Hirdetés

Tavaszi mozgolódás a fotózás körül

Kompakt fényképezőkHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (megfelelő kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Szokásos hétvégi hardvermustránktól eltérő módon most nem processzorok, alaplapok, notebookok és táblagépek szerepelnek a terítéken, hanem a fotózás került a középpontba. Ennek apropót ad az is, hogy végre véget érni látszanak a nyomasztó téli hónapok, érdemes kicsit kiruccanni a természetbe, kiszellőztetni orrunkból a gépszagot, megcsodálni környezetünk természeti szépségeit. Jó hír azoknak, akik régi, megunt fényképezőgépüktől szeretnének megszabadulni, esetleg a már rég betervezett vásárlást realizálnák végre, hogy a tavasz a fotós cikkek piacán is hozott megújulást bőven. Lássuk hát a kínálat egy-egy új gyöngyszemét!

Hirdetés

Kompaktok

Bővült felfelé a Canon PowerShot SX sorozata. Az SX230 HS 14-szeres optikai zoom mellett számos olyan hasznos funkciót, szolgáltatást kínál, ami nagyon jól jöhet a természetjárónak. Talán túlzások nélkül kijelenthető, hogy a masina egyik (ha nem a) legfontosabb szolgáltatása a GPS naplózás, illetve a GPS koordináták bejegyzése a képek EXIF adataiba. Mindkét funkció nagyban segíti képeink utólagos szortírozását, ráadásul így naplózható túránk egy-egy állomása is. Nem utolsósorban abban is óriási segítséget jelent a pontos pozíció ismerete, ha később egy rendkívüli fotónk készítésének helyére szeretnénk majd visszatalálni. Ezenkívül mindenképp említést érdemel a Full HD felbontású mozgóképek készítésének lehetősége, vagy az akár 240 kép/mp sebességű videófelvétel. Hab a tortán, hogy a masina teljesen manuális móddal is rendelkezik, így nem minden esetben kell az automatikára hagyatkozni. A Canon PowerShot SX230 HS átlagosan 80 000 forintért már meg is vásárolható.

Valamivel olcsóbban, kb. 70 000 forintért lehet hozzájutni az Olympus egyik legújabb kirándulógépéhez, az SZ-20-hoz. A gyártó „utazó zoomjai” között az SZ-20 közvetlenül a csúcs SZ-30MR alatt található, így ennél a masinánál is - hasonlóan a Canon SX230 HS-hez - széleskörű szolgáltatáscsomaggal találkozhatunk. A 12,5-szeres átfogású optika természetesen itt is rendelkezik képstabilizátorral, a Full HD felbontású videók rögzítését pedig ez a masina is támogatja. A 16 megapixeles CMOS érzékelő kifejezetten gyors adatkiolvasással bír, de még ennek tudatában is bámulatos a 9 kép/mp sorozatfelvételi mód, ahol természetesen teljes felbontásban kerülnek mentésre a képek. Ha Olympus, akkor mágikus szűrők: az SZ-20 összesen nyolc ilyen művészi filtert kínál (Popművészet, Pinhole, Halszem, Rajz, Lágy fókusz, Punk, Csillagfény, Akvarell).

A Nikon gépek szerelmeseinek sem marad üres az övtáskájuk. Idén év elején mutatta be a gyártó a Coolpix S9100 fényképezőjét, amely annak ellenére, hogy 18-szoros átfogású optikát kínál, rendkívül karcsú felépítésű. Például a Bluechip.hu webáruházban 77 800 forintot kell érte leszurkolni, ami annak fényében nem is nevezhető soknak, ha figyelembe vesszük tudását. 12,1 megapixeles hátsó megvilágítású CMOS érzékelője a kategória átlagánál alacsonyabb zajszintet ígér. Fotózás közben hétféle elmosódást gátló funkció segíti a fotós dolgát. Az EXPEED C2 képfeldolgozó rendszernek köszönhetően ennél a fényképezőnél is megoldott a Full HD mozgóképek készítése. A masina repertoárjában szerepelnek még: retusáló funkciók, különleges effektusok (állóképekhez és mozgóképekhez egyaránt), intelligens portré rendszer.


(forrás: Nikon)

Ha már a Bluechip.hu webáruházat emlegetjük, ide tartozik, hogy az általunk is tesztelt Vanguard állványok és táskák vásárlása esetén 5000 Ft kedvezményt adnak, amennyiben 20 000 Ft-nál többet költünk ezekre a termékekre. Ezt a kedvezményt Hazai Pálya rovatunk olvasói és a webbolt Facebook oldalának rajongói kapják meg, jó alkalom, hogy a fényképezőnk mellé egyből táskát és/vagy állványt is beszerezzünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Húsvéti tévéajánló

  Ismét rendhagyó hétvégi cikkel szolgálunk: ezúttal szórakoztatóelektronikai termékek közül válogattunk.

 • Záporoznak a hardverek majálisra

  Visszatért a megszokott Hazai Pálya: processzor, táp, videokártya és hasonló finomságok cikkünkben.

 • Tavaszi hardverszemle

  Flash-alapú tárolókat, mobil eszközöket és egyéb érdekességeket tálalunk ezen a héten.

 • Piacon az Intel Z68

  És még sok már hardveres újdonság, melyeket heti beszámolónkban tálalunk.

Előzmények

Hirdetés