Hirdetés

Aktív témák

  • baxware

    csendes tag

    Hogyan lehet -bizonyos körülmények között- 10-15 Hz-es valós (!) képfrissítési frekvenciájú TV-t ma gyártani, eladni (és megvenni...), vagy csak ennyire rossz valamelyik beállításom?

    Két hónapja egy Pana TX-P42C3E 106-os plazma tulajdonosa vagyok. 4 m-ről nézem, szóval elég a sima HD felbontás. Nagyjából elégedett vagyok vele. A hangja is jó ahhoz képest, de azért egy picit gyengébb mint egy közepes 72cm-es crt-jé, de azért a híradóhoz és a sorozatokhoz nem kell erősítőt kapcsolni. (Bizonyos Philips LCD-ken állítólag a híradóhoz sem elég a hangminőség).A képernyő kicsit tükröződik, de elviselhető, a feketéktől sokkal többet vártam, de ennyi pénzért (99e) ne várjak űrtechnológiát.

    Biztos már ti is észrevettétek az üzletekben, hogy az egymás mellé kitett tv-ken az adás igencsak 10 Hz-es képfrissítéssel megy. A mozdulatok, alakok úgy ugrálnak a képernyőn, amit még a PC-s játékokban a 90-es években sem tartottunk már elfogadhatónak, mert így vezethetetlenek voltak az autószimulátorok is. Az eladók a képosztóra szoktak hivatkozni, hogy amiatt ilyen gyalázatos a frissítés.
    Nos, otthon is ilyen ugrálós a kép kb 5%-os esetben, főleg a kontrasztos (fehér háttéren fekete alakok) jeleneteknél. Próbáltam mindenféle üzemmódot, beállítást, de főleg tv adásnál (RTLKlub, TV2 - Digikábel szolg.) 10 Hz a mozgás sokszor. A panel sub field-je 600 Hz. Vagy ennyire rossz a műsorforrás képfrissítése? Érdekes, több ismerősöm, akiknek drágább tv-jük van, náluk nincs ilyen szaggatás. A boltban is a 260 ezres Plazmán folyamatos kép volt, ezen az is szaggatott lassú mozdulatoknál is BR-nélis, de ott képosztóról ment, így erre hivatkoztak a boltban.

    Ez ilyen TV? Vagy csak beállítási problémák? A leírás szerint a 3D comb, vagy a játék mód segítene, de ezek tv üzemmódnál nincsenek, csak bemenetek használata esetén. Kérdeztem hozzáértőbbeket, lehet-e az, hogy ennyire rossz a TV frekvenciája, azt mondták, lehet, mert ezt alig páran veszik észre, mert el sem tudom képzelni, mi mindent el lehet adni az embereknek. Ezt a jelenséget egy Panasonic tv-től nem tartom elfogadhatónak.
    Akkor miért írják rá, hogy 600Hz (persze csak a sub field) ha valójában 10-15 Hz?

    Összegezve azért nem bántam meg, és ajánlani is tudom a tv-t egy átlagos embernek.
    Állítólag a Panáknak van a legértékelhetőbb hangjuk, és ennek a modellnek verhetetlen a fogyasztása is.

    Bízom benne, hogy csak beállítási problémáról van szó, ebben az esetben nagyra értékelném a segítő hozzászólásokat.

Aktív témák