Újabb két tucat pendrive tesztje

Hirdetés

Kingston

Öt delikvens érkezett hozzánk a Kingston USB flash tárolói közül, ami nagyjából az aktuális termékpaletta felét jelenti. Itt két kategóriát különböztetnek meg; vannak a konzumer modellek, melyeket mi is vizsgáltunk, és az extra titkosítással ellátott „Enterprise” család.

A legegyszerűbb, mostanában gyakran akcióban, kedvező áron kapható Kingston pendrive a DataTraveler. A kis fehér jószágon az oldalsó betét színe utal a tárkapacitásra. A mi zöldünk – akárcsak a teszt szereplőinek többsége – 2 GB-os volt. Kupakját használaton kívül a hátsó részére tehetjük, de ilyenkor eltakarja a rögzítéshez való karimát.

Előző pendrive-os tesztünkben is szerepelt a Kingston DataTraveler II Plus Migo, és korábban már alaposabban bemutattuk a rajta található érdekes szoftvereket. Most azért vettük elő újra, hogy segítségével képezzünk átmenetet a mostani és a múltkori teszthez használt konfiguráció között.

A DataTraveler 100 érdekessége, hogy be tudja húzni USB csatlakozóját. Igaz, nem olyan kicsi, mint az A-Daták, melyeket korábban bemutattunk, de zsebben így is tökéletesen elfér, és nem kell aggódni amiatt, hogy elveszítjük a kupakját. Jó pont, hogy nem drágább mint az alap DataTraveler.

Kedves kis jószág a Kingston DataTraveler Mini. Ez sem kisebb az A-Data vetélytársaknál, de mókásabb náluk, két okból is. Egyfelől, mert LEGO-szerűen több darabot egymáshoz lehet illeszteni, másfelől pedig azért, mert két érdekes logikai játékot találtunk rajta.

A DataTraveler Reader különlegessége, hogy a szokásos flash tároló mellett kártyaolvasóként is üzemel. Befogadja az SD vagy MMC kártyákat, és megfelelő átalakítóval – mely nem része a csomagnak – kisebb variánsaikat is. Az olvasóval együtt sem túl nagy a Reader, a kártyát zárható felél alá kell tenni, így biztonságban van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hajrá előtt

  Mint a versenyzők a startvonalnál, úgy készülnek a hardvergyártók a karácsonyi vásárlási szezonra.

 • Mindjárt itt az év vége!

  Pendrive-ok, memóriakártyák, Microsoft hardverek, notebookok és -táskák garmadáról szól az év utolsó Hazai pályája.

 • Túlélőpendrive-ok

  Nálunk járt az OCZ és a Corsair két-két különösen ellenálló burokba rejtett adathordozója.

 • Kingston pendrive-ok tesztje

  Nagyméretű, biztonságos és sokoldalú példányok is kerültek boncasztalunkra.

Előzmények

Hirdetés