Hirdetés

Philips 49PUS7809: UHD Ambilight tv emberi áron

Philips 49PUS7809

Az elmúlt években jó pár, korábban a tévés piacon meghatározó szerepet betöltő márka sorsa fordult nehézre. Többek között a Grundig, a Thomson, a Pioneer és a Blaupunkt is új tulajdonoshoz került, akik bizony nem haboztak, és a jól bejáratott neveket bátran felhasználva próbáltak betörni az olcsó készülékek piacára.

A Philips tévés szekciója szintén új gazda kezébe került, hiszen a holland anyacégtől a divíziót megvásárolta a hongkongi TP Vision, azonban a cég – a fent említett konkurensektől eltérően – próbálja fenntartani a brand nimbuszát. Így a vállalat továbbra is odafigyel a dizájnra és a fejlesztésekre, amelyek, legalábbis állításuk szerint, érintik a kép minőségét éppúgy, mint az okostévérendszert, így az exkluzív Ambilight technológiát továbbra sem engedik el.  De hogy pontosan hol is tartanak, annak felméréseben az UHD felbontással kecsegtető 49PUS7809 típusjelzésű tévé volt segítségünkre, mely rövid látogatást tett nálunk.

Hirdetés

Remek külső

A különféle csicsás, formatervezett talpak és egyéb díszítőelemeknek, villogó lámpák miatt jó néhány tévé kifejezetten ízléstelenül fest. Szerencsére a Philips dizájnerei ezúttal a különféle trükkösnek szánt megoldások helyett a letisztult, egyszerű vonalak mellett tették le a voksukat, ami határozottan jót tesz a készülék megjelenésének.

A masszív fémtalphoz kapcsolódó karcsú nyak amellett, hogy piszok jól néz ki, még a képernyő forgatását is lehetővé teszi. Az alsó panelen elhelyezett finom, a céglogót is tartalmazó íves ezüst kitüremkedésen kívül nincs is más díszítőelem a készüléken. A keskeny, mindössze egycentiméteres, a kijelzővel egy síkban lévő kávát vékony ezüstszalag fedi, ez a színkombináció pedig kifejezetten elegánssá teszi a készülék megjelenését. Egyáltalán nem hivalkodó, de ennek ellenére figyelemfelkeltő darabról van szó, amely mindössze 3,5 centiméter vastag. Súlya állvánnyal együtt 21,2 kilogramm, amivel az átlagnál némiképp nehezebb, de azért annyira nem vészes, hogy attól kéne tartani, hogy összedől alatta az állvány.

A hátlapjára a négy darab 1.4-es HDMI került három USB 2.0 port, illetve egy-egy komponens, SCART, analóg és digitális audió, 3,5 mm-es fülhallgató és egy Ethernet csatlakozó is. Rendelkezik beépített digitális tunerekekkel és kétsávos, n-es Wi-Fi egységgel, ezen kívül a fizetős tévéadásokhoz szükséges kártyák fogadására képes CI+ slotot sem hagyták le róla.

Főbb paraméterek
Philips 49PUS7809
Panel 4K Ultra HD LED
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 49 hüvelyk (123 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő 450 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Film, Fénykép, Normál, Természetes, ISF Nap, ISF Éjszaka, Egyéni
Hangbeállítások Eredeti, Film, Hírek, Játék, Zene, Egyéni
Hangrendszer 2 x 5 + 15 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db 1.4 HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audió, analóg audió, CI slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, böngésző, klaviatúrával ellátott távirányító, smart rendszer, Ambilight, 2D->3D konverzió, 3D, kislexikon, képvarázsló
Teljesítményfelvétel 72 watt, készenléti üzemmódban: 0,21 watt
Méret 1092 x 632 x 35 (210 talppal) mm
Tömeg 17,8 kb (talppal 21,2 kg)
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips 49PUS7809
Fogyasztói ár kb. 350 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés