Villámgyors hálózatok vezetékek nélkül

A Netgear újabb vezeték nélküli hálózati eszközöket dob piacra, melyek a korábbi megoldásoknál is nagyobb adatátviteli sebességet, illetve épületekben is jobb lefedettséget ígérnek. A RangeMax 240 termékcsalád kompatibilis az IEEE 802.11b/g szabvány szerint forgalmazó készülékekkel, valamint a Netgear korábban megjelent RangeMax termékeivel, ugyanakkor a most bejelentett eszközök egymás között még nagyobb, bruttó 240 Mbps-ig terjedő sávszélességen kommunikálnak.

Ezt a sebességet az Airgo Networks által kifejlesztett True MIMO Gen3 technológia teszi lehetővé, mely maga is több összetevőből áll; az állomások eleve több jelet sugároznak és vesznek párhuzamosan, de javítottak a csatornaválasztáson, és a lefoglalt csatornák használatát vezérlő multiplexálási algoritmuson is. A gyors adatátvitelt lehetővé tevő RangeMax 240 eszközöket a gyártó elsősorban azoknak ajánlja, akik gyakran másolnak fájlokat otthoni hálózatukban, vagy hálózati tárolóegységet üzemeltetnek, továbbá vezeték nélküli hálózaton keresztül telefonálnak vagy továbbítanak multimédia-folyamokat, köztük esetleg nagy felbontású videókat.

A termékcsalád szíve a RangeMax 240 Wireless Router (WPNT834), mely kábel- vagy DSL-modemre kapcsolható, és négy Fast Ethernet LAN-porttal is szolgál. Az útválasztó tartalmazza a kategóriában megszokott funkciókat, köztük a MAC vagy IP cím, illetve URL szerinti szűrést, a DoS támadások elleni védelmet, a DHCP-szervert, és átengedi a VPN-kapcsolatok forgalmát. A router megfelelő partnere lehet kliensoldalon a PCMCIA aljzatba illeszkedő RangeMax 240 Wireless Notebook Adapter (WPNT511) vagy a Wireless USB 2.0 Adapter (WPNT121), mely asztali és noteszgépekhez egyaránt alkalmazható.

Valamennyi új eszköz támogatja az elavult WEP titkosítás mellett a WPA-PSK, illetve a WPA2-PSK biztonsági protokollokat, melyek beállításában a „Touchless Wi-Fi Security” nevű funkció segíti a technológiában járatlan felhasználókat is. A router és a notebook-adapter karácsony előtt piacra kerül, ajánlott áruk 199, illetve 135 euró lesz; az USB-s adapterre 2006 elejéig kell várni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés