Akár minden családtagunk külön hálózatot kaphat a Synology új routerével

Az erős hardver mellé 2,5 gigabites vezetékes kapcsolat és fejlett szoftveres háttér társul.

A Synology nemrég leplezte le legújabb, RT6600ax nevű routerét, amelynek már az ax jelöléséből is látszik, hogy Wi-Fi 6-ot támogat, a 6600 pedig arra a 6,6 Gbps-os kombinált sebességre utal.


[+]

A 175 x 320 x 200 mm kiterjedésű, 1,6 kg tömegű eszköz egy 2,5 és négy 1 gigabit sebességű RJ-45 porttal, illetve egy USB 3.2 Gen1 csatlakozóval rendelkezik, míg a vezeték nélküli jelek szórásáért összesen hat darab antenna felel. A router összesen három, két 5 GHz-es és egy 2,4 GHz-es sávot támogat, továbbá érdemes még megemlíteni a számításokért felelős, 1,8 GHz-en ketyegő, négymagos processzor, valamint az 1 GB DDR3 memória meglétét.


[+]

A router operációs rendszerének szerepében a Synology saját, SRM névre keresztelt szoftverének 1.3-as verziója tiszteleg, ami egyelőre kizárólag ebben a routerben érhető el. A gyártó egyik legfontosabb célja az új rendszerrel az volt, hogy a felhasználó a lehető legnagyobb biztonságban tudja a hálózat tagjait.

Ennek érdekében a rendszer lehetővé teszi 5, egymástól független hálózat kialakítását, amelyekhez összesen 15 SSID tartozhat, továbbá lehetőségünk van felhasználói profilok és csoportok létrehozására, illetve eszközök beazonosítására is. Innentől a lehetőségek tárháza szinte végtelen, a hagyományos, szülői felügyelet kategóriájába tartozó korlátozások mellett adott felhasználóhoz vagy hálózathoz rendelve létrehozhatunk különböző, időkorláttal, webhelyeléréssel, adatforgalmi kvótával vagy prioritizálással kapcsolatos szabályokat, így ha akarjuk, pontosan meghatározhatjuk, hogy mit és milyen feltételek mellett érhet el például gyerkőc, vagy éppen a házba látogató vendég.

Az okostelefonról is menedzselhető szoftverrel megáldott Synology RT6600ax router piacra kerülésének időpontja egyelőre nem ismert, és az árcédulával kapcsolatban sincsenek pontos információink, csak annyit tudunk, hogy nagyjából 300 dollár körüli összegre számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés