Boltokban a javított Sandy Bridge

Alaplapok

Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (megfelelő kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Megérkeztek a hazai piacra az első szállítmányok a B3 revíziós LGA1155 foglalatos alaplapokból. Január elején hozta nyilvánosságra az Intel, hogy hibás az összes Sandy Bridge processzorhoz való vezérlőchip 3 Gbps-os SATA modulja, ezért minden ilyennel szerelt alaplapot és notebookot visszahívtak, a hibás szállítmányokat leállították. A vásárlókat nem érte kár, a már eladott termékeket korrekten, garanciális eljárással cserélték. Pontosabban idehaza most kezdik a cseréket, mert most van mire. Az elkövetkező napokban, hetekben óriási áradat várható az új alaplapokból, melyek dobozán jól láthatóan feltüntetik majd, hogy rendben vannak, a hibátlan, friss szériába tartoznak.

A kínálatból egy modell emelünk most ki. Ha pár éve valaki azt mondta volna, hogy a neves cyber-atléta Fatal1ty nevével fémjelzett Asrock alaplap születik, akkor kinevetjük. És lám, most itt az Asrock Fatal1ty P67 Professional, ami egy minden földi jóval megrakott csúcs alaplap. A Sandy Bridge processzorokat 16 fázisos, digitális PWM áramellátó rendszer várja a legjobb japán kondenzátorokból felépítve. A grafikus kártyáknak három hosszú PCI Express aljzatot alakítottak ki, és kapunk nem kevesebb mint hat USB 3.0 aljzatot, sőt ugyanennyi SATA 3.0 csatlakozót is. További érdekesség a Fatal1ty Mouse Port technológia, amivel könnyen és gyorsan 500 vagy 1000 MHz-re kapcsolható az egér USB aljzata. Természetesen az eSATA és a FireWire csatlakozó sem hiányzik erről az elit lapról, melynek UEFI paneljében a neves játékos háttérképe előtt tekergethetjük a tuningos kapcsolókat.  Ahogyan az alaplap stílusa, úgy ára sem olyan már, mint pár éve volt az Asrock modelleké. A Fatal1ty P67 Professionalért nem kevesebb mint 60 000 forintot kell kifizetni!

Téved, aki azt gondolja, nincs az Asrock Fatal1ty-nél is durvább alaplap az újdonságok között. A Gigabyte G1 sorozata nem P67 és nem is LGA1155 alapú, hanem a X58 chipkészlettel az LGA1366-os fenevadakhoz fejlesztett modellekből áll. Külsőre a zölddel megbolondított fekete színvilág mellett a tölténytárat imitáló hűtőbordára érdemes felhívni a figyelmet, amiből egy lőszer is kikandikál.

A G1-esek rendelkeznek a szokásos csúcsmodellek extráival, mint a három hosszú PCI Express aljzat, a rengeteg USB 3.0 és SATA 3.0 csatlakozó, a sok-sok fázisos, minőségi alkatrészekből álló áramellátás vagy a széleskörű tuningolási lehetőségek. Emellett specialitásuk, hogy egy külön fülhallgató-erősítőt építettek rájuk, az audiofilek világában elismert Nichicon kondenzátorait használva. Az egyszerűbb G1.Guerillának Realtek, a komolyabb G1.Snipernek Creative chipes (20K2) hangrendszere van. További érdekesség az alaplapra integrált Bigfoot Network Killer E2100 hálózati kártya, ami javítja az átviteli teljesítményt, csökkenti a késleltetést, LAN-partikon sorsdöntő ezredmásodperceket jelenthet. A gyengébb hangrendszerű Gigabyte G1.Guerilla 91 000 forintba, a még komolyabb G1.Sniper nem kevesebb, mint 110 000 forintba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés