Hirdetés

Tavaszi hardverszemle

Multimédia

Szintet lépett az A.C.Ryan Playon! HD hálózati médialejátszóinak sorozata. Ez két okból is örömteli hír. Az első, hogy az új modellek fejlettebbek, egyes típusok internetböngészőt is kaptak. A másik ok talán még jobb: az eddigi Playon! HD és Playon! HD Mini ára csökken miattuk. A nagyobb, 3,5 hüvelykes merevlemezt befogadó modell ára fokozatosan közelítette a harmincezer forintot, és most már 28 750 forintért a miénk lehet.

Az új Playon! HD2 a Realtek legújabb, RTD1185DD multimédiás processzorára épül, mely magasabb órajelen jár, több memóriát kezel, kapott Flash támogatást, USB 3.0 csatlakozót, gigabites hálózati vezérlőt, és még beépített internetböngészőt is tartalmaz kezelőfelülete. Sajnos a sok jónak sok az ára , az új Playon! HD2-ért 49 150 forintot kérnek. Aki szeretné olcsóbban megúszni, választhatja a Playon! HD2 Minit, mely méretben és a belső merevlemeze elhagyásában különbözik nagytestvérétől, továbbá az USB 3.0 is lemaradt róla. Cserébe olcsóbb, 31 700 forintot kóstál.

Aki csak simán flimlejátszani szeretne mindenféle internetes trükk nélkül, annak a Playon! HD Essentialt érdemes közelebbről megnéznie. A fémházas dobozka előtelepített egy vagy két terabájtos merevlemezzel érkezik. Alapja az új generációs Realtek chipek legkisebbike, az RTD1055, amit például az Asus O!Play Miniben próbáltunk ki. Az 1 TB-os A.C. Ryan Playon! HD Essential 38 325 forintos ára nem is annyira vészes, hiszen korábban merevlemez nélkül kerültek ennyibe a hasonló dobozok. A 2 TB-os winchesterrel ellátott verzió 50 925 forintja nagyjából igazodik az extra kapacitás méretéhez. Egy 1 TB-os modell éppen itt köröz tesztlaborunkban.

Az Alcor háza táján is előálltak egy új médiadobozkával. A HD-600S viszont inkább digitális tévévevő, emellett mellékesen tud videót, hangot és képet is lejátszani, sőt adattárat rácsatlakoztatva fel is veszi a digitális műsort. Kár, hogy kódkártyát nem kezel, így csak az ingyen fogható adókat foghatjuk vele. Mint a legtöbb Alcor terméknek, a HD-600S-nek is nagyon kedvező ára – 11 900 forint – a legerősebb fegyvere a konkurensekkel vívott harcban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés