Synology DiskStation DS720+ NAS: a kétlemezesek Cadillacje

A Synology két meghajtóhelyes üdvöskéjének ára a négylemezes modellekével vetekszik – megnéztük, mi ennek az oka.

Bevezetés, hardver

Több mint öt év után járt nálunk ismét kétfiókos Synology NAS. A tavaly piacra dobott kvartettből a drágább megoldást, a DiskStation DS720+ modellt kaptuk, melyben négymagos processzor dolgozik, név szerint a 2,7 GHz-es boost órajelre képes, 64 bites Intel Celeron J4125. Az új szériát, illetve tesztalanyunkat több dolog is kiemeli a kétlemezes Synology NAS-ok mezőnyéből, ám mielőtt rátérnénk a hardver és a szoftver sajátosságaira, mindenképp ki kell csomagolnunk az eszközt.


[+]

Tartozékok, hardver

A barna színű kartondobozt kinyitva a NAS-on kívül egy két részből álló, 65 wattos tápot, két, 120 cm hosszú Ethernet kábelt, a meghajtók rögzítésére szolgáló csavarokat, valamint két műanyag kulcsot találunk – utóbbiak a merevlemezfiókokat zárják az illetéktelen kíváncsiskodók elől.


[+]

Maga a NAS fekete színű, műanyag burkolatot kapott, melyet mindössze a gyártó logója díszít két oldalán. A meghajtókat az előlap felől kihúzható fiókokba tudjuk behelyezni, ehhez 3,5 hüvelykes adattároló esetén csavarokra sincs szükség, 2,5 hüvelykes SSD-t vagy HDD-t viszont csak a mellékelt csavarok segítségével tudunk rögzíteni. Amennyiben a helyes irányba állnak a csatlakozók, a fiókokat betolva nincs is különösebb dolgunk, a ház belsejében található aljzatokba erőltetés és mozgatás nélkül becsúsznak a lemezek. Az előlapon kaptak még helyet a meghajtók működéséről, illetve a rendszer állapotáról értesítő állapotjelző LED-ek, továbbá találunk még itt egy USB 3.2 Gen1 csatlakozót is, közvetlenül a bekapcsológomb felett.


[+]

Az előlapi USB csatlakozó párját a hátoldalon találjuk a tápcsatlakozó, egy Kensington-zár, valamint két Ethernet és egy eSATA port társaságában. Utóbbi máris egy olyan tulajdonság, ami a gyártó kétlemezes modelljei közül kizárólag a DS720+-ban található meg, de a dupla Ethernet csatlakozó sem túl gyakori, mely a Synology Link Aggregation funkció miatt szükséges; ez az adatátviteli tempó javítása mellett a NAS elérhetőségét is növeli, hiszen két hálózat közül nagyobb eséllyel marad működőképes legalább az egyik.

[+]

A hátoldal felső részét a 92 milliméteres, 18,4 dB maximális zajszintű ventilátor foglalja el, mely a merevlemezek mellett magát a rendszert is hűti. A NAS-ban dolgozó processzorról a bevezetőben már esett szó, azt azonban nem említettük, hogy emellett 2 GB DDR4 memória is helyet kapott az eszközben, melyet igény esetén a merevlemezek helye felől megközelíthető, üres foglalatnak köszönhetően utólag akár 6 GB-ig bővíthetünk. A Synology természetesen csak a saját moduljaival való kompatibilitást garantálja, de jó hír, hogy a NAS alja felől beszerelhető, M.2-2280 formátumú, cachelésre használható NVMe SSD-ket illetően nincs ilyen megkötés.

Termék megnevezése Synology DiskStation DS720+ NAS
Processzor Intel Celeron J4125 (4 mag, max. 2,7 GHz, 64 bit)
Memória 2 GB DDR4 (két slotban max. 6 GB)
Használható adattárolók - max. két darab 2,5"-es vagy 3,5”-es SATA HDD/SSD
- max. két darab M.2-2280 NVMe SSD
Támogatott RAID szintek JBOD, RAID 0, RAID 1
Csatlakozók - 2 db Gigabit Ethernet
- 1 db USB 3.2 Gen1
- 1 db eSATA
Méret, tömeg 223 x 106 x 166 mm, 1,51 kg
Gyártó honlapja synology.hu
Termék honlapja DiskStation DS720+
Fogyasztói ár 171 000 forint
Gyártói garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Takarítson meg 63%-ot az UPDF MI-vel és javítsa fel PDF-szerkesztési képességeit

PR Az UPDF mesterséges intelligenciát használó eszközökkel bővült, amivel még hatékonyabbá vált a PDF-ek szerkesztése és használata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés