LG C1: megújult OLED tévé járt nálunk!

A televízió jó néhány újdonságot tartogat, és a webOS 6.0-t is most néztük meg először alaposabban.

Hang és értékelés

Ma már az ilyen árkategóriájú tévéknél alapelvárás az átlagosnál komolyabb, erőteljesebb hangrendszer, ráadásul az LG mindig is kiemelt hangsúlyt fektetett erre jobb OLED tévéinél, úgyhogy nem lepett meg minket, hogy a C1-be is 2.2 csatornás, két-két rejtett mélysugárzóból és hangszóróból álló, 40 wattos integrált hangrendszer került. Egy átlagos, alap hangcuccal ellátott tévénél így is jobb, dinamikusabb megszólalást produkál, de ettől függetlenül azért annyira nem estünk tőle hasra.

[+]

Hirdetés

Mélysugárzók ide vagy oda, a basszusokkal szűkmarkúan bánik, emiatt a végeredmény kicsit még mindig steril. A sztereó hangteret is el lehet felejteni már másfél méteres nézési távolságból is, a térhatás megteremtésére pedig nem képes. És bár hanghibákat nem tapasztaltunk, de azért nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a készülék egy közepes külső hangrendszernek, hangprojektornak, házimozi vagy sztereó szettnek nem lehet vetélytársa.

A C1 megkapta az LG saját fejlesztésű kalibrációs technológiáját, amely a távirányítóba épített mikrofon segítségével képes a szoba egy kívánt pontjára koncentrálni a lehető legjobb minőségű megszólalást. A gyakorlati próba során arra jutottunk, hogy ennek használatával tényleg megváltozhat a hangzás egy helyiségben. Természetesen az előzetesen programozott hangprofilokat sem spórolták ki, amelyek már nevükkel is jelzik, hogy milyen típusú tartalmak mellé szánja őket a gyártó. Ehhez persze nem kell ragaszkodni, és ha valaki egyikkel sem elégedett, akkor még mindig a saját ízléséhez szabhatja az arányokat a hangszínszabályozó segítségével.

Vélemény

A vállalat korábbi OLED tévéinek ismeretében az LG C1-től is nagyon sokat vártunk, és a készülék nem is okozott csalódást. A megújított webOS smart platformra, valamint a mozgásérzékelős Magic Remote távirányítóra épülő kezelés rendben van, bár nekünk nem világos, hogy miért kellett ennyire radikálisan átalakítani a rendszert. Az elérhető alkalmazások köre kellően nagy, nem volt hiányérzetünk, és tapasztalataink szerint az appok futtatása is problémamentes.


[+]

A gyárilag telepített médialejátszó alkalmazáson még lenne mit csiszolni, egészen pontosan a formátumtámogatáson, mert abban azért van hiba. De egy tévénél még mindig a képminőség a legfontosabb, és ezen a téren nem sok mindenbe lehet belekötni. Bár a színpontosságot nem sikerült tökéletesre lőni, de azért ez sem rossz, minden más pedig lényegében hibátlan: a kontraszt, a mozgásmegjelenítés, a felbontás és a HDR anyagok megjelenítése is szuper. A külső visszafogott, letisztult, e téren a készülék nem nagyon tartogat semmi extrát, ha valaki nagyon villantós tévét szeretne, akkor lehet, hogy más modellt kell keresnie. Az LG C1 ára 630 000 forint, azaz továbbra sem beszélhetünk sajnos az OLED tévék árának radikális csökkenéséről, OLED tévék között ez egy átlagos árnak mondható.


LG C1 OLED tévé

elefant

Az LG C1 OLED tévét az LG magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés