Ryzenre épül a Synology új, nyolcfiókos NAS meghajtója

Az új, főleg vállalkozásoknak szánt NAS-t hálózati kártyával és extra slotokkal is tovább bővíthetjük.

Hirdetés

A Synology bemutatta a 2018-as DiskStation DS1819+ utódját, mely a DiskStation DS1821+ elnevezést kapta. Az új modell elődjéhez hasonlóan szintén nyolc darab 3,5 hüvelykes meghajtóhellyel rendelkezik (amikbe természetesen 2,5 hüvelykes, SATA csatolós SSD-k is beépíthetőek), az adattárolókat pedig a hot-swap funkciónak köszönhetően akár működés közben is cserélgethetjük.


[+]

A 166 x 343 x 243 mm kiterjedésű, üresen 6 kilogrammos egység legnagyobb újítása az elődmodellhez képest, hogy Intel Atom helyett már AMD Ryzen processzor dolgozik benne, egészen pontosan a 2,2 GHz-en ketyegő V1500B modell. A processzort gyári állapotban 4 GB DDR4 memória segíti a munkában, ám igény esetén a RAM-ot egészen 32 GB-ig bővíthetjük, hála az összesen két darab memóriafoglalatnak. Az előlapi meghajtóhelyek mellett találhatunk még egy USB 3.2 Gen1 csatlakozót is, míg a többi port (3 db USB 3.2 Gen1, 4 db Gigabit Ethernet, 2 db eSATA) az eszköz hátoldalán, a két darab 120 mm átmérőjű hűtőventilátor alatt helyezkedik el. Ennyi csatlakozó már valószínűleg a legtöbb otthoni felhasználó, sőt, akár kisvállalatok számára is elegendő lehet, de a rendszer igény esetén 10 gigabites Ethernet kártyával, maximum két darab, gyorsítótárként funkcionáló NVMe SSD-vel, valamint DX517 egységekkel is kiegészíthető – utóbbiból a két eSATA port miatt legfeljebb kettőt használhatunk, ezzel még 10 merevlemezhellyel bővítve a kapacitást.


[+]

A gyártó saját, DiskStation Manager névre hallgató rendszerét futtató Synology DiskStation DS1821+ már rendelhető a vállalat közelebbi partnereitől, vételára 949,99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés