Hirdetés

Újabb két tucat pendrive tesztje

Hirdetés

A-Data

Tavaszi pendrive-tesztünk sikerén felbuzdulva újra nekiláttunk az USB-s flash tárolók vizsgálgatásának, hiszen több gyártó és egy érdekes technológia, a Windows Vistához kapcsolódó ReadyBoost is kimaradt a múltkor. Mai írásukkal, amely az A-Data, Integral és Kingston termékeivel foglalkozik, sem lesz teljes a hazai pendrive-körkép, de a megannyi termék és gyártó miatt szinte lehetetlen feladatnak tűnik a teljeskörű áttekintés. Azért egy harmadik résztől nem zárkózunk el.

Nem kevesebb, mint kilencféle A-Data USB flash tároló került hozzánk, ami még így is csak a gyártó kínálatának töredékét jelenti. Vannak a klasszikusok, a sportosak, az elegánsak és a különböző tematikus ábrácskákkal díszítettek. Sejthető, hogy több modellben is azonos vagy nagyon hasonló belső rejtőzik.

Mi sem jelzi ezt jobban, mint a közel azonos árak. Holott külsőre egyáltalán nem hasonlítanak, az A-Data PD4, PD10 és PD14 ára egyforma, a RB19 pedig csak pár százassal olcsóbb náluk. A PD4 az átlagnál kisebb, de ma már nem sorolható a legapróbbak közé. Műanyag vázán vékony fémborítás van. Kupakját csinos fémlánc fogja a testéhez, így nehezebb elveszíteni.

A PD10-nek is rögzítve van a kupakja, de trükkösebb módszerrel. A házát kell némileg kihúzni, majd ebben a belső részt elforgatva kerül elő az USB csatlakozó. Kissé kellemetlen, hogy a kifordított konnektoros állásban is visszacsúszik a pendrive belső része a külső tokba, és ilyenkor nem lehet bedugni az USB aljzatba.

Az olcsó modellek közül talán a legcsinosabb a fényes feliratos, tükrös felületű PD14. Ez egy klasszikus méretű és formájú pendrive, a végén kis karikával kulcstartónak vagy nyakpántnak.

Igazi masszív, ütésálló jószág az RB19. Borítása gumiból van, ami ellenáll a külső behatásoknak, és nem karcolódik. Vaskos bőre miatt némileg nagyobb, mint az átlagos USB-s flashtárolók.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Hajrá előtt

  Mint a versenyzők a startvonalnál, úgy készülnek a hardvergyártók a karácsonyi vásárlási szezonra.

 • Mindjárt itt az év vége!

  Pendrive-ok, memóriakártyák, Microsoft hardverek, notebookok és -táskák garmadáról szól az év utolsó Hazai pályája.

 • Túlélőpendrive-ok

  Nálunk járt az OCZ és a Corsair két-két különösen ellenálló burokba rejtett adathordozója.

 • Kingston pendrive-ok tesztje

  Nagyméretű, biztonságos és sokoldalú példányok is kerültek boncasztalunkra.

Előzmények

Hirdetés