Újabb két tucat pendrive tesztje

Hirdetés

Tesztelés – írás

Ahogyan korábbi tesztünknél, most is kétféle clustermérettel vizsgáltuk a pendrive-ok írási és olvasási képességeit, mert korábban azt tapasztaltuk, hogy ez a paraméter gyakran jelentősen befolyásolja a sebességet. Ha már vásároltunk USB-s flash tárolót, érdemes kipróbálni, milyen clustermérettel a leggyorsabb. Módosításához formázni kell a tárat, amihez megfelelő szoftvert a Windows adminisztrációs eszközei között is találunk. Érdekes, hogy a múltkori tesztben, ahol még egy Core 2 Duo-alapú rendszert használtunk, gyakran jelentősen eltérő eredmények jöttek ki a Kingston DataTraveler II Plus Migo esetében a mostani AMD Athlon 64 X2-alapúhoz képest. Valószínűleg a pendrive felépítése változhatott, mert előzőleg az AMD-s és inteles gép között csak 3–8% volt az eltérés. Mai tesztünknek is van néhány olyan résztvevője, melyből három példányt próbáltunk ki, így nőtt a versenyzők száma nagyjából két tucatra.

Furcsa a DataTraveler II Plus Migo 6 MB/s fölötti írási sebessége 32 kB-os clustermérettel. Egyrészt a múltkori teszt sebességbajnoka, a Corsair Flash Voyager GT is messze lemaradt mögötte, másrészt 4 kB-os eredmény alig több mint a hatoda lett. A második helyet egyenletes teljesítménnyel foglalta el a három A-Data PD7, majd a három DataTraveler 100 következett, szintén egyformának mondható tempót diktálva. Egyforma gyors volt a három kis A-Data PD15 is, de a PD14-esek közül az egyik valamivel gyorsabbnak bizonyult társainál. Hozzájuk hasonlót produkált a többi A-Data is, csak az ujjlenyomat-olvasós FP1 és a PD10 maradt le jelentősebben. Nem remekeltek a fennmaradó Kingstonok, az egyetlen Integral pedig a középmezőnyben végzett.

Két megabájtos állományok írásában már az A-Data PD7-es trió lépett az élre, sebességben megközelítve a múltkori Corsaireket. Jelentősen lemaradt a korábbi első Migo, és feljöttek az előbb még gyengélkedő Kingstonok. Az egyforma tárak közül most az egyik Kingston DataTraveler maradt le ikertestvérei mögött.

Bár a sebességek nőttek egy kicsit, amikor 64 MB-os állományokra váltottunk, de a sorrend nem sokat változott. Továbbra is az A-Data PD7-esek vitték a prímet, őket a Migo, néhány beékelődött A-Data, majd a maradék Kingstonok követték. A mezőny végén az A-Data termékei gyülekeztek, csak az egyik gyengélkedő DataTraveler szorult közéjük. A három egyforma A-Data PD14 közül is lustálkodott az egyik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hajrá előtt

  Mint a versenyzők a startvonalnál, úgy készülnek a hardvergyártók a karácsonyi vásárlási szezonra.

 • Mindjárt itt az év vége!

  Pendrive-ok, memóriakártyák, Microsoft hardverek, notebookok és -táskák garmadáról szól az év utolsó Hazai pályája.

 • Túlélőpendrive-ok

  Nálunk járt az OCZ és a Corsair két-két különösen ellenálló burokba rejtett adathordozója.

 • Kingston pendrive-ok tesztje

  Nagyméretű, biztonságos és sokoldalú példányok is kerültek boncasztalunkra.

Előzmények

Hirdetés