Tesztpadon az OLED-ek ellen harcba küldött QLED tévé

Kipróbáltuk a Samsung idei csúcsmodelljét, az órási fényerejű, beégéstől védett Q9FN-t!

Samsung Q9FN

A Samsung 2018-ban is tartja magát, nem enged a trendeknek, sok riválisával ellentétben nem adja be a derekát, és nem emeli be kínálatába az OLED televíziókat. Helyette a dél-koreai gigász továbbra is a QLED LCD képalkotási technológiát preferálja a felső kategóriában, így az idei csúcstelevíziójuk is erre az eljárásra épül.

Samsung Q9FN
Samsung Q9FN [+]

A termékkel már korábban találkoztunk egy rövid időre a Samsung magyarországi központjában, és egészén szimpatikusnak találtuk. Így amikor lehetőség nyílt arra, hogy egy teszt erejéig hozzánk költözzön, azonnal igent mondtunk a cég ajánlatára. Jöjjön tehát a Samsung Q9F, és a teszt végére ígérjük kiderül, hogy lehet-e vetélytársa az OLED-eknek!

Hirdetés

Méltóságteljes dizájn

Elmúltak már azok az évek, amikor egy ívelt kialakítású modell lehetett a Samsung tévés zászlóshajója, így a Q9FN is a hagyományos, sík készülékek sorát erősítik. Kialakításában láthatóan törekedtek a visszafogottságra, a minimalizmusra, és ennek köszönhetően a tv kifejezetten méltóságteljes dizájnnal bír. Nincsenek rajta hivalkodó, csicsás részletek, apró díszítések. A masszív, határozott vonalvezetésű talpon sincs már hajlítás, a sötétszürke csillogó színezése pedig tökéletesen harmonizál az ugyanilyen fényezésű, szálcsiszolt kerettel, amely a kikapcsolt állapotban láthatatlan, vékony kávát övezi. Azt érdemes megemlíteni, hogy a televízióhoz vásárolhatóak extra talpak, például egy olyan kiegészítő, ami leginkább egy festőállványra hasonlít, amivel meglehetősen egyedivé tehető a tv megjelenése.


[+]

A vállalat most is egy külső dobozba pakolta a csatlakozókat, tunereket, és ezúttal már a tápot is. Ez a One Connect Box fantázianevű egység egyetlen vékony, viszonylag könnyen elrejthető kábellel csatlakozik magához a képernyőhöz. A dobozon található négy darab HDMI 2.0 mellett három USB 2.0, valamint egy-egy Ethernet, optikai digitális audió csatlakozó, illetve egy CI+ kártyaolvasó. Tehát 3,5 mm-es analóg audió csatlakozó továbbá sincs, azaz hagyományos fejhallgatót például nem lehet rádugni.


[+]

Főbb paraméterek
Samsung Q9FN (QE65Q9FNATXXH)
Panel Samsung QLED VA LCD 10 bites panel
Háttérvilágítás Direct LED (Direct Array Full Elite)
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás Igen
Maximális kontrasztarány ~8000:1
Maximális fénysűrűség 2000 cd/m²
Input lag 17,2 ms
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Film, Kiemelt, Normál, Természetes
Hangbeállítások Normál, Optimalizálva, Hangosított
Hangrendszer 4.2 csatornás, 60 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 3 db USB 2.0, digitális audió, CI+ slot, Ethernet
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, UHD felbontás, HDR támogatás, Ambient mód, Bluetooth hangeszközök csatlakoztatásának lehetősége
Teljesítményfelvétel Maximum: 305 watt, normál módban: 202 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 1450,1 x 830,4 x 38,9 mm; talp nélkül: 1450,1 x 899,9 x 353,4 mm
Tömeg Talppal: 30,9 kg; talp nélkül: 26,7 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung Q9FN (QE65Q9FNATXXH)
Fogyasztói ár kb. 840 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés