Hirdetés

Túlélőpendrive-ok

Hirdetés

OCZ

A pendrive-ok nagyon hasznos kis eszközök, manapság olyan elterjedtek, mint bármi más hétköznapi használati tárgy. A kis USB-s flash drive-okat könnyű használni, titkosíthatóak, ráadásul egyre gyorsabbak. A sebesség kell is, méretük a legújabb modellekél már a 32–64 GB-ot is elérte, márpedig ennek megtöltése nem kis időt vehet igénybe. Mivel tárolókapacitásuk rohamosan nő, bizonyos helyzetekben egyre jobban kiszorítják az optikai lemezeket és a hasonló, sérülékeny adathordozókat. Ám hiába nincs bennük mozgó alkatrész, azért nem árt vigyáznunk rájuk, hiszen fontos adatait senki sem szeretné elveszteni egy leejtett vagy éppen nagymosáskor a farzsebben felejtett pendrive miatt. Erre gondolva az OCZ és a Corsair is szinte mindennek ellenálló védőruhába bújtatta adathordozóit, melyek közül egy-egy 4 és 16 GB-ost vettünk górcső alá.

Az OCZ pendrive-okhoz nem kaptunk semmi körítést. Az ATV USB 2.0 flash drive-ok vastag gumiköpennyel vannak ellátva, amitől teljesen ütés-, por- és vízállóak. A robusztus kinézet elég meggyőző, jól mutatnak a fekete alapon az élénk kék és narancssárga színek. Külsejük leginkább valamiféle veszélyre figyelmeztető táblára emlékeztet. Az ATV névvel valószínűleg az all-terrain vehicle-ökre, azaz a mindenféle terepen használható járművekre és azok megbízhatóságára akartak utalni.

Kupakját levéve előbukkan maga az USB csatlakozó is. A védőkupakot a pendrive-hoz kis lánccal hozzáfűzött tartóra rakhatjuk, így kerülve el az elvesztését.

Méretüket csak egy apró szám jelzi a kupaktartó láncának lyuka mellett. Ez alatt bújik meg a működés közben világító, piros LED is. A 4 és 16 GB-os méretűek mellett kapható még 2, 8 és 32 GB kapacitású is. Létezik az ATV-nek egy nagy sebességű változata is, az ATV Turbo, amely még feltűnőbb, citromsárga alapon fekete gumiborítással rendelkezik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés