Hirdetés

Új trónkövetelő a Scythe ventilátor kínálatában: itt a Grand Flex

Hirdetés

A japán gyártó bemutatta új, 120 mm átmérővel rendelkező ventilátorsorozatát, ami a Grand Flex névre hallgat és a jól ismert, fiatalnak egyáltalán nem nevezhető S-Flex ventilátorok alapjaira, sikereire épít. A 2006-ban bemutatott S-Flex akkora újdonsága, hogy FDB csapágyazással (Fluid Dynamic Bearing – hidrodinamikus csapágy) érkezett, ami alacsony zajkibocsátás mellett hosszú élettartamot ígért. A Grand Flex is félig-meddig új csapággyal érkezik, ami az SP-FDB (Sealed Precision Fluid Dynamic Bearing) nevet kapta, tehát alapjait tekintve a korábbi FDB csapágyra hasonlít és alapvetően itt is az alacsony zajkibocsátást és a hosszú élettartamot tartották szem előtt. Ám újdonság a zárt kivitel (erre utal nevében a Closed Precision) és az alkalmazott, magas hőmérsékletet is elviselő kenőanyag, melyeknek köszönhetően ipari felhasználásra is alkalmas lett az új termék.

Változott a dizájn is, a Grand Flex összesen kilenc darab robusztus lapátot vonultat fel, amelyek mindegyike bevágásokat kapott, hogy a légáramlatot ezzel a hűtendő tárgyra fókuszálják (például egy hűtőbordára). Emellett a szélgépek hosszú, 500 mm-es kábelt kaptak, hogy a legnagyobb házakban is gond nélkül bárhova be lehessen szerelni, illetve nem feledkeztek meg a rezgéscsillapító alátétekről sem.

A Grand Flex ugyan nem hozza ugyanazokat a kedvező paramétereket, mint a már nem kapható S-Flex (például 150 000 helyett csak 120 000 óra MTBF, azonos fordulatszám mellett valamivel nagyobb zajkibocsátás), de tekintve, hogy az új sorozat eltérő igényeket szolgál ki, így ez lényegében nem akkora probléma. A Scythe Grand Flex 120 többféle változatban lesz elérhető. A fix fordulatszámú (800, 1200, 1600 és 2000 rpm) példányokért darabonként 10, a PWM szabályozással (600-2400 rpm) ellátottakért pedig 12 eurót kérnek. Az egyes termékek pontos technikai paramétere a gyártó weboldalán összefoglalva megtalálható, valamint az alábbi videóban is látható.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés