Hirdetés

Samsung QN900A: teszteltük az idei csúcstévét

Kipróbáltuk a vállalat 8K felbontású, HDR támogatású, Neo QLED panelre épülő televízióját.

Samsung QN900A

A Samsung idén is rengeteg új televízióval lépett színre, belépőszintű olcsó, középkategóriás és nagy tudású, prémium ligás termékekkel egyaránt. Ez utóbbiak közül is kiemelkedik a Samsung QN900A, amely megkapta a cég idén debütáló Mini LED háttérvilágítási eljárásával kombinált Neo QLED paneljét, emellett 8K felbontással, valamint HDR támogatással kecsegtet.

Samsung QN900A
Samsung QN900A

Kíváncsiak voltunk, hogy milyen csúcsmodelt tud letenni az asztalra a szektor egyik lebefolyásosabb képviselője, úgyhogy nagyon örültünk, mikor kaptunk egyet kölcsön egy rövid időre. A képminőség mellett természetesen belefüleltünk, hogy hogyan muzsikál az integrált hangrendszer, és hogy milyen a kezelés.

Hirdetés

Remek külső

A termék a tavaly bemutatott Infinity One dizájnvonalba tartozik, azaz a vékony fémszalaggal övezett káva rendkívül, már-már láthatatlanul keskeny. Ezáltal a kijelző/készülékház arány a megszokottnál sokkal jobb, ami kifejezetten modern megjelenést kölcsönöz a televíziónak. A nehéz fémtalp masszívan, stabilan tartja a képernyőt, viszont annak forgatását és döntögetését sajnos nem teszi lehetővé. A készülékház másfél centiméter mély, és a képernyő akár a falra is felakasztható szabványos VESA konzol vagy a cég saját konzoljának segítségével. Ez utóbbinál arra törekedtek, hogy a termék és a fal közötti hézagot a lehető legminimálisabbra csökkentsék, hogy ezáltal az eszköz még jobban a környezetbe olvadhasson.


[+]

Ezt segíti elő az is, hogy a csatlakozókat egy külön dobozon, a Slim One Connect Boxnak nevezett egységen helyezték el, amely egyetlen kábelen keresztül csatlakozik a kijelzőhöz, sőt, mivel a táp is ebbe a külső egységbe került, így az áramot is ezen a vezetéken át kapja – ennek köszönhetően elfelejthetjük a tévé hátuljából előkígyózó, randa kábelrengeteget. Ez a koncepció nem újdonság, ám az idei évre a dobozt jelentősen áttervezték: laposabb lett, viszont cserébe nőtt a mélysége (29,5 x 33 x 5 cm), és leginkább valamilyen játékkonzolra vagy DVD-lejátszóra hasonlít. Pakoltak rá négy HDMI és három USB portot, egy digitális optikai audió és egy Ethernet csatlakozót, valamint a fizetős digitális adások dekódolásához szükséges CI+ slotot.

[+]

Főbb paraméterek
Samsung QN900A (QE65QN900ATXXH)
Panel QLED VA LCD 10 bites panel (40-120 Hz)
Háttérvilágítás Mini LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Felbontás 8K (7680x4320)
HDR támogatás van (HDR10, HDR10+, HLG)
Maximális kontrasztarány kb. 8800:1
Maximális fénysűrűség SDR: kb. 610 cd/m², HDR: kb. 2000 cd/m²
Input lag 11,2 ms
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Film, Film Maker, Kiemelt, Normál, Természetes / Grafika, Szórakozás
Hangbeállítások Hangosított, Normál
Hangrendszer 6.2.2 csatornás, 80 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 1 db HDMI 2.1, 3 db HDMI 2.0, 3 db USB 2.0, digitális audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, HDR támogatás, háttér mód, Bluetooth 5.2, képernyőtükrözés, Slim One Connect Box
Teljesítményfelvétel normál módban: 192 watt; készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret talppal: 143,3 x 89,2 x 30 cm
talp nélkül: 143,3 x 81,9 x 1,52 cm
Tömeg talppal: 30,1 kg
talp nélkül: 22,1 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung QN900A (QE65QN900ATXXH)
Fogyasztói ár 1 590 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés