Hirdetés

Cooler Master CPU-hűtők megfizethető áron

Cooler Master Blizzard T2

Az elmúlt évek processzortechnológiai fejlődésének köszönhető, hogy mára a tuningosok és extrém halk megoldások kedvelőinek szűk rétegén kívül nincs sok felhasználónak szüksége a gyárinál jobb processzorhűtőre. A szélsőségessé váló kereslet miatt a kínálat is meglehetősen elbillent: olyan egy kilogramm körüli fenevadak szerepelnek a gyártók termékpalettáin, amelyekért több tízezer forintot kérnek. Mit tehet az ember, ha hűtési teljesítménye vagy hangja miatt nem elég neki a gyárilag mellékelt processzorhűtő, viszont nem szeretne nagy összeget elkölteni?

Választhatja például a Cooler Master Blizzard T2-es modelljét, mely csupán 248 grammot nyom, és nem csak súlya, hanem 4900 forintos ára is mindössze harmada-negyede az elit megoldásokénak. A klasszikus, álló, torony kialakítású bordában két teljesen körbefutó hőcső tartja össze a lamellákat, a levegő áramoltatásáról pedig 92 milliméteres ventilátor gondoskodik.

A ventilátor érdekessége, hogy meglehetősen fura színű, ciklámen lapátkereket kapott, a 0,18 amperes motorerővel bíró szellőztetőnek pedig nincs PWM szabályozása, stabilan percenként 2200-at pörög, hacsak valami feszültségszabályzóval le nem lassítjuk.

Az egyszerű kis borda alján kisebb alumíniumtömb csücsül, ez tartja az AMD és Intel rögzítési rendszert, illetve a hőcsövek végeit, amelyek közvetlenül érintkeznek a processzor kupakjával, így elvileg jobban felmelegszenek, több hőt közvetítenek. A lamellákat aránylag sűrűn rendezték el, ami nagyobb légszállításnál hatékony.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése Cooler Master Blizzard T2
Felszerelhető AMD – AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2
Intel – LGA775/LGA1150/LGA1155/LGA1156
Mérete 93 x 80 x 140 mm
Borda anyaga alumínium lamellák, két hőcső közvetlen érintkezéssel
Tömege 248 gramm
Ventilátorok mérete 92 x 92 x 25 mm
Ventilátor fordulatszáma 2200 rpm
Ventilátor csapágyazása huzagolt folyadékcsapágy
Gyártó honlapja www.coolermaster.com
Termék honlapja Blizzard T2
Fogyasztói ára 4900 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés