a trendvonal valójában egy enyhén pozitív összefüggést sugall, mégpedig azt, hogy azokban az országokban, ahol a lakosság nagyobb százalékban van teljesen beoltva, 1 millió főre több C-19 koronavírusos eset jut". "Országos szinten úgy tűnik, hogy nincs érzékelhető kapcsolat a teljes körűen beoltott lakosság százalékos aránya és az elmúlt 7 napban előfordult új fertőzéses esetek között" - áll a jelentésben.
"Valójában a trendvonal enyhén pozitív összefüggésre utal, vagyis a teljes körűen beoltott lakosság minél magasabb százalékos arányt mutat egyes országokban, ANNÁL MAGASABB az 1 millió főre jutó C-19 fertőzéses esetek száma. Különösen Izraelben, ahol a lakosság több mint 60%-a teljesen be van oltva, volt a legmagasabb az 1 millió főre jutó új esetek száma az elmúlt 7 napban".
A jelentés továbbá rámutat, hogy "a teljesen beoltott lakosság százalékos aránya és az új megbetegedések közötti összefüggés hiányát jól példázza például Izland és Portugália összehasonlítása. Mindkét országban a lakosság több mint 75%-a teljesen be van oltva, és 1 millió lakosra több C-19-es eset jut, mint olyan országokban, mint Vietnam és Dél-Afrika, ahol a lakosságnak csak mintegy 10%-a teljesen be van oltva."
"Figyelemre méltó, hogy az új esetek tekintetében is jelentős eltérések mutatkoznak a teljesen beoltott lakosság százalékos arányának kategóriáin belül. Úgy tűnik továbbá, hogy a C-19-es fertőzéses esetek száma nem csökken jelentősen a teljesen beoltott népesség magasabb százalékos arányával (3. ábra)."
A tanulmány továbbá megjegyzi, hogy "A teljes körűen beoltott lakosság legmagasabb százalékos arányával (99,9-84,3%) rendelkező 5 ország közül az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) 4 területet "magas" fertőzöttségű megyeként azonosít. Chattahoochee (Georgia), McKinley (Új-Mexikó) és Arecibo (Puerto Rico) megyékben a lakosság 90%-a teljesen be van oltva, és mindhárom megyét a "magas" fertőzéses kategóriába sorolták.
Ezzel szemben a CDC által "alacsony" fertőzöttségűnek minősített 57 megye közül 26,3%-ban (15) a teljes mértékben beoltott lakosság aránya mindössze 20% alatt van"
Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States -
-
BalanceR
addikt
válasz
bandus #112667 üzenetére
Orosz OS-re Amerikai service pack?
Lassan én is regelek , csak kell keresni egy szabad pénteki napot, mert én a Sputnik oltási reakciójától is kb egy napig feküdtem. (Kb ugyan az, mint most neked a Pfizer) Volt opció Modernára is? Vagy az oltóorvos kifejezetten Pfizert javasolt?
Mikor volt a második Спутник ? -
tegnap kaptam en is egy pfizert ket szputnyik utan. hat a ket ruszkitol osszesen nem volt ennyi bajom
reggel kaptam meg, ejszaka kozepen jott ram a laz es a hidegrazas, ma reggelre ebbol csak egy kis hoemelkedes maradt, meg a honalji nyirokcsomo egesz durva duzzanata. emellett az oltas helye is jobban faj mint a szputnyikok utan. de remelem segit atveszelni a sokadik hullamot, vegye fel mindenki az oltast aki tudja
-
lacos001
senior tag
Nálunk a városban 40K lakos berobbant a járvány felkiáltások szinte mindenhol....
Természetesen az interneten.....Ójajjistenem...
Október 15 - 1
Október 16 - 2
Október 17 - 2
Október 18 - 1
Október 19 - 15
Október 20 - 4
Október 21 - 15Az egész Landkreisban (tudom is én mi a magyar megfelelője...) 122 ma.
Az elmúlt 7 napban 323 pozitiv teszt.
Lakosok száma:328.930
Ahhoz képest, hogy az egész országban 16K mára, ez nem is olyan rossz.Országosan 7 napra 71K.
1.482 fő fekszik intenzíven, 816 lélegeztetve.
Halottak száma ma 67 fő, összesen 94.875.
Kb. 81.000.000 lakos.A mai napon eddig minden másban meghalt 1.620 fő. Született 1.669 gyerök.
Nem covidhoz köthetően idén 730.272 elhalálozás. Született 725.303.#112662 Jó, hogy vagy - Big Love!
-
BalanceR
addikt
válasz
laszlohu #112659 üzenetére
Jól hangzik, csak sajnos ez is olyan lesz, mint az akkutechnológia... ott is kb negyed évente jön új hír, hogy "óriási felfedezée" , hamarosan a jelenleginél 10x kisebb, 100x tartósabb 1000x nagyobb kapacitású, 10000x gyorsabban tölthető akku jelenik meg, azt' valahogy sohasem lesz belőlük semmi...
-
laszlohu
addikt
Újabb felfedezés,
A jövőben lesz ilyen covid-teszt is : meg tudja jósolni, hogy az adott ember , ha elkapja a covid-ot, kórházba kerül, vagy sem ,
vagyis mennyire hajlamos komolyabb tünetekre: -
-
-
-
BalanceR
addikt
válasz
syberia #112652 üzenetére
És ebből milyen következtetsét vonsz le ?
Egyébként ezt már láttátok? Megdöbbentő.... -
syberia
veterán
Na most vagy Zacher hazudik/hülye, vagy a Gulyás...utóbbi sem szokott igazat mondani...ez a 45% erősen lefelé kozmetikázott számnak tűnik, nehogy az átlag polgár kijózanodjon a propagandában sulykolt "védettségi álomvilágból".
Valószínűbb a 60% itthon is.(#112651): Az empatikus gondolkodás képessége kiveszőben van, mások fejével látni az egyén szintjén értelmezett összefüggéseket, szerintem ez a képesség is az intelligencia függvénye.
-
törölt tag
válasz
-Skylake- #112636 üzenetére
Egyrészt nem volt arról szó, hogy "ki mit tud jobban" a másiknál, élet szarba szopatásról, drasztikus szankcionálásról és selejtes ganéjokról volt szó. Ennek ellenére azért játsszunk el az általad felvetett gondolatokkal.
Ennek a gondolkodásmódnak hol van a határa? Soroljuk be akkor az embereket valami alapján? BalanceR ajánlgatja rendszeresen az IQ-t, akkor én mondjam, hogy kikérem magamnak, hogy a 130 IQ alattiaktól nem különböztetnek meg? Beleesnél (statisztika alapján valószínűtlen) ebbe vagy te is mennél az "alsóbbrendű" kategóriába (valószínű)? Aztán egy 150 IQ feletti engem is küldhetne oda? Kicsit úgy érzem ilyenkor, hogy valamiért mindenki önmagánál húzza meg a határt, ahová még ő beférne. A tapasztalatom meg azt mutatja, hogy akik ilyeneket követelnek, azok legtöbbször teljesen átlagos emberek kisebbrendűségi komplexussal.
Mi van akkor, ha én magasabb IQ-val, magasabb keresettel úgy gondolom, hogy te vagy ostoba? Miből gondolod, hogy neked van igazad?
Az nem tűnt még fel, hogy szintén statisztika alapján rengeteg végtelenül buta ember kell hogy legyen, akiben már 2-3 oltás van, maszkod hord még a kocsiban is és habzó szájjal követeli a "halálos ítéletet" (munkahelyből kirúgás, fizesse a kórházi ellátást stb.) az oltatlanokra. Őket hová sorolja őnagysága? Ők az okosak, akik jobban tudják?Az emberek szimplán manipulálhatóak, ha a koronavírusról beszélünk, akkor mindkét irányba.
Demokrácia meg nincs, csak a látszata, persze ennek felismeréséhez is szükséges némi intelligencia. -
-
-
Csak épp semmi köze az oltottsági státuszhoz.
#112644: Schrödinger oltatlanja: 55%-ban úgy van a kórházban, hogy egyúttal nem látják el
. 45% mínusz hamis oltási papírok, mínusz a gyártó javaslata ellenére sinoval oltott idősek. Utóbbi természetesen addig nem fog hivatalosan kiderülni, míg a fidesz ül a kormányban.
-
flash-
veterán
válasz
Intruder2k5 #112642 üzenetére
na ez valóban, szuper érvelés,ilyen szemszögből nem is néztem a dolgot, hát akkor ez megerősiti bennem mégjobban hogy menjek
-
válasz
flash- #112641 üzenetére
Én meg azért mennék most, a negyedik hónap lejárta után rögtön, mert nekem pont rosszul jönnek ki a védettségi csúcsok, az első két adagot ugye május-júniusban kaptam, pont a harmadik hullám végén, ha kivárnám a hat hónapot a harmadik oltással, az megint közel a negyedik hullám vége lenne, így amikor a leginkább szükség lenne rá, a járványhullámok csúcsán, akkor a leggyengébb a védettségem. Ha most elmegyek a harmadik oltásra, akkor ez némileg fordítható, aztán a továbbiakat meg majd meglátjuk...
-
flash-
veterán
válasz
Intruder2k5 #112638 üzenetére
köszi, hát anyukám cegléden a háborús időket idéző oltóponton(tényleg borzalom a hely) végigállta 71 évesen a 2órát mire sorra került, aztán az orvos közölte hogy menjen vissza 1 hónap múlve mert hogy antibiotikumot szed(eleve bemondás alapján mondta, aztán kiderítettem h az nem is antibiotikum...)( ja és megnéztem nincsen erre vonatkozó nemzetközi anyag ami a pfizer vakcina és az antibiotikum szedése kapcsolatára vonatkozna... hát itt tartunk ma magyarországi egészségügy.. allergiára kálciumot írunk, meg megfázásra neocitrant
és 1000-es c-vitamint, aztán majd pubmeden(magyar szakirodalom erről sehol nem ír!) pár nap kereséssel rájön az ember hogy az ereken a lila foltok azért vannak, elhagyta feleségem el is múltak a lila foltok az ereiről..)
én kivártam volna a 6-10 hónapot, de tudjátok mi a fura, hogy békés megyében kezdett el most a legjobban nőni a koronavirusosok száma, több rokon ismerős is beteg lett ott,itt pest megyében - ceglédi járás - nem igazán terjed még, de hát azért szeretnénk lemenni rokonokhoz azért döntöttünk hogy akkor 5 hónap után a 2-ik után beadatjuk,most az az 1 hónap már nem oszt nem szoroz amit az európai gyógyszerügynökség ajánl meg az fda,cdc.. -
Melóban elég sokat hallgatom a rádiót, tegnap reggel az Infó rádióban valaki - nem tudom ki volt, annyira nem figyeltem, gondolom valami járványügyes - azt taglalta, hogy emelkedőben vannak a számok, a hét végére, jövő hét elejére már 1500 feletti napi fertőzöttet várnak, és kb. két hét múlva meghaladhatjuk a napi 2000-et is. Ehhez képest tegnap 1600, ma 2300. Szerintem jövő hétre meglesz a napi 3000, utána hétre meg a napi 5000 is.
-
válasz
flash- #112633 üzenetére
Általában nem szoktak kötekedni, meghagyják a választás jogát, de hivatalosan az orvos dönt, és sajnos hallottam már olyat, amikor azt mondta valakinek, hogy nem, mert amaz kell. Tudom oltóanyagot nem tudsz választani a harmadik oltásnál, de az időpontfoglalóban vannak olyan helyek, ahol jelezve van, hogy pl. "kizárólag Pfizer oltóanyaggal", vagy "kizárólag Moderna oltóanyaggal", célszerű ilyet keresni, választani, mert ott lehetősége se nagyon van az orvosnak mást adni, el meg már csak nem küld, ha egyszer ott vagy.
Én is most akarok majd foglalni egyébként, mától nyílt meg a lehetőség nekem is, holnap telik le a 4 hónap, szintén így fogok választani.
-
és szerinted itt a várólistákról van szó? vagy oltatlanként mész a lista végére? (nem). ami a képen van szimplán hazugság. kb ilyenekből áll mára az antivaxxerek érvkészlete (Johnny Sins után szabadon...)
#112636: az még hagyján, de a nanocsippes még téged idiótáz le, vagy egyenesen esik neked anyázva, és ehhez minden infrastrukturális támogatást megkap a közösségi médiától. A való életben meg kimegy sokadmagával az utcára törni-zúzni.
-
-Skylake-
addikt
válasz
#25237004 #112523 üzenetére
Annyit azert hozzatennek mindenfele felsobbrendusegerzes nelkul, hogy igen, nehanyan jobban tudjak. Van aki okosabb, van aki jobban atlatja a dolgokat. Nincs abban semmi kivetnivalo, ha valaki jobban tud valamit masoknal. Marpedig a covid pont ezt bizonyitotta be, hogy nagyon sokan sokkal jobban tudjak masoknal. Azt mutatta meg, hogy mennyire vegtelenul de vegtelenul ostoba a nagy atlag, egy tokeletes kivonata annak, hogy miert alapjaiban halott otlet a demokracia, hogy miert nem szabad, hogy mindenki szava ugyan annyit erjen. Szamomra szemelyes sertes, hogy az en szavam ugyan annyit er mint aze aki szerint nanochip van a fajzerben. Kikerem magamnak, hogy nem kulonboztetnek meg tole.
-
flash-
veterán
az emlékeztető oltás felől érdeklődnék, aki 2 pfizert kapott, annak emélkeztető oltásként is adják 3-iknak a pfizert?
mert a rendszer engedte hogy arra regisztráljak,csak nehogy cegléden majd mondja a doki hogy sajnálom ezt nem adhatjuk be 3-iknak de nem tudom mi a protokoll most -
Baloo27
aktív tag
válasz
Cs1csó #112622 üzenetére
Èn voltam baráti alapon mèretni antitestet ès PEG-t kèt Pfizer oltás után a múlt hónapban, 5 hónappal a második oltás után.
A PEG szintet azèrt mèrik,mert az mRNS vakcinák PEG-ben oldottak,ha magas ez a szint, akkor allergiás reakció lèphet fel az oltás után, nem javasolt a PEG alapú vakcina.
Ellenanyagszint 5 hónap után 439,de ettől nem lettem okosabb -
Cs1csó
titán
válasz
lacos001 #112617 üzenetére
Ezeket a boltban kapható izéket el kell felejteni, Elmész egy laborba ahol csinálnak COVID antitest mérést és erre - vizsgálatonként - van egy mérőszám, egy érték, ha ezt az értéket eléri benned az antitest szám (ha voltál már fertőzött és a szervezeted legyőzte akkor ugye lenni kell antitestnek az már más kérdés, hogy ez a szám mennyi, ha "kevés" akkor azt mondják, hogy látják átestél de már nem vagy védett. Ha "sok" akkor azt mondják még védett vagy.
-
BalanceR
addikt
válasz
ooloo #112614 üzenetére
Te olvasol is?
"Részemről alátámasztva" hogy az oltások kiválóan működnek, mert csak az idősek és a súlyos betegek esetében nem elég hatékonyak. (Ezt írja a cikk, meg a szalagcím) aztán meg "Az évezredek alatt csiszolódott , formálódott immunrendszert nem kell(ene) baszogatni a kotyvalékaikkal ."
Parádé logika...
Igazad is van, az meg csak véletlen, hogy mondjuk a mai top három halálozást produkáló európai ország Oroszország, Románia, Ukrajna mind 30%-os átoltottsággal, a lista másik vége meg Norvégia, Portugália, Dánia, ahol alig hal meg valaki, viszont 75-85%-os az átoltottság... -
gergo5991
őstag
válasz
syberia #112619 üzenetére
syberia te orvos vagy? vagy van itt aki tudna a kövire válaszolni?
valamilyen vizsgálattal kimutatható hogy átestem-e már a nyugat-nilusi lázon? csakmert mindenhol azt irják az lifetime videttséget ad ha egyszer átestünk rajta, szóval valami nyoma csak kell hogy legyen. -
syberia
veterán
válasz
Qtya123 #112609 üzenetére
Memóriasejtet (B és T) generál a fertőzés, amik a következő expozíció során gyorsan aktiválódnak és a plazmasejtek megnövelik az ellenanyagok plazmakoncentrációját.
Az antitestszint nem áll egyenes arányban az immunitással, a tünetmentes fertőzötteknél gyakran nem is mutatható ki covid antitest. -
-
lacos001
senior tag
válasz
lacos001 #112611 üzenetére
Jó....Találtam ám ilyet Coronavirus Antikörper Test , de nem tudom egyről van e szó.
Mindegy na, elvagyok -
snecizero
senior tag
Májusban kaptam a második oltást. Akkor nekem már egyre kevesebb a védetségem? Amúgy igen sz@rul vagyok. Egy hete ver a víz. Fájnak a csontjaim meg nátha szerű tünet, levertség. Szputnyikkal oltottak.
-
FrezeR
senior tag
Nem tartják nyilván, hogy a fertőzöttek és halottak hány százaléka kapott oltást, állítja az Okfő
"Nem tartja nyilván az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő), hogy az igazolt koronavírus-fertőzöttek, a kórházban ápoltak és a halottak hány százaléka kapott oltást, és köztük hányan vannak az egy vagy két vakcinával beoltottak, mert „nem minősül adatkezelőnek”, legalábbis ezt válaszolták Szél Bernadett független országgyűlési képviselő erről szóló adatigénylésére." -
FrezeR
senior tag
"Egy olasz tanulmány szerint a koronavírus ellen beoltott emberek nagy valószínűséggel nem halnak bele a betegségbe, kivéve, ha nagyon idősek, és már a beoltás előtt is súlyos betegek voltak, írja a Reuters."
-
lacos001
senior tag
Ezazzazaz antistest vizsgálat ez micsoda jóemberek?
Pl ha én/mi, az egész család voltunk esetleg fertőzöttek vmikor, ez megaszondja nekünk, hogy igen vagy nem? Miféle kütyü ez?
Tudok mindent e téren....kereshetnék neten ezzel kapcsolatban, de ne fussak már rossz infóra -
Cs1csó
titán
-
Qtya123
őstag
válasz
syberia #112608 üzenetére
Én majd kíváncsi leszek az antitest mennyiségre. Márciusban estem át, nemrég lejárt a védettségi igazolvány. Ha esetleg elkezdenek beszigorítani és kelleni fog a kártya néhány dologhoz, akkor csináltatok egy antitest vizsgálatot, mert azzal meg lehet hosszabbítani a kártyát.
Kíváncsi vagyok van-e még antitest, főleg hogy nem túl erős tünetekkel ment át rajtam. -
syberia
veterán
válasz
FrezeR #112606 üzenetére
A koronavírus-fertőzésen átesetteknél az immunrendszer ellenanyagai az első év során fejlődnek, erősebbé válnak, és jobban ellenállnak az újabb variánsoknak.
32 önkéntesnél, akik soha nem fertőződtek meg a koronavírussal, azt figyelték meg hogy az mRNS-vakcinák által kiváltott antitestek fejlődtek az első és a második oltás között. Öt hónappal később azonban a vakcina által kiváltott antitestek "egyenértékűek" voltak a második adag után észlelt antitestekkel, és alig volt mérhető javulás az antitestek azon képességében, hogy semlegesítsék az új változatok széles skáláját, nyilatkozta Michel Nussenzweig társszerző.
[link]A rendszeres újraoltások margójára pedig, csak ennyit jegyeznék meg.
Ha az immunrendszer elveszítené a "humorérzékét", az nem lenne vicces.(#112601): TV2: Ez a vírus kibelezi az áldozatait!
-
-
FrezeR
senior tag
Bocsi, kicsit hosszú lesz, de hátha van benne új vagy értékelhető infó.
"Az Adenovírus koronavírus vakcinák 8 hónapig alacsonyabb, viszont "stabil" immunitási szintet mutatnak, míg az mRNS oltások hatékonysága "meredeken" és hamar lecsökken - igazolták vizsgálatok. A világ koronavírus injekciótípusainak eltérő hatásait tárja fel egy új tanulmány, amely fényt derít az "Adenovírus kontra mRNS" vitára
A Johnson & Johnson egyszeri adenovírus vakcina stabil, de alacsony szintű immunitást biztosít, amely hónapokig fennmarad - állapította meg egy új tanulmány -, míg az mRNS oltások kezdetben magasabb antitestszáma ugyanezen időszak alatt "élesen lecsökken".
A Johnson & Johnson Janssen adenovírus elleni vakcina által kiváltott immunválasz nyolc hónap alatt "minimális - nincs jele a csökkenésnek" - derül ki az Egyesült Államokban végzett friss tanulmányból, amely részletesen bemutatja az antitestválasz dinamikáját a három amerikai vakcina mindegyikével végzett immunizálást követő "követési időszakban".
Úgy tűnik, a Pfizer és a Moderna nem büszkélkedhet hasonló tartóssággal az mRNS-vakcináik hatékonyságában, derül ki a tanulmányból.
A bostoni Beth Israel Deaconess Medical Center (Massachusetts, Boston) és a Chapel Hill-i Észak-Karolinai Egyetem szakemberei által összegyűjtött adatok szerint mindkettő által kiváltott antitest-titer (mérési kifejezés) szintje "az oltást követő hatodik hónapra meredeken csökken", nyolcadik hónapra pedig még tovább csökken.A két mRNS-vakcina a jelek szerint a "csúcsimmunitás" időszakában, a teljes immunizálást követő két és négy hét közötti időszakban még mindig jelentősen felülmúlja a Johnson & Johnson egyadagos oltását - ismeri el a tanulmány.
Hosszú távon azonban gyorsan elveszítik jelentős előnyüket a hatékonyságban, és végül ugyanolyan szintű ellenanyag-válaszra számíthatnak, mint az adenovírus vektor elvén alapuló Johnson & Johnson oltóanyagnál - ugyanaz, mint amit a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik V használ.
A tanulmány azt is kimutatta, hogy a Johnson & Johnson oltás állítólag még némileg felül is múlja mindkét mRNS-vakcinát, amikor a teljes immunizálás után nyolc hónappal az ellenanyagválaszról van szó. Az élő vírus semlegesítő antitestválasza és egy bizonyos típusú T-sejtválasza magasabbnak tűnt, mint a Pfizer és a Moderna oltásoké ebben az időpontban.
"Statisztikai eltérés" vagy potenciális áttörés?
Hogy hosszú távon valóban jobb-e, azt azonban nehéz megállapítani, mivel az alig több mint 60 résztvevőből - köztük mindössze nyolc, a Johnson & Johnson oltásával immunizált személyből - nyert adatok némileg "hiányosnak" tűnnek - véli Maxim Skulachev, a Moszkvai Állami Egyetem (MSU) Belozersky Intézetének vezető kutató munkatársa.
"Nincs elég statisztika" - mondta az RT-nek, amikor megkérték, hogy kommentálja a tanulmány eredményeit. Valójában a Janssen jab jobb teljesítménye "statisztikai eltérés" kérdése is lehet - tette hozzá. Arra is rámutatott, hogy a tanulmány nem tartalmazta a Johnson & Johnson emlékeztető oltás új adatait.
A tanulmány alig egy héttel azután jelent meg, hogy Oroszország közzétette egy tanulmány eredményeit, miszerint saját, egyszeri beadású adenovírusvektoros vakcinája - a Szputnyik Light - legalább 70%-os védelmet nyújt a koronavírus Delta variánsa ellen az oltást követő legalább három hónapig. Sőt, az orosz vakcinát kifejlesztő Gamaleya Nemzeti Epidemiológiai és Mikrobiológiai Kutatóközpont vezető igazgatója, Alekszandr Gintsburg azt állította, hogy a Szputnyik Light emlékeztető oltás beadása a Szputnyik V-vel történő első oltás után hat-hét hónappal meghosszabbítja a védettséget.
"A Szputnyik V második komponensével történő további erősítés megemeli a védő antitestek szintjét és igen jelentős mértékben. A 300-500 kötött antitestegység (BAU) tartományban pedig elegendő a csak a Szputnyik Light-tal történő fokozás. És ennek megfelelően ez a leggyakoribb tartomány a Szputnyik V hat hónapos használata után, így a Szputnyik Light használata hat hónap után a beoltottak ilyen kategóriájánál nagyon ígéretes és hatékony módja a védő immunitás meghosszabbításának legalább további hat-hét hónapig" - mondta, több mint 4000 beoltott moszkvai lakos adatait idézve.
Az orosz oltást potenciálisan sikeresen lehetne "emlékeztető oltásként" is alkalmazni olyan emberek újraoltására, akiket korábban más oltóanyaggal immunizáltak. Egy idén Azerbajdzsánban végzett kis léptékű vizsgálat különösen a vírus tüskefehérjével szembeni antitestek négyszeres növekedését mutatta ki a Szputnyik Light klinikai vizsgálatban résztvevők 85%-ánál, akiket korábban az AstraZeneca oltásával immunizáltak.
Skulachev úgy véli, hogy a Szputnyik Lightról még kiderülhet, hogy életképes újraoltási megoldás lehet. A három amerikai vakcina vizsgálata azt mutatta, hogy hosszú távon mindegyik hasonló hatékonyságot mutat - mondta. Mivel ezek közül az egyik adenovírusvektoros, "feltételezhetjük, hogy a Szputnyik esetében is működni fog".
Szeptemberben a Johnson & Johnson gyógyszergyár közölte, hogy az emlékeztető adag beadása mintegy két hónappal az első adag után négy-hatszorosára emelte az ellenanyagszintet és 94%-ra emelte a vakcina hatékonyságát a közepes és súlyos koronavírusos esetek ellen - az első adag által biztosított mindössze 66%-ról."
Adenovirus Covid-19 vaccine shows lower but ‘stable’ immunity level for 8 months while mRNA jabs’ efficacy falls ‘sharply’ – study -
-
Gsx-rr
veterán
válasz
t72killer #112599 üzenetére
Te orvos vagy? Lattad a leleteket?
Melyik orvos jelentette ki es hol van rola az orvosi irott velemeny,hogy a kovid okozta!Logika az orvoslasban?
Egyre jobb! Nem is kell vizsgalat logikus gondolkodassal majd az itt diplomazott szakertok megmondjak a diagnozist!Csak mert pont ezeket hozzatok fel ti is!
Amig orvos ezt nem erositi meg addig pont annyira hiteles,mint amiket ti nem hisztek el -
lacafaca
addikt
válasz
Z.É.T. #112596 üzenetére
bocs, ez egy faszság...az a változat még nem jött el, amelyik tünetek nélkül kinyírja az emésztőrendszert, az nem egy atomvillanásnyi idő és jelen esetben mint frissen tesztelt kovidosról beszélünk...szal na...nektek már tényleg mindegy mekkora marhaságot írnak le erről, csak lehessen megtalálni a párhuzamokat (mindegy mennyire bődületes baromság)...de magyarázzatok bele egy jóízű fingást is, mint tömegpusztító fegyver (nagy bajban lennék
)
BalanceR igen és? le is írtam, hogyan előzheted meg, persze jött rá a zsigeri alusapkásozás...szóval nekem ne kezdjél el róla kiselőadni, fingod sincs az egészről, csak másolgatod a kliséket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info