Hirdetés

U.S. Robotics MAXg - wireless csúcssebesség

Hirdetés

MAXg hálózati adapterek

Egyendobozban érkeztek a U.S. Robotics Wireless MAXg hálózati adapterek. Hogy teljes legyen a paletta, kaptunk asztali gépekbe való PCI-set, notebookokhoz PCMCIA kártyát, valamint USB-re dugató hordozható vevőt is.

A kiszerelés ismét a megszokott volt, de most hiányzott a hálózati kábel, igaz, nincs is rá szükség, hiszen vezeték nélküli eszközökről van szó. A szokásosnál nagyobb fémborítást láttunk a PCI buszos kártyán, így legalább ráfért a sokféle paraméter.

A notebookokhoz való bővítőkártyáról sem maradhatott le a vaskos U.S. Robotics felirat és a fontosabb paraméterek.

Első pillantásra kicsit ormótlan az USB-s MAXg hálózati adapter; nagyjából akkora, mint egy vaskosabb filctoll. A méret nem véletlen, az adapter ugyanis nagyobb antennát kapott, amely térerő tekintetében első ízben veheti fel a versenyt a PCI-s, PCMCIA-s kártyákkal. A hangsúlyos márkajelzés mellé két LED került, egyik a működést, másik a hálózati kapcsolatot jelzi.

A fedél alatt megbújó USB csatlakozó kellően mozgékony, hogy bármilyen hordozható és nem hordozható számítógéphez hozzáigazíthassuk. A „filctoll” testén is található paraméteres matrica. Mindhárom Wireless MAXg hálózati adapter ára egyaránt picivel 13 000 forint fölött van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Gigabyte: router a házban

  A Gigabyte PCI kártya formájú vezeték nélküli routerét és két új hálózati adapterét próbáltuk ki.

 • Kiszolgáló dobozkák

  Két érdekes hálózati eszközt próbáltunk ki: az egyik csupán FTP szerver, a másik postáz és weboldalaknak is helyet ad.

 • Megjött a hardverek tavasza!

  Újdonságok és akciók tömkelegével köszöntött be az igazi tavasz a hazai hardverpiacra.

 • WLAN padlógázzal - Asus MIMO eszközök

  Nem csak processzor, memória vagy videokártya állítható párba, hanem a rádióhullámok is! Az Asus új termékeivel soha nem látott sebességet mértünk.

Előzmények

Hirdetés