Hirdetés

CPU-hűtő teszt Noctua és Cooler Master hűtőkkel

Hirdetés

Noctua NH-U14S

Lényegében úgy jellemezhető a Noctua NH-U14S, hogy az NH-U12S felpumpált változata. Minden irányban nagyobb egy kicsivel, így értelemszerűen nehezebb a borda, és a ventilátor is megnőtt.

Az elrendezés viszont változatlan maradt, az átlagosnál valamivel vékonyabb toronyhűtőt kapunk, ahol a lamellákat hat hőcső járja át példásan szétszórt elrendezésben, hogy jól terítsék a processzorról érkező meleget.

Gyárilag egy NF-A15 PWM ventilátor jár a hűtőhöz, amire szintén igaz, hogy a 120 milliméteres modell megnövelt változata. Motorereje mindössze 0,15 amper, maximális fordulatszáma percenként 1500. A rezgés minimalizálása érdekében fém csapágyházat és rezgéscsillapító gumibetéteket kapott, a szélzajt pedig a lapátokra és ventilátor vázára vágott nyílások és terelőcsatornák hivatottak csökkenteni. Rögzítéshez használatos csavarnyílásait úgy alakították ki, hogy 120 milliméteres ventilátorokhelyre fel lehet szerelni, illetve az NH-U14S bordára felfogathatunk 120 milliméteres ventilátorokat is.

Az NH-U14S talapzata teljesen azonos az NH-U12S-ével: a hat hőcső a szokásos fémlemezen keresztül érintkezik a processzor kupakjával, és a felfogató rendszer is ugyanolyan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés