Hirdetés

Xboom Go: az LG idei hordozható hangszórócsaládja

Rögtön hármat is kipróbáltunk: íme az Xboom Go PL2, PL5 és PL7!

LG XBoom Go

A Bluetooth támogatású, akkumulátoros, kompakt hangeszközök népszerűsége évek óta töretlen, rengeteg kisebb-nagyobb gyártó próbál erős pozíciókat kiépíteni e szektorban különféle megoldásokban látva a sikerhez vezető utat. Ennek megfelelően a választék gigantikus, a skála az ipari hulladéknak nevezhető termékektől a korrekt megszólalást produkáló, akár számítógépek hangrendszereként is bevethető eszközökig terjed.

LG XBoom Go PL2, LG XBoom Go PL5LG XBoom Go PL2, LG XBoom Go PL5 LG XBoom Go PL2, LG XBoom Go PL5, LG XBoom Go PL7
LG XBoom Go PL2, LG XBoom Go PL5, LG XBoom Go PL7

Hirdetés

Az LG is évek óta gőzerővel nyomul ezen a területen; az XBoom Go család három tagja, a PL2, PL5 és a PL7 tett nálunk egy rövid látogatást. Megnéztük, mi a különbség köztük, mire használhatóak és persze hogy hogyan szólnak. Az mindenesetre tény, hogy az LG a trió mindhárom tagját a brit audiospecialista Meridiannal együtt fejlesztette, azzal a céggel, amellyel évek óta dolgoznak együtt. Mindez pedig előzetesen okot adott bizakodásra – lássuk, mi valósult meg ebből!

Dizájn

Az LG teljesen megújította kompakt, hordozható audioeszközeinek külsejét: a tavalyi robusztus, ipari, szögletes formákat teljesen elfelejtették, és totálisan másik irányba indultak, mint ahogy az a képeken is látszik. A 2020-as, henger alakú XBoom Go modellek megjelenését alapvetően meghatározzák a gömbölyded formák, lekerekített ívek.


[+]

Mindhárom modell rendelkezik egy egyenes talprésszel, erre kell őket állítani. Szintén a készülékházon található a kezelőpanel, amellyel módosítható a hangerő, be- és kikapcsolható a Bluetooth, valamint a basszuskiemelés (Sound Boost).

[+]

Egy eltávolítható takarólemez mögött (a PL2 esetében oldalt, a másik két modellnél a hengeres testen) található az akkumulátor töltésére szolgáló USB Type-C csatlakozó, valamint egy 3,5 mm-es analóg audioport, aminek révén a kompatibilis eszközökre kábelen keresztül is rádugható, illetve azok a gombok, amelyek megnyomása után több XBoom Go összekapcsolható. A készülékház gumi hatású műanyagborítást kapott, aminek fogása kényelmes és kellően tapad, nem csúsznak ki az eszközök az ember kezéből.

Mindhárom masina IPX5 minősítésű, azaz cseppálló, attól nem lesz bajuk, ha megáznak. Ezt ki is próbáltuk: lezuhanyoztuk őket, de ment tovább gond nélkül a zenebona.. A PL5 és PL7 két oldalán találhatóak a passzív basszussugárzók. Ezeket gyűrűként övezi egy-egy RGB LED-csík, amelyek világíthatnak egy színben, pulzálhatnak, vagy akár a zene ütemére is villoghatnak és változtatják színüket. Hogy teljesen őszinték legyünk, mi ebből már kinőttünk, de biztos van, akinek ez fontos, és egy buliban tényleg hangulatot varázsolhat.

Méret, hordozhatóság

A PL2 a legkisebb (126 x 82 x 80 mm) és a legkönnyebb, hiszen tömege csupán 350 gramm. Ennek megfelelően igen mobilis, akár egy nagyobb zsebbe vagy övtáskába is vidáman befér. A PL5 hosszabb, de egy kicsit karcsúbb (201 x 79 x 79 mm), viszont lényegesen nehezebb, hiszen 620 grammot nyom. A PL7 pedig hozzájuk képest egy súlyos darab, hiszen majd másfél (1,46 kg) kilogrammot nyom, 24,5 centiméter hosszú, átmérője pedig 9,8 centiméter. Ez utóbbihoz azért már egy rendes hátizsák kell, és egy idő után kézben tartani sem kényelmes.

Főbb paraméterek
LG XBoom Go PL2 LG XBoom Go PL5 LG XBoom Go PL7
Hangrendszer 1 csatornás 2 csatornás, passzív basszussugárzókkal
Teljesítmény 5 watt 20 watt 30 watt
Hangmódok Standard, Sound Boost
Akkumulátor 3,7 V, 1500 mAh 3,8 V, 3900 mAh 7,4 V, 3900 mAh
Üzemidő kb. 10 óra kb. 18 óra kb. 25 óra
Bluetooth 5.0
Csatlakozók 3,5 mm analóg audió, USB Type-C
Mikrofon Van, kihangosítóként is használható
Extrák Dual funkció, appal történő vezérlés, IPX5 minősítés Dual funkció, Multi funkció, appal történő vezérlés, LED-ek, IPX5 minősítés Dual funkció, Multi funkció, appal történő vezérlés, LED-ek, IPX5 minősítés
Méret 126 x 82 x 80 mm 201 x 79 x 79 mm 245 x 98 x 98 mm
Súly 350 gramm 620 gramm 1460 gramm
Doboz tartalma USB Type-C kábel, használati utasítás
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja XBoom Go PL2 XBoom Go PL5 XBoom Go PL7
Fogyasztói ár 15 000 forint 28 000 forint 50 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés