Hirdetés

Aktív témák

  • znagyznagy2

    csendes tag

    Na szevasztok újból. Egy-két napig eltűntem, mert továbbfinomítottam a rendszert.

    A P50x10y most már pár napja tesztelve van úgyhogy elmondhatom, hogy jobb a képe, mint ahogy számítottam rá. Forrás: T-kábel analóg.

    Viszont 24 órája T-kábel digitális kivitelben is van. (bár először nem akartam, de mivel az olasz nyelvet gyakorolnom kell, a havi csupán kb 1000 Ft-os "nyelvtanulás" költség miatt nem mondhattam nemet a raiuno-ra). Amin meglepődtem, a kép nem lett jobb, sőt mintha néha rosszabb lenne, mint az analóg. A Set-top box scart-scart-tal van összekötve a plazmával.

    1. Ezt más is tapasztalta?

    Amennyiben a forrás DVD lejátszó HDMI-vel (próbálkoztam 3 komponenssel, de kék volt a kép) , úgy is szép a kép, értelemszerűen szebb, mint az analóg TV jel, de meglepő módon találtam olyan csatornát analógban, ami megközelíti a DVD-k minőségét.

    Egyébként az ISF egyik kalibráló lemezével állítottam be végül a plazmát (kontraszt, fényerősség, élesség, színtelítetség).

    --------------------------------------------

    Innentől picit off leszek, de két problémám is van.

    Mivel régi az erősítőm (Technics AX730-as), ezen az 5.1 az csak 6 csatornás analóg bemenettel oldható mg. Bár gondolkodtama digiális dekóderen is, de végül vettem egy harmadik DVD lejátszót, Oriont, mert azon még van 5.1 RCA kimenet. Már megnéztem pár 5.1-es filmet, de nem tetszik a két surround hangfal, mintha alig élne.
    Mivel viszont sztereó hangnál a s Technics surround üzemmódban jól erősít, így a hangfal teljesítménye elégnek tűnik számomra. Az Orion audió menüit is minden létező kombinációban beállítottam, de hiába.

    2. Látatlanban, mi lehet a gond? A filmek, amiket nézek vagy a lejátszó kimenete (és/vagy az erősítő bemenete)

    --------------------------------------------

    Harmadrészt, sajnálom, hogy a Set Top Box-on meglévő 5.1-es hangot nem tudom az erősítőre inputként rárakni. A DVD lejátszón csak kimenetek vannak a leírás szerint.

    3. Tudom, hogy kicsit laikus a kérdésem, de nem olyanok a DVD lejátszók, hogy be lehet őket csapni? Azaz pl egy optikai kábelt rárakva az Orion kimenetére nem lehet bepréselni ott jelet? (csak azért vetődött fel bennem, mert a Scartnál már emlékeim sterint tapasztaltam azt, hogy hivatalosan egy kimenetre raktam rá és mégis adott esetben az bemenetté vált)

Aktív témák