SanDisk flashmemóriák Ducati-rajongóknak

Az utóbbi időben egyre több autó-, motorgyártó, versenyistálló lel komoly szövetségesekre különféle informatikai cégekben. A szponzoráció és más együttműködések eredményeként mind gyakrabban találkozunk azzal, hogy nem csupán a partner logói tűnnek fel a járműveken, a versenyzők ruházatán, hanem fordítva: a benzingőzös márkákat is belopják az informatikai eszközök világába. A legújabb példát a SanDisk szolgáltatja, mely a Ducati Corse csapat szponzora a MotoGP szériában. A főként flashalapú tárolóiról ismert gyártó SanDisk Extreme Ducati Edition néven dobja piacra legújabb termékeit.

A sorozat részeként érkező CompactFlash kártyák 4, illetve 8 GB kapacitással érhetők el, és 45 MB/s-os adatátviteli csúcssebességgel szolgálnak. Ajánlott áruk az Egyesült Államokban 165 és 315 dollár. Ugyancsak 4 és 8 GB tárhelyet kínálnak az SD Plus kártyák, melyek USB 2.0 csatlakozóval is rendelkeznek. Az adatlap szerint maximális sebességük 20 MB/s, bár nem közölték, melyik interfészükön. Az SDHC szabvány szerinti Class 6-os besorolásuk mindenesetre azt jelenti, hogy memóriakártyaként (üres kezdőállapotból) legalább 6 MB/s-os folyamatos írási sebességet kell biztosítaniuk. Az SD Plus Ducati Edition modellek közül augusztustól még csak a kisebbik lesz elérhető 130 dolláros áron.

Funkcióját tekintve nem, formatervét illetően viszont érdekesebb újdonság a SanDisk Extreme Ducati Edition USB Flash Drive. A motorokat utánzó tankba itt fájlokat lehet tölteni 4 GB mennyiségben; a csatlakozót használaton kívül vissza lehet csúsztatni a pendrive belsejébe. Az USB 2.0 porton keresztül legfeljebb 20 MB/s tempóval áramolhatnak az adatok, a gyártó itt sem különítette el az írásra és az olvasásra vonatkozó értékeket. A 125 dolláros eszköz mellé csomagolják a RescuePRO Deluxe szoftvert, mellyel véletlenül törölt állományokat lehet visszaállítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés