Hirdetés

Húsvéti tévéajánló

3D tévékHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (megfelelő kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Húsvéti hazai pálya cikkünk az előző héthez hasonlóan rendhagyó lett; ezúttal a szórakoztatóelektronikai termékek köréből válogattunk ki néhány, a hazai piacon kapható újdonságot. Így most 3D és nem 3D tévék, médialejátszók és egyéb termékek alkotják a kínálatot.

A Samsung az első félév egyik nagy durranásának szánja az D8000-es sorozatot, amelyből a 46 hüvelyk képátlójú UE46D8000-et pécéztük ki magunknak. A modell már külsejében is jelzi, hogy itt egy teljesen új tévéről van szó. A lakkfekete már nem dominál az One Design koncepciónak köszönhetően, a mindössze fél centiméter vastag (!) kereten végigfutó minimalizmust sugalló szálcsiszolt ezüst él pedig eleganciát sugároz. A készülék megkapta a konszern saját fejlesztésű Smart Hub rendszerét, amellyel a felhasználó közvetlenül a televíziójára tölthet le különböző alkalmazásokat, a tévéjén böngészheti az internetet, üzenhet a barátainak és családtagjainak vagy a megnézheti a legújabb filmajánlókat. A szintén integrált Your Video egy olyan videószolgáltatás, amely az egyén ízléséhez igazodó filmeket, illetve műsorokat ajánl fel. A nézőnek nincs más dolga, mint a felhasználói értékelések, valamint összefoglalók alapján kiválasztani az őt leginkább érdeklő tartalmat. A Skype-kompatibilis, 800 hertzes Clear Motion Rate eljárásra épülő tv képes a 3D tartalmak megjelenítésére, és lehetővé teszi a kétdimenziós anyagok térhatásúvá konvertálását is. A beépített 3D Auto Contrast funkciója továbbfejlesztett képalkotó technológiát alkalmaz, hogy fokozza a 3D képek mélységérzetét, és még térbelibb, élethűbb jeleneteket hozzon létre. Támogatja az Anynet technológiát, amely módot ad arra, hogy egyetlen távirányítóval vezéreljék a HDMICEC kompatibilis digitális készülékeket (gyártótól függetlenül). Az UE46D8000 már megvásárolható,  körülbelül 630 000 forintot kell érte fizetni.

A Panasonic nagy méretben továbbra is a plazmatechnológiát favorizálja, így az 50 hüvelyk képátlójú VT30 is erre az eljárásra épül. A gyártó állítása szerint 5 000 000:1 kontrasztarányt produkáló televízió válaszideje a 1 ms, aminek köszönhetően a gyors mozgások megjelenítése során sem tapasztalható elmosódás. Az alkalmazott NeoPlazma panelben használt új, gyors kisülésű foszforoknak hála minimalizálódótt a "crosstalk" (áthallás) effektus, melynek eredményeképpen tiszta, elmosódásmentes 3D kép keletkezik. Sőt, ez a technológia jelentősen javítja a 2D képminőséget is! A készülék természetesen képes a Full HD felbontás megteremtésére, és lehetővé teszi a kétdimenziós tartalmak térhatásúvá alakítását is. Képes a különféle netes tartalmak elérésére és kezelésére, beépített médialejátszója pedig számos audiovizuális formátumot támogat, így például az AVCHD-t vagy a DivXPlusHD-t. A 3 db USB port egyikébe csatlakoztatott Skype kamera üzembe helyezését követően pedig a videotelefonálás sem ütközhet további akadályokba. A TX-P50VT30 típusjelzésű Panasonic modell 600 000 forintért vásárolható meg.

Az LG Cinema 3D családjába tartozó LW5500 a passzív 3D készülékek közé tartozik, vagyis villódzásmentesen képes a háromdimenziós megjelenítésre. Ennek alapja az FPR (Film Patterned Retarder), azaz a speciális filmrétegen alapuló technológia, amely szétválasztja a bal és jobb szem számára előállított képeket. A szétválasztott képkockákat a CINEMA 3D szemüveg egyesíti, ezáltal a kép kettőződését mellőző 3D képet alkot. Az így kapott képminőség kiérdemelte két európai székhelyű, világhírű tanúsító intézet, az Intertek és a TÜV CINEMA 3D TV „villódzásmentes” minősítését, és így a világ első 3D tévéje lett, amely megkapta ezt a megjelölést. Mivel a polarizáció elvére épülő, passzív eljárásról van szó, ezért a mindössze 16 grammos szemüvegben nincsenek elektromos alkatrészek, így az elektromágneses hullámokat is el lehet felejteni, ráadásul kevésbé sérülékeny, mint aktív rokonai, éa még tölteni sem kell. Az LW5500 képernyőjét borító finom filmréteg (az LG szabadalmazott 3D Light Boost technológiája) kiküszöböli a 3D tartalmaknál előforduló sötétedést. A vállalat tévéinél már megszokott Képernyő Varázsló innen sem hiányozhat, így bárki könnyedén a saját ízléséhez igazíthatja a képi beállításokat, a Smart TV rendszer pedig a kezelést könnyíti meg.  A 42 colos 42LW5500 bruttó ajánlott fogyasztói ára: 339 990 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés