Hirdetés

LG XBOOM RP4: fura, de életképes, hordozható hangszóró

Kipróbáltuk az LG egyedi megjelenésű, világítós, a hangokat teljes körben szóró Bluetooth-os eszközét.

LG XBOOM RP4

Az LG-től nem állnak távol a szokatlan audioberendezések; az elmúlt 15 évben több különleges terméket is bemutatott, tehát beszélhetünk tudatos stratégiától. Persze ez egy logikus húzás, hiszen ebben az iparágban a sikerhez nem elegendő pusztán a szolgai másolás, folyamatosan keresni kell az új utakat, még akkor is, ha ezek közül néhány kísérlet kudarccal végződik.

LG XBOOM RP4
LG XBOOM RP4 [+]

E koncepciónak köszönhető az LG XBOOM RP4 megszületése, amely az előzetes infók alapján érdekesnek tűnt, ugyanis ez egy mobil képességekkel felvértezett otthoni eszköz, amely egyszerre bulihangszóró és presztízstermék, ráadásul állítólag remek megszólalást produkál. A készülék már megérkezett Magyarországra is, és hozzánk is befutott két példány, így kipróbálhattuk működés közben.

Figyelemfelkeltő külső

Az már első pillantásra látszik, hogy itt nem egy tucatberendezésről van szó, hiszen ilyen kialakítású termékkel eddig nem nagyon találkozhattunk. A modell egy 20,2 centiméter átmérőjű, majd fél méter magas (51,3 cm) csonka kúp, amelynek csúcsa helyén egy félkörív alakú, fémből készült fogantyú található. A tetején helyezték el a kezelőpanelt, amelyen vékony, kellemes tapintású gumiréteg fedi a gombokat. A készülékházat körben elegáns szövetburkolat borítja, és a termék elméletileg több színváltozatban is elérhető.

Nálunk két sötétlila (burgundinak nevezett) változat járt, de úgy fest, hogy ezt Magyarországra nem hozták be, hiszen itthon elvileg bézsnek nevezett (RP4E), illetve pávazöld fantázianevű (RP4G) verzióban kapható. Vásárlás előtt érdemes meggyőződni a pontos színről, mert a képek és a leírás alapján nem mindig egyértelmű, hogy melyiket árulja a bolt (esetleg valami harmadik színt), és azt sem tudni, hogy az a szín a való életben hogy néz ki. A készülékház felső harmadában van egy rés, amelynek alsó részén a hangszóró membránja, a felső részén pedig egy fordított kúp található, amelynek feladata, hogy a hangokat 360 fokban szórja szét, illetve RGB LED-eket is tartalmaz, így egyben fényforrásként is funkcionál.


[+]

A hangszóró 5,3 kilogramm súlyú, tehát nem annyira mobilis, hosszú távon már nem egy leányálom cipelni a fogantyú ellenére sem. A vizet, a nedvességet és a port is rosszul tűri, tehát nem kifejezetten szabadtéri eszköz, és alapvetően nem is kültéri használatra szánták, de jó időben azért ki lehet vinni a teraszra vagy a kertbe is akár. Megjelenése kifejezetten tetszetős, formavilága figyelemfelkeltő, de nem bazári, hanem ízléses és harmonikus. A csatlakozók az alsó részén találhatóak, konkrétan egy 3,5 mm-es analóg hangbemenet és egy USB 2.0 port található rajta.


[+]

Este is jól mutat a LED-eknek köszönhetően, amelyek fényét egyenletesen oszlatja el a kúp, ami mögé bepakolták őket. Rengeteg árnyalatban képes világítani, és nem csupán egyenletesen, hanem tudja változtatni a fény színét, pulzálni, illetve a zene ritmusára villogni.

[+]

Főbb paraméterek
LG XBOOM RP4
Hangrendszer 2.0 csatornás
Teljesítmény 120 watt (rms)
Frekvenciaátvitel n. a.
Akkumulátor 3900 mAh, kb. 10 óra üzemidő
Bluetooth 4.0
Wi-Fi Nincs
Csatlakozók 3,5 mm-es analóg bemenet, USB 2.0
Méret 20,2 x 20,2 x 51,3 cm
Tömeg 5,3 kilogramm
Fogyasztás 28,6 watt
Mellékelt kiegészítők Kézikönyv
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG XBOOM RP4
Fogyasztói ár 110-130 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés