Egy 10 gigabites LAN port is helyet kapott a TerraMaster új nyolclemezesén

Az F8-422 NAS-ra összesen három RJ-45 csatlakozó és két USB 3.0 port került.

A februárban bemutatott D8 után egy újabb, nyolclemezes meghajtóval bővült a TerraMaster palettája, ezúttal azonban nem a közvetlenül, hanem a hálózaton keresztül csatlakoztatott adattárolókat keresők örülhetnek, a 266 x 184 x 277 mm kiterjedésű, alumínium házba épített F8-422 ugyanis a NAS-ok kategóriájába tartozik.


[+]

Az újdonság összesen nyolc darab, 2,5 vagy 3,5 hüvelyk méretű meghajtót képes kezelni maximum 128 TB összkapacitásig, amelyeket az egyszerű köteten és a JBOD-n felül RAID 0, 1, 5, 6 és 10 tömbökbe szervezhetünk. A rendszer lelke egy négymagos Intel Celeron J3455 processzor, amit 8 GB RAM segít a munkában, a hálózati összeköttetéshez pedig két 1 gigabites, illetve egy 10 gigabites Ethernet port áll rendelkezésünkre, kiegészítve két USB 3.0 csatlakozóval és egy HDMI kimenettel.

A két 90 mm átmérőjű ventilátor által hűtött NAS-hoz egy 300 wattos tápegységet kapunk, a fogyasztással kapcsolatosan pedig a gyártó 89,6 wattos értéket adott meg. Az eszközön a TOS 4.2 verziójú operációs rendszere fut, amely lehetővé teszi például privát felhő létrehozását vagy külsős felhőszolgáltatások kezelését, médiaszerver, letöltőközpont és virtuális gépek kiépítését, sőt, a NAS támogatja a valós idejű, hardveres 4K transzkódolást is. Amennyiben ez nem lenne elég, természetesen rendelkezésünkre áll a gyártó saját alkalmazásboltja, a távoli vezérlést pedig a böngészős felület mellett a dedikált mobil alkalmazás segítségével oldhatjuk meg.

A TerraMaster F8-422 már rendelhető az amerikai Amazonról, ajánlott fogyasztói ára 1300 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés