Hirdetés

Újabb „olcsó” szélesvásznú monitort dob piacra az LG

A 34WP550 a gyártó többi, hasonló specifikációkkal rendelkező monitorjánál olcsóbb lesz, de ennek érdekében áldozatot kellett hozni.

Az LG 34WP550 néven új, 34 hüvelykes, 21:9 képarányú, 2560x1080 pixel felbontású IPS panellel szerelt monitort dob piacra, amelynek maximális képfrissítési rátája 75 Hz, és támogatja az AMD FreeSync technológiát.


[+]

Nekünk is alaposan utána kellett járnunk, hogy ez a modell miben más, mint az LG jelenleg itthon kapható öt, hasonló specifikációkkal rendelkező modellje, hiszen az 5 ezredmásodperces válaszidő, a 95%-os sRGB színtérlefedettség, illetve a két HDMI-t és egy jack kimenetet felsorakoztató csatlakozókínálat mind olyan tulajdonság, amit már láttunk a gyártótól, de a sok utánajárás meghozta gyümölcsét, ugyanis megfejtettük, hogy az egyetlen eltérést a 250 nites maximális fényerő jelenti. A vállalat konkurens modelljei 300 nites, vagy ennél magasabb fényerővel rendelkeznek, vagyis ez az a pont, ahol megpróbáltak kicsit faragni a gyártási költségeken, és ez talán nem is akkora kompromisszum, ha egy nem túl világos szobába kerül a monitor.


[+]

Kár, hogy a 299 eurós (kb 106 000 forint) ajánlott fogyasztói ár a hazai terhekkel jóval magasabb lesz, mint a jelenleg itthon kapható, magasabb fényerővel rendelkező pár éves modelleké, ezért jó lenne tudni, hogy történt-e bármilyen fejlesztés az eddig használt panelekhez képest, gyártói termékoldal hiányában azonban ezzel kapcsolatban nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés