Hirdetés

Mindenféle a hardverpiacról

Megjelenítés


Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (megfelelő kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Talán már nem is lehetne zsúfoltabb a grafikus kártyák piaca a jelenleginél, a vásárlók nagy örömére minden teljesítmény- és árszinten gyilkolják egymást a GeForce-ok és a Radeonok. Most az NVIDIA hozott egy újabb vödör vizet a Dunába a GeForce GTX 560 formájában. Az új felső-középkategóriás GeForce ugyanarra a GF114-es GPU-ra épít, mint Ti utótagos társa, órajeleit (GPU – 810/1620 MHz, RAM 1000 MHz) sem módosították, megmaradt a 256 bites memóriabusz is. Teljesítményben a magasabb működési frekvenciája miatt veri meg az egyébként ugyanúgy 336 számolóegységes és 32 ROP-blokkos GeForce GTX 460-at, nagyjából a Radeon HD 6870 szintjén teljesít.

Árban is jól pozicionálták az új GeForce-ot. Az első alapórajeles modellekért kb. 50 000 forintot kérnek. Ha választásra kerül a sor, akkor érdemes lehet valamelyik duplaventilátoros modellt megvenni, ugyanis GeForce GTX 460 körtesztünkben arra jutottunk, hogy ezek a megoldások a leghalkabbak, ráadásul ezeknek a legjobb a hűtésük. Érdemes megnézni például a Leadtek WinFast GTX 560 OC-t, aminek finoman 850/1700 MHz-re tuningolták a grafikus processzorát.

Ha már van egy jó kis grafikus kártyánk egy jó kis konfigurációban, akkor kell még egy jó, de nem kis, hanem inkább nagy monitor mellé. A Philips régóta fejleszt olyan monitorokat, melyek megvilágítják a környezetüket, hogy megfelelő kontrasztarányt alakítsanak ki a tartalom és a háttér között. A X sorozatba tartozó, 22 hüvelykes 220X1SW/00 fehér színű monitorkávája kéken dereng, egészen érdekes, de állítólag szemkímélő hatást keltve. Kijelzőpanelje TN+film technológiás, 1680x1050 pixel felbontású, fényereje 250 cd/m², kontrasztaránya 1000:1 (dinamikusan 30 000:1), válaszideje 5 ms. Bemenetből analóg D-Sub és digitális DVI került rá, vételára pedig 42-43 000 forint környékén alakul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés