Hirdetés

CPU-hűtő teszt Noctua és Cooler Master hűtőkkel

Hirdetés

Értékelés

Teljesítményméréseink azt az eredményt hozták, hogy a kisebb, könnyebb és valamivel kevesebb helyet foglaló Noctua NH-U12S képes volt tartani a lépést a Noctua NH-U14S-sel, tehát párharcukban döntő kérdés lesz az ár. Az NH-U12S nem éppen olcsó, nagyjából 20 500 forintba kerül, amit némileg enyhít az a tény, hogy 5 év (gyártónál 6 év) garanciát kapunk rá, és igazán minőségi ventilátorral látták el, ami hosszú ideig működik majd zajosodás nélkül. Kiváló minősége és teljesítménye miatt magas ára ellenére is ajánlott címmel jutalmazzuk a Noctua NH-U12S-t.

Jóval drágább darab a Noctua NH-U14S, érte nagyjából 25 000 forintot kell fizetnünk. Hasonló összegért már a gigantikus NH-D14-et is megkapjuk, mely a jelenlegi processzor léghűtők abszolút elitjébe tartozik. Ehhez a bordához is kiváló ventilátort és hosszú garanciaidőt kapunk, emiatt tetszett nekünk.

Furcsán hangzik, de mai, erős mezőnyünk legolcsóbb darabja a 19 000 forintos Cooler Master X6 Elite. A különleges, méhsejtesre formált borda egyértelműen magas légszállítás mellett érzi jól magát. Igaz, hogy komoly szélzajtól kisérve, de maximális fordulatszámon remekelt a Cooler Master versenyzője, a nagy Noctua egyventilátoros konfigurációját is maga mögé utasította, emiatt tetszett.

Noctua NH-U12S processzorhűtő Cooler Master X6 Elite processzorhűtő
Noctua NH-U14S processzorhűtő

rudi

A Cooler Master X6 Eite processzorhűtőt az Expert Zrt., a Noctua processzorhűtőket a Noctua bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés