Hirdetés

Ezt tudja ma egy csúcs, 8K QLED tévé!

Műszerekkel is megtámadtuk a Samsung top televízióját, a Q950R-t.

Samsung Q950R

A közelmúltban lehetőséget kaptunk, hogy a Samsung magyarországi képviseletének központjában nézzük meg a vállalat új top televízióját, a Q950R típusjelzésű modellt. Akkor és ott kipróbálhattuk a készüléket működés közben, és a vállalat munkatársai megmutogatták a különféle mesterséges intelligencia szolgáltatásokat. Azonban arra nem nyílt lehetőség, hogy műszeres méréseket is végezzünk, mert egyszerűen nem volt rá elég idő.

Samsung Q950R 8K tv
Samsung Q950R 8K tévé [+]

Ám később eljutottunk még egyszer a Samsung HQ-ra, és ott találkozhattunk a 82 hüvelykes, 8K felbontású Q950R-rel, direkt a célból, hogy megvizsgáljuk a színpontosságot, a homogenitást és a kontrasztot. És ha már ott voltunk, médialejátszós tesztcsomagunkat is lefuttattuk, hogy megnézzük, mely típusú állományok kezelését támogatja az előre telepített szoftver.


[+]

Dizájn

A dizájnnal ezúttal sem lacafacáztak sokat, hiszen a böhöm nagy kijelzőt egyszerűen rápakolták két vékony acéltappancsra. Ezúttal tehát elengedték a fifikás trükköket, amiben biztos az is közrejátszik, hogy a QLED képalkotási technológia nem teszi lehetővé olyan légies, papírvékony megjelenítők megalkotását, mint a nagy rivális OLED eljárás. A káva azért itt is igen karcsú, ami modern megjelenést kölcsönöz a terméknek. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a vállalat egy speciális konzolt ad a termék mellé, amivel gyakorlatilag hézagmentesen rögzíthető a falra a tévé.


[+]

Az elektronika egy részét, illetve a ki- és bemeneteket ezúttal is egy külső, One Connect Box névre hallgató dobozba pakolták, amely egyetlen vékony kábelen keresztül csatlakozik magához a kijelzőhöz, ami azért jó, mert így el lehet felejteni a készülék hátuljából rondán előkígyózó vezetékrengeteget.  Négy darab HDMI 2.1 mellett található rajta három USB 2.0, illetve egy-egy optikai digitális audió és Ethernet port. Tehát hagyományos 3,5 mm analóg audió (fejhallgató) csatlakozó nincs, viszont a fizetős műsorokhoz szükséges CI+ olvasó modult nem spórolták le róla.


[+]

Főbb paraméterek
Samsung Q950R (QE82Q950RBTXXH)
Panel Samsung QLED VA LCD 10 bites panel
Háttérvilágítás Direct-LED (Direct Array Full Elite)
Képernyőméret 82 hüvelyk (208 cm)
Maximális felbontás 8K (7680x4320)
HDR támogatás Igen (HDR10, HDR10+, HLG)
Maximális kontrasztarány kb. 6000:1
Maximális fénysűrűség 4000 cd/m²
Input lag 14 ms
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Film, Kiemelt, Normál, Természetes (+1 Játék)
Hangbeállítások Normál, Hangosított
Hangrendszer 4.2 csatornás, 60 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 3 db USB 2.0, digitális audió, CI+ slot, Ethernet
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, HDR támogatás, Ambient mód, Bluetooth hangeszközök csatlakoztatásának lehetősége, 8K felbontás
Teljesítményfelvétel Normál módban: 576 watt, készenléti üzemmódban: 0,5 watt
Méret Talppal: 1835 x 1117 x 398,6 mm;
Talp nélkül: 1835 x 1055,6 x 34,8 mm
Tömeg Talppal: 51,2 kg;
Talp nélkül: 50 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung Q950R (QE82Q950RBTXXH)
Fogyasztói ár kb. 2 000 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés