Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz psg5 #43587 üzenetére

    Mérelegelj:

    46G30: kisebb átmérő, nincs 3D, de alacsonyabb az MLL (~0.02 cd/m^2)
    51D550: magasabb MLL (0.04-0.06), de nagyobb átmérő, kicsit jobb jelfeldolgozás és ditherelés (+ igény szerint előcsalható extra kalibrációs opciók).

    Perpillanat mai árakon és minthogy a Panasonic a Samsung-al szemben már kijavította az idei slágerbugot (ugráló TRC, avagy "dloating brightness" ; mondjuk eleve zavaróbb volt a Panákon, én alig látom néha Samsung-on, akkor sem egy hűha...) már én is jobban gondolkodnék mint mikor Áprilisban kapásból D550-et vettem, de azt hiszem még most is erre jukadnék ki.

    Vonzó a G30 kontrasztaránya, de megfélemlítő a gamma görbéje, amit a HDTVtest mért ki, a D550-é sokkal korrektebb gyárilag is (és akkor még rá lehet spékelni egy kis "hackeléssel", hogy tényleg pöpec legyen). Ugyan ez a tesztoldal is megerősíti, hogy jobb a D550 ditherelése (pl. a táblázatokban a "pesterization" rovat...).

    És a 3D sem nagy szám, de durván max 10 filmet meg lehet nézni 3D BD50-ről. Ha sokat nem is ér, de ha kázi ajándékként van a TV-ben (nem emiatt veszed, de olyat ami tudja), akkor azért érdemes is megnézni azt a pár filmet ami 3D-s és kicsit is érdekel.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák