Hirdetés

Lenovo ThinkPad Helix: a második generáció

Hirdetés

Értékelés

Nagyon érdekes készülék lett a Lenovo ThinkPad Helix második generációja. Végre egy olyan, notebookhoz mérhető teljesítményű tabletet kaptunk, ami teljesen ventilátor nélkül teszi a dolgát. Ráadásul korábbi tapasztalatainkkal ellentétben itt a Core M processzor órajele nem hullámzott, így hosszú távon is hozta a Core i3-4030U tudásszintjét, akár játszhatunk is vele. Ha pedig munkára kerül a sor, akkor ott a kifejezetten jó billentyűzet és touchpad, a teljes méretű USB 3.0, a monitorkimenet és a mobil szélessávú modem sem hiányzik. Ráadásul érintőtollat is kapunk, amihez sajnos nem volt szerencsénk, és ugyanígy sajnáljuk, hogy a komolyabb, még több csatlakozójú, pöcökegeres, akkumulátoros billentyűzetet és a dokkolót sem tudtuk kipróbálni.

Némi szomorúsággal tapasztaltuk, hogy a gépház és a billentyűzet anyaga meglehetősen olcsó benyomást kelt, kopogós, rideg műanyag. A kijelzővel meg voltunk elégedve, bár maximális fényereje lehetne magasabb, vagy legalább a felülete kevésbé tükrös. Hangzás és kamerák terén nem várunk sokat egy tablettől, ezt a szintet hozta is a Helix. Akkumulátoros üzemideje akár a tíz órát is meghaladhatja, de komoly terhelés alatt három-négy órára számíthatunk csak, bár ezt az akkumulátoros billentyűzet – a közel 800 grammos súlyhoz és a 9,4 mm-es vastagsághoz hasonlóan – megduplázza.

Bizony, ez így túl szép, hogy igaz legyen. A második generációs ThinkPad Helix 2 egyelőre csak az amerikai piacon kapható ezer dolláros induló árral, ami bizony a Type Coverrel kiegészített Surface 3 Pro szintjén mozog. Hasonló a helyzet a Core M-5Y71-es, komolyabb billentyűzetes verzióval is, amit 1350 dollár körül mérnek 8 GB memóriával és 256 GB-os SSD-vel, LTE modemmel pedig közel kétezer dolláros konfiguráció is összeállítható. Hozzánk február végén érkezik majd 350 000 forintról induló és félmillió forint fölé felkúszó árral, ami rettenetesen sok pénz. A Lenovo ThinkPad Helix második generációja tetszett – a komolyabb billentyűzettel még jobban tetszene –, árával viszont nem tudunk kibékülni.


Lenovo ThinkPad Helix 2. generációs tablet

rudi

Az új Lenovo ThinkPad Helix tabletet a Lenovo hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre,

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés