Újabb két tucat pendrive tesztje

Hirdetés

A-Data, Integral

Érdekes, hogy a legkisebb A-Data pendrive, a PD15 a legolcsóbb. Igaz, nem az abszolút legkisebb a piacon, de alig vastagabb, mint egy kétforintos, és nagyjából kétszer olyan hosszú a teste, mint a pici USB csatlakozója. Így is nagyon könnyű elveszteni, és elég sérülékeny. Jó pont, hogy adnak hozzá egy vékony borítót.

Nem sokkal nagyobb a PD17, de szerintünk ügyesebb kivitelű. Valamivel vastagabb a PD15-nél, de be tudja húzni a csatlakozóját, így kevésbé sérülékeny, és akár rövidebb is lehet, mint a másik apróság.

Szintén pici a PD18. Az előző két modellel ellentétben neki normál, külső fémburkolatos USB csatlakozója van, de nagyjából ez teszi ki a kis tár felét. A másik végén lévő fülre gumidugót tehetünk, amely éppen beleillik a használaton kívüli alumíniumhéjú kupakba. Ezzel a felépítéssel a PD18 tűnik a legmasszívabbnak a kis A-Daták közül.

Igazi reprezentatív csúcsmodell a PD7. Nem elveszíthetően kicsi, nem hivalkodóan csicsás, csak egyszerűen matt ezüstszürke. Külső borítása kellemes tapintású szálcsiszolt alumínium, melyet itt-ott fekete műanyag egészít ki. Mi a kissé gyermeteg „my flash” logót is lehagytuk volna. Természetesen az exkluzív külső mögött nagy teljesítményű belső lakozik.

Mai tesztünk legkülönösebb résztvevője az ujjlenyomat-olvasós A-Data FP1 volt. Az átlagosnál nagyobb testet egy műanyag burok takarja, ez alatt van az USB csatlakozó és az ujjak mintázatát érzékelő felület is. A mellékelt programmal könnyedén és hibamentesen tudtuk azonosítani magunkat, nem voltak olyan gondjaink, mint az előző tesztben a Transcend hasonló termékével. Az ujjlenyomat egy hagyományos kóddal itt is megkerülhető volt.

Kakukktojás az A-Data és Kingston termékei között az Integral Ag 47, melynek nevez az ezüstre utal. Ez a pendrive az Integral exkluzív modellje, ennek megfelelően egy valódi bőrből készült, igényesen megvarrott tokkal együtt érkezett.

Teljes külső borítása fémből van, nem csak a műanyag vázra húztak egy vékony réteget. Felülete fényes, már-már tükrös, melyen szépen mutat a diszkrét Integral felirat. Valamivel kisebb az átlagos pendrive-oknál, és a végén rögzítéshez való karika van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hajrá előtt

  Mint a versenyzők a startvonalnál, úgy készülnek a hardvergyártók a karácsonyi vásárlási szezonra.

 • Mindjárt itt az év vége!

  Pendrive-ok, memóriakártyák, Microsoft hardverek, notebookok és -táskák garmadáról szól az év utolsó Hazai pályája.

 • Túlélőpendrive-ok

  Nálunk járt az OCZ és a Corsair két-két különösen ellenálló burokba rejtett adathordozója.

 • Kingston pendrive-ok tesztje

  Nagyméretű, biztonságos és sokoldalú példányok is kerültek boncasztalunkra.

Előzmények

Hirdetés