Hirdetés

CPU-hűtő teszt Noctua és Cooler Master hűtőkkel

Hirdetés

CM X6 Elite felszerelése

Klasszikus, sok éve sikeresen működő Cooler Master szerelőkészlet jár az X6 Elite-hez. Kapunk egy univerzális, támasztó hátlapot, ami jól elosztja a 732 grammos borda és 104 grammos ventilátor nem éppen csekély súlyát, és háromféle kapaszkodó készletet a különböző foglalattípusokhoz. A két részt termetes csavarok fogják össze, ezekhez többféle szerszámot is mellékelnek, és a hővezető pasztáról sem feledkeztek meg.

A szerelés nem igényel komolyabb szakértelmet és ügyességet, de cserébe elég sokat kell csavarozni. Ha van segítőnk, akár a ma divatos, kivágott alaplapi tálcás házakban is végrehajthatjuk a szerelést, ha egyikünk tartja a megfelelően beállított lábakkal ellátott hűtőt a processzoron, másikunk pedig a hátlap felől rögzíti a négy nagy csavarral.

Új tesztkonfigurációnknál szándékosan olyan alaplapot választottunk, aminek jó nagy hőleadói vannak, memóriából pedig egyenesen a piacon fellelhető legmagasabb típust választottuk. Rögtön szembesültünk is a „hardveres ütközéssel”: a négy memóriafoglalatból csak egyet tudtunk kényelmesen használni. Persze a helyzet nem ennyire tragikus, hiszen a fenti képen jól látható, hogy a RAM modul nyomtatott áramköre bőven befér a processzorhűtő ventilátora alá, kevésbé elvadult hűtőbordával pedig kihasználható mind a négy állás.

Az alaplap bordáival nem kerültünk összetűzésbe, az X6 Elite alsó lamelláját kellően magasra emelték.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése Cooler Master X6 Elite
Felszerelhető AMD – AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1
Intel – LGA775/1150/1155/1156/1366/2011
Mérete 157,3 x 113,8 x 163,3 mm
Borda anyaga alumínium lamellák, hat hőcső, réztalp
Tömege 836 gramm
Ventilátorok mérete 120 x 120 x 25 mm
Ventilátor fordulatszáma 600-1800 rpm PWM szabályozással
Ventilátor csapágyazása Long Life csúszó
Gyártó honlapja www.coolermaster.com
Termék honlapja X6 Elite
Forgalmazó Expert Zrt.
Fogyasztói ára 19 000 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés