Hirdetés

Festmény és tévé egyben: Samsung The Frame tévé

Teszteltük a megújult belsővel, 4K HDR QLED panellel ellátott, egészen különleges televíziót.

Samsung The Frame

A Samsung az elmúlt egy évtizedben számos merész lépéssel próbálta tágítani a televíziós univerzum határaita, ami számos elvetélt vagy elkaszált ötletet is hozott, de ezek mellett akadtak olyanok is, amelyeket sikeresnek ítélt a vállalat. A jelek szerint utóbbiak közé tartozik a The Frame nevű készülék, amelynek első verzióját 2017 tavaszán mutatta be a vállalat, és amely idővel hazánkba, sőt a szerkesztőségünkbe is eljutott.

Samsung The Frame
Samsung The Frame [+]

A cég még tavaly bejelentette, hogy jön a frissített változat, az új The Frame televízió, és a közelmúltban be is futott a készülék. Mi is kölcsönkaptuk egy hétre, megnézhettük, hogy mi változott, és hogy egyáltalán milyen tévét sikerült összerakni. Azt fontos megjegyezni, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a terméket már műszaki áruházakban is meg lehet vásárolni, tehát már nem kötelező közvetlenül felvenni a kapcsolatot a Samsung munkatársaival.

Szokatlan dizájn

Az első The Frame-hez hasonlóan láthatóan most is ugyanaz volt a koncepció: a tévé minél jobban hasonlítson egy hagyományos képkeretre – ennek érdekében ezúttal is ugyanazt a robusztus, a mostanában megszokottakhoz képest vaskosabb, a képernyű síkjából kiemelkedő keretet alkalmazták. A dolog működik, hiszen ez a megoldás tényleg sokkal inkább hasonlít egy "igazi" képkeretre, mint bármi más, amit eddig láttunk.


[+]

Lehet használni talpakra állítva, sőt akár egy háromlábú "festőállvány" is vásárolható hozzá, illetve természetesen a falra is akasztható. A mi meglátásunk az, hogy ez a formatervezési irányvonal az utóbbihoz passzol; állványra/talpra állítva nem néz ki olyan jól, mint hagyományosabb társai, ilyenkor az összhatás valahogy erőltetetten retrósnak tűnik abból fakadóan, hogy a keret vastag, és így hiányzik belőle az a légies finomság, ami a modern tévéket jellemzi.


[+]

Viszont a falon helyére kerül a termék, ott tényleg jól mutat! Nem véletlen, hogy az alapkiszerelés részeként ingyenesen jár mellé egy speciális konzol, amellyel hézagmentesen aggatható fel függőleges felületekre a tévé. A The Frame egyik nagy újítása volt, hogy a készülékhez mágnesek segítségével ragaszkodó képkeret-borítás cserélhető volt, ez a lehetőség itt is megmaradt: külön megvásárolható fehér, sötét-, illetve világosbarna külső káva, így mindenkinek módja nyílik rá, hogy bizonyos korlátok között ugyan, de a saját ízléséhez és bútorai színéhez igazítsa a The Frame külsejét.


[+]

A ki- és bemenetek, tunerek ezúttal is egy külön dobozba (One Connect Box) kerültek, amelyet egy igen vékony, de azért korántsem láthatatlan kábel köt össze a képernyővel. Ezen a négy darab HDMI 2.0 mellett helyet kapott három USB 2.0 port is, valamint egy digitális optikai audió, egy Ethernet és egy úgynevezett ExLink RS232 csatlakozó. Utóbbi az esetleges szervizelésnél kaphat szerepet, azaz a hétköznapi felhasználók számára nem bír jelentőséggel. Meg kell még említeni a fizetős tévéadások dekódolásához szükséges CI+ kártyaolvasót, illetve a 3,5 mm-es fejhallgató-kimenet hiányát, ami egy kicsit érthetetlen érthetetlen. A One Connect Box (egy fekete téglatest lehetőségeihez mérten) jól néz ki, de a szennyeződéseket nagyon rosszul tűri, és az ujjlenyomatok szinte világítanak róla.

Samsung One Connect Box Samsung One Connect Box
Samsung One Connect Box [+]

Főbb paraméterek
Samsung The Frame (QE55LS03RAUXXH)
Panel Samsung QLED VA LCD 10 bites panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás 4K (3840x2160)
HDR támogatás Igen
Maximális kontrasztarány kb. 4500:1
Maximális fénysűrűség 1000 cd/m²
Input lag 16,1 ms
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Film, Kiemelt, Normál, Természetes (+1 Játék)
Hangbeállítások Normál, hangosított
Hangrendszer 2.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 3 db USB 2.0, digitális audió, CI+ slot, Ethernet, ExLink RS232
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, HDR támogatás, Bluetooth hangeszközök csatlakoztatásának lehetősége, művészeti mód, Miracast támogatás
Teljesítményfelvétel Maximum: 147 watt, normál módban: 116 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret Talppal: 1235 x 750,7 x 200 mm; talp nélkül: 1235 x 707,8 x 42,5 mm
Tömeg Talppal: 19,4 kg; talp nélkül: 18,9 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung The Frame (QE55LS03RAUXXH)
Fogyasztói ár kb. 600 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés